Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

wymiana taśmy touch ID

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Dawdoo

Dawdoo
  • 65 postów

Napisano 23 sierpnia 2016 - 07:50

Witam

Wymieniałem ostatnio antene wifi i po złożeniu telefonu przestał działać touch id, (oczywiście wifi śmiga aż miło, lepiej niż w nowym mógł bym powiedzieć bo ma super zasięg) no i przycisk działa ale nie skanuje lini papilarnych. I proszę nie pisać że mogłem oddać do serwisu itd i bym problemu nie miał bo w swoim zyciu rozkręciłem więcej iphoneów niż niektórzy widzieli na oczy.. Po prostu pierwszy raz mam problem z touch id..

Po wejściu w ustawienia pokazuje się to: http://iv.pl/images/...92353680198.jpg

I teraz taka sprawa, bo domyślam się że uszkodziłem taśmę albo złączę taśmy od połączenia z płytą główną, nie mam pojęcia jak, ale jest tylko taka możliwość, zamówiłem już tą taśmę. (kiedyś w iphonie 3g były strasznie kruche taśmy od LCD, sam się o tym przekonałem, może te od toucha też są takie kruche..) No i zamówiłem ale nie wiem czy wymieniać bo wiem że gdybym podmienił touch id to wpada error 53 i mam cegłe, ale czy ta sama sytuacja jest z taśmą ?

Czy taśma łącząca touch id z płytą (ta na metalowej blaszce pod lcd) też jest przypisana do telefonu tak jak touch id ?

Aa, no i czytałem podobny temat na forum ale tam nie bylo jednoznacznej odpowiedzi tylko domysły z przed dwóch lat.

Użytkownik Dawdoo edytował ten post 23 sierpnia 2016 - 07:59

iPhone 6 64gb gold, MacBook Pro 13

#2 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 23 sierpnia 2016 - 08:07

Tyle masz doświadczenia w naprawach iPhonów, a nie wiesz, że błędu 53 już nie ma.

Taśmy nie musisz wymieniać, bo jaki to ma sens? TouchID nie działa i na nowej działać nie będzie, a skoro w tej działa przycisk home to po co wymieniać taśmę na inną?

Poza tym taśmy od TouchID nie są kruche, trzeba się mocno postarać żeby ją uszkodzić.

W dodatku nie piszesz nawet jaki to telefon.

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#3 Dawdoo

Dawdoo
  • 65 postów

Napisano 23 sierpnia 2016 - 08:18

O dzięki za informacje, nie słyszałem o tym jeszcze. W takim razie można usunąć temat.

A co do touch id, własnie wymieniłem tą taśmę i touch id "cudem" działa normalnie. Widocznie mój iphone za dużo razy był otwierany i się musiała uszkodzić..

iPhone 6 64gb gold, MacBook Pro 13

#4 KrezuM

KrezuM
  • 2 postów

Napisano 12 stycznia 2018 - 21:18

Podłączę się do tematu. Czy w 6S Plus taśma pod lcd od touch id jest sparowana z telefonem ? Po wymianie ekranu i włożeniu starego guzika touch id po włączeniu wali od razu komunikatem  " nie można aktywować TouchID na tym Iphone". W ustawieniach touch id wyszarzone. 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych