Czołem
przeszukiwałem forum pod powyższy temat ale znalazłem jedynie bardzo stare posty.
Czy istnieje w 2016 roku sposób, aby podpiąć iPhona SE po USB do kompa i stworzyć z niego kamerę internetową?
Pozdrawiam forumowiczów
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Posted 18 August 2016 - 14:47
Czołem
przeszukiwałem forum pod powyższy temat ale znalazłem jedynie bardzo stare posty.
Czy istnieje w 2016 roku sposób, aby podpiąć iPhona SE po USB do kompa i stworzyć z niego kamerę internetową?
Pozdrawiam forumowiczów
Posted 18 August 2016 - 20:10
Posted 18 August 2016 - 22:45
Generalnie do streamu. Podpinam go do USB, a system wykrywa go jako external cam.
Posted 19 August 2016 - 07:11
Jakiś czas temu używałem 4s przez wifi pobierasz EpocCam Wireless Virtual Computer Webcam na komputer również, czasem nie połączy za 1 razem, wykrywane było w systemie i w skype więc powinno się sprawdzić.
iPhone 15 Pro Max 512GB
Posted 19 August 2016 - 07:14
Jakiś czas temu używałem 4s przez wifi pobierasz EpocCam Wireless Virtual Computer Webcam na komputer również, czasem nie połączy za 1 razem, wykrywane było w systemie i w skype więc powinno się sprawdzić.
Walczyłem z tym programem bezskutecznie. Mam też obawy co do jakości i prędkości przesyłanego obrazu po wifi.
Posted 19 August 2016 - 08:03
Jakość nie jest Fhd, ale do przeżycia, prędkość raczej nie ma problemu, zależy jaki masz router.
iPhone 15 Pro Max 512GB
Posted 19 August 2016 - 11:13
Na iPhone:
- Podłączyć iPhone pod USB do Maca
- Uruchomić kamerę
Na Macu:
- Uruchomić QuickTime
- Plik > Nowe nagranie filmowe
- strzałeczka obok przycisku nagrywania > iPhone
- Uruchomić program do streamowania (np. OBS) i jako jedno ze źródeł wybrać okno QuickTima
Niezbyt doskonały, ale najprostszy sposób.
Posted 19 August 2016 - 11:14
Na iPhone:
- Podłączyć iPhone pod USB do Maca
- Uruchomić kamerę
Na Macu:
- Uruchomić QuickTime
- Plik > Nowe nagranie filmowe
- strzałeczka obok przycisku nagrywania > iPhone
- Uruchomić program do streamowania (np. OBS) i jako jedno ze źródeł wybrać okno QuickTima
Niezbyt doskonały, ale najprostszy sposób.
Serdecznie dziękuję za informację i idę klęczeć na grochu za karę.
Nie napisałem, że mam Windows10
Posted 19 August 2016 - 11:27
W takim razie spróbuj QuickTime dla Windows, być może ma taką opcję
https://support.appl...PL&locale=pl_PL
0 members, 1 guests, 0 anonymous users