Witam przeszukałam różne fora, ale nigdzie nie natknęłam się na taką sytuacje jedynie podobne, które nie rozwiały moich wątpliwośći dotyczących telefonu. W moim iPhone pękła szybka, przy wymianie okazało się, że bateria "spuchła"-została wymieniona. Telefon działał bez zarzutu poza przyciskiem Power, z którym był problem od dłuższego czasu. Przy kolejnej naprawie wymieniono mi baterię oraz taśmę od tego przycisku i o ile on działał bez zarzutu reszta telefonu już nie, po zgaszeniu wszedł w tzw. tryb awaryjny, z którego nie chciał wyjść. Próby aktualizacji lub odtworzenia kończyły się błędem. Został wgrany nowy soft, przywróciłam mu dane z iTunes i kilka dni było ok, po tym czasie telefon zaczął wyłączać się w przypadkowych momentach i przy różnym naładowaniu baterii dało się go włączyć normalnie, później jedynie z ładowarką a teraz w ogóle. Po podłączeniu do ładowarki w kółko pokazuje się logo Apple gaśnie na ok.2 sekundy i znów się pojawia. Co to może być? "Objawy" pasują do uszkodzonego układu U2, ale iPhone nigdy wcześniej nie dawał o nim znać. Czy wymiana taśmy od przycisku Power mogła mieć na to wpływ?

problem iPhone 5 w kółko pokazuje logo Apple i nie chce się włączyć
Napisano 12 sierpnia 2016 - 17:25
Napisano 12 sierpnia 2016 - 18:26
Ja bym sprawdził jeszcze na innej baterii ale to wszystko wygląda na uszkodzoną płytę. Może zamienione śrubki od blachy dociskającej taśmy wyświetlacza?
Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl
ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków
kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91
Napisano 16 sierpnia 2016 - 09:19
Dziękuję za sugestie, taśma została sprawdzona, wszytsko z nią ok, na innej baterii nie wykazywał takich problemów w takim razie kupię nową i zobaczymy czy problem zniknie.
Napisano 16 sierpnia 2016 - 09:49
Tylko kup jakąś normalną baterię, a nie z Allegro za 30 złotych.
Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl
ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków
kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91
Napisano 16 sierpnia 2016 - 18:36
witam,miałem podobne cyrki z bateriami,jedna nowa nawet nie odpaliła.W końcu jak miałem dobrą,miałem ten sam problem logo apple na chwile zaraz znika i tak w kółko czasami w różnych odstępach czasu,powód błachy i kosztowało mnie to troche nerwów i kombinowania.Proponuje sprawdzić sam kabel z ładowarki ,mój oryginalny bez uszkodzeń padł,doładowywał ledwo Iphone on się załanczał i po chwili to samo….Daj znać czy coś sie zmieni.Powodzenia.
Napisano 28 sierpnia 2016 - 12:03
Witam, niestety problem nie tkwił w kablu, sprawdzałam w różnych kombinacjach-ładowanie przez laptopa,pc,ładowarkę pożyczałam nawet inne oryginalne i nic. Widocznie to wina wadliwej baterii i nie obędzie się bez ponownej wymiany, ale dziękuję za sugestie.
Napisano 28 sierpnia 2016 - 18:06
Próbowałeś ładować inna ładowarką przez laptopa ale czy próbowałeś też innym kablem,bo z tego co napisałeś wynika że te wszystkie próby robiłeś na jednym kablu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych