Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Power bank nie ładuje iPada Air2 na wejściu 2A, na 1A jest ok + iPhone5s

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 Mila Goś

Mila Goś
  • 2 posts

Posted 27 August 2016 - 12:52

Kupiłam power bank Tp Link 10400 mAh, nie dokupowałam żadnych dodatkowych kabli do ładowania (postanowiłam najpierw sprawdzić jak pójdzie za pomocą kabla do ładowarki do iPada) i sytuacja jest nastepująca: gdy podłączam telefon iPhone 5S do power banka pod wejście 1A, a tablet pod 2A, to nie ładuje mi ani telefonu, ani iPada. Jak podłączę na odwrót to ładuje. Jak podłączam dwa iPhony 5s pod 1A i pod 2A to power bank ładuje ok. Czy ktoś ma jakiś pomysł gdzie leży przyczyna, ze iPada nie ładuje pod 2A, a pod 1A jest ok? Dodam ze dzieje się tak w towarzystwie telefonu. Sam iPad na 2A się ładuje.

#2 Paprochwbody

Paprochwbody
  • 462 posts
  • SkądWarszawa

Posted 27 August 2016 - 13:35

Zagadka, niestety. Sądzę, że mam takiego samego TP linka; ładowałem razem iphona i ipada (odpowiednio 1A i 2A), ładował oba, jednak b. powoli. Wydaje mi się, że procesor w power banku nie wyrabia w takiej konfiguracji niestety (za duży pobór na raz).

Attached Files

Edited by Paprochwbody, 27 August 2016 - 13:59.

#3 Murgal

Murgal
  • 911 posts

Posted 27 August 2016 - 14:10

Nie macie miernika USB pod ręką? Możliwe że kabel jest kiepski. 

Macbook Pro 15" 2018 i7 2.6/560X/32GB/512GB | iPhone 11 Pro MAX | AW V 44mm | iPad Pro 12.9 WiFi+Cell 3gen | HomePod | AirPods 

#4 Mila Goś

Mila Goś
  • 2 posts

Posted 27 August 2016 - 22:32

[/quote]  

Zagadka, niestety. Sądzę, że mam takiego samego TP linka; ładowałem razem iphona i ipada (odpowiednio 1A i 2A), ładował oba, jednak b. powoli. Wydaje mi się, że procesor w power banku nie wyrabia w takiej konfiguracji niestety (za duży pobór na raz).

Paprochwbody mamy innego TP Linka, ale tak czy inaczej zagadka jest dobra.

Nie macie miernika USB pod ręką? Możliwe że kabel jest kiepski.
Murgal, chyba ta sytuacja wyklucza uszkodzony lub kiepski kabel skoro w odwrotnej kolejności ładuje się (telefon pod 2A, a tablet pod 1A)? Poza tym sam tablet pod 2A idzie.

#5 bee3

bee3
  • 3841 posts

Posted 01 September 2016 - 21:33

Problemem jest niewystarczająca wydajność (kiepskiego) powerbanka, który wprawdzie ma 2 wyjścia 2A i 1A, ale sumaryczna wydajność obu nie przekracza 2A.

Przy podłączeniu iPada do 2A i iPhone do 1A - iP próbują pobrać z powerbanka 3A i powerbank nie wyrabia.
Przy odwrotnym podłączeniu: iPhone bierze 1A (z wyjścia 2A), a wyjście 1A nie da więcej niż 1A iPad-owi, który będzie ładował się ale znacznie wolniej niż normalnie. Łącznie 2A i jeszcze powerbank daje radę

• krissolek likes this

Pomogłem ?   -  Lubię to 

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users