Witajcie,
mam pytanie dot. gwarancji Apple. W autoryzowanym serwisie Apple dowiedziałem się, że w przypadku wymiany telefonu na nowy gwarancja Apple na wymieniony telefon kontynuuje się do końca starego okresu gwarancyjnego lub przez okres 90 dni, zależnie od tego, który z tych okresów jest dłuższy. No i teraz moje pytanie. Skąd jest ta informacja? Bo jak wchodzę na oficjalną stronę Apple, a konkretnie na http://www.apple.com...l-warranty.html, to nie widzę tam takiego zapisu. Jest natomiast zapis:
Jeżeli w wykonaniu obowiązków wynikających z rocznej gwarancji Apple, Apple dostarczy użytkownikowi wolny od wad produkt w zamian za produkt wadliwy lub przeprowadzi istotną naprawę produktu objętego niniejszą gwarancją, bieg okresu gwarancji rozpoczyna się na nowo od momentu dostarczenia produktu wolnego od wad lub zwrotu użytkownikowi produktu naprawionego. Jeżeli Apple wymieni część produktu, wówczas powyższe postanowienie będzie stosowało się odpowiednio do części, która została wymieniona. W przypadku napraw, które nie były istotne, okres gwarancji ulega wydłużeniu o czas, w którym użytkownik nie mógł korzystać z produktu ze względu na wystąpienie wady.
Oczywiście sprawdzam wersję 3/1/2016 – present.
Po mojemu wynika z tego, że na wymieniony sprzęt jest rok gwarancji.
Ktoś coś wie na ten temat?