Witam, zamówiłem wczoraj poprzez apple.com iPhone'a SE i dostałem dziwną wiadomość na e-maila:
Od: orderprocessingemeia@apple.com
Tytuł: Proszę o pilny kontakt telefoniczny ws. niedawnego zamówienia w Apple Store (Mój numer zamówienia)
Sz. P. (Moje imię i nazwisko)
Dziękujemy za zamówienie złożone niedawno w internetowym sklepie Apple Store.
Muszę skontaktować się z Państwem w celu potwierdzenia niektórych informacji.
Aby zamówienie zostało jak najszybciej zrealizowane, proszę skontaktować się ze mną pod bezpłatnym numerem 800702697 (wewnętrzny 45071538). Jeśli nie odbiorę, proszę pozostawić wiadomość na poczcie głosowej, podając numer zamówienia, swój numer do kontaktu oraz najdogodniejszą porę kontaktu w godzinach pracy. Oddzwonię.
Jeśli nie skontaktują się Państwo ze mną w ciągu najbliższych 6 dni, zamówienie zostanie automatycznie anulowane i otrzymają Państwo wiadomość e-mail z informacją o anulowaniu.
Proszę zatem o kontakt z Państwa strony.
Z pozdrowieniami,
Ferit
Bezpłatny nr telefonu 800702697 wew. 45071538
Dziś od rana próbowałem dzwonić na podany numer i za każdym razem otrzymywałem powiadomienie, że wszyscy konsultanci Apple są zajęci i proszą o pozostawienie wiadomości z informacjami podanymi w e-mailu (co oczywiście zrobiłem). Do teraz wciąż nie ma odzewu i jestem trochę zdenerwowany tą sytuacją gdyż liczyłem, że mojego nowego iPhone'a dostanę już w piątek, a tu lipa bo zamówienie utknęło w statusie "przetwarzanie pozycji" i wygląda na to, że nic nie mogę zrobić tylko czekać Bóg wie jak długo, aż łaskawie do mnie oddzwonią.
Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją?
(P.S mam nadzieję, że to dobry dział na taki temat )