Witam
Wymieniałem ostatnio antene wifi i po złożeniu telefonu przestał działać touch id, (oczywiście wifi śmiga aż miło, lepiej niż w nowym mógł bym powiedzieć bo ma super zasięg) no i przycisk działa ale nie skanuje lini papilarnych. I proszę nie pisać że mogłem oddać do serwisu itd i bym problemu nie miał bo w swoim zyciu rozkręciłem więcej iphoneów niż niektórzy widzieli na oczy.. Po prostu pierwszy raz mam problem z touch id..
Po wejściu w ustawienia pokazuje się to: http://iv.pl/images/...92353680198.jpg
I teraz taka sprawa, bo domyślam się że uszkodziłem taśmę albo złączę taśmy od połączenia z płytą główną, nie mam pojęcia jak, ale jest tylko taka możliwość, zamówiłem już tą taśmę. (kiedyś w iphonie 3g były strasznie kruche taśmy od LCD, sam się o tym przekonałem, może te od toucha też są takie kruche..) No i zamówiłem ale nie wiem czy wymieniać bo wiem że gdybym podmienił touch id to wpada error 53 i mam cegłe, ale czy ta sama sytuacja jest z taśmą ?
Czy taśma łącząca touch id z płytą (ta na metalowej blaszce pod lcd) też jest przypisana do telefonu tak jak touch id ?
Aa, no i czytałem podobny temat na forum ale tam nie bylo jednoznacznej odpowiedzi tylko domysły z przed dwóch lat.
Edited by Dawdoo, 23 August 2016 - 07:59.