Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 6 - Czy bateria jest w dobrym stanie?

• Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 tycior

tycior
  • 52 posts

Posted 23 August 2016 - 14:13

Witam! Od wczoraj mam ip6

Ostatnio miałem telefony z androidem, z iOS skończyłem na IP5s 2lata temu. Pamiętam że bateria była tragiczna.

Jako, że niezbyt się znam na odczytach pracy baterii w iOS mam pytanie czy to dobre wyniki?

I co się kryje pod "Użycie"? W androidzie głównie patrzyło się na SoT (ile h był aktywny ekran) i max to 4-5h a tu jest 7h i jeszcze ponad 30% baterii co raczej jest niemożliwe, aby tyle ekran był aktywny więc to oznacza coś innego.

Z telefonu korzystałem dość intensywnie (cały czas aktywne wifi,lokalizacja,synchronizacja) fb,snap,messenger parę minut gry, z 20 fotek, 5min rozmowy i z 100sms + ściąganie aplikacji, konfiguracja itd

Attached Files

Edited by tycior, 23 August 2016 - 14:13.

#2 krissolek

krissolek
  • 431 posts
  • SkądLubań/Wrocław

Posted 23 August 2016 - 14:18

Wygląda na to, że masz akumulator samochodowy zamiast baterii  :o

Ja na swoim "plusie" mam 9 godzin "In use" i 20%, więc jak najbardziej masz odczyt prawidłowy. A podobno plus miał mieć znacznie wyższą pojemność  :rolleyes:

• tycior likes this

 iPhone X  iPad Pro 12,9  Pencil  Macbook Pro 13" Retina  Watch Steel

#3 DavidB

DavidB
  • 35 posts

Posted 23 August 2016 - 15:28

Twój SoT to te 7 godzin. Dlatego właśnie iPhone'y tyle kosztują i jest to kluczowy powód dla którego po SGS7Edge wezmę iPhone 7 Plusa - to się nazywa dobrze zoptymalizowany system :)

#4 tycior

tycior
  • 52 posts

Posted 23 August 2016 - 19:26

Ostateczny wynik wygląda jak na zrzucie.

Attached Files

#5 diesel2117

diesel2117
  • 1743 posts
  • SkądKatowice PL

Posted 25 August 2016 - 01:01

Im mniej na 3g/lte pracy a więcej na wifi tym lepszy wynik :P Ja na swojej 6tce na włączonym wszystkim, siedząc w domu uzyskuje okolice 7h bez problemowo (ios 10b5) więc wynik jaknabardziej zadowalający 

#6 Geble

Geble

• 1183 posts

Posted 25 August 2016 - 07:01

Twój SoT to te 7 godzin. Dlatego właśnie iPhone'y tyle kosztują i jest to kluczowy powód dla którego po SGS7Edge wezmę iPhone 7 Plusa - to się nazywa dobrze zoptymalizowany system :)

Bzdura. Użycie w iOS =/ SoT w Androidzie. Nie powielajcie takich rzeczy. Użycie w iOS podbija chociażby słuchanie muzyki podczas korzystania ze Spotify Z WYGASZONYM ekranem.

BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ ||  ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare  ||  ELECTROLUX ESF74661RX  || Rubin 714p  ||  Paseratti 1.9 TDI

#7 MC_

MC_
  • 6937 posts

Posted 25 August 2016 - 07:08

To prawda, ale latwo mozna sprawdzic ile z tego bylo w tle a ile na wlaczonym ekranie.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#8 KaleidPL

KaleidPL
  • 12 posts

Posted 25 August 2016 - 10:13

No właśnie, od lat siedze na Adku i tam sprawa SoT jest jasna jak słońce. Od tygodnia mam 6s Plus i z baterii jestem zadowolony. Ale czy jest jakiś magiczny sposób, aby zliczyć sam faktyczny SoT, czy po prostu trzeba dodać wartości przy każdej apce widocznej w statystykach baterii?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users