Które oprogramowanie wybrać ? Yosemite czy El Capitan?
Posted 10 August 2016 - 00:35
Kupiłem go z yosemite, warto instalować El Capitan? P
-
Macbook Air 13
-
iPhone Xs Max - Gold
-
iPad Mini 3
-
Apple Watch Series 3 - SS
Posted 10 August 2016 - 18:16
Poczekaj na premierę macOS.
Posted 11 August 2016 - 08:40
Ja na twoim miejscu przeszedł bym na El Capitan gdyż na chwile obecną jest on dość dopracowany i większość osób problemów z nim nie ma. Jeżeli chodzi o macOS Sierra to znając życie pojawi się on w październiku i ciężko powiedzieć w jakim stanie i na ile bieżące oprogramowanie będzie na nim działać.
Pamiętaj przed aktualizacją do El Capitan zrobić sobie kopię swoich danych gdyż jakieś ryzyko zawsze istnieje.
Ale to jest wszystko teoria względna bo zależy od właściciela komputera, tego do czego go używa i na ile mu zależy aby to działało dość sprawnie. Są osoby które dość często reinstalują komputer i nie mają z tym większego problemu.
Posted 12 August 2016 - 08:05
Im nowszy system, tym gorzej z AIr. Mam MBA z 2013 i 10.9.5 sprawuje się bezproblemowo. Ostatnio próbowałem El Cap i non stop znikały mi porty USB. Musiałem restartować kompa. Po za tym od Yosemite OSXy porażają kolorami. Wszystko jest przejaskrawione, nienaturalne, mętne.
Sierra jest jakby poprawiona, ale dalej kiepsko się na nią patrzy.
Jeśli nie masz modelu 2015, to polecam cofnięcie się do Mavericks.
Muzyka i Komputery
https://iro.myapple.pl
Posted 12 August 2016 - 15:53
Im nowszy system, tym gorzej z AIr. Mam MBA z 2013 i 10.9.5 sprawuje się bezproblemowo. Ostatnio próbowałem El Cap i non stop znikały mi porty USB. Musiałem restartować kompa. Po za tym od Yosemite OSXy porażają kolorami. Wszystko jest przejaskrawione, nienaturalne, mętne.
A mi Mavericks chodził kiepsko (instalowany z nowym kompem), a El Capitan hula, lepiej zarządza pamięcią, nie trzeba naprawiać uprawnień i ma nowe programy, których na Mavericksie nie ma (porządne notatki, Photos). Takie tam gadanie. Patrząc na forum to każdemu co innego lepiej działa i co innego się podoba - więc po prostu trzeba sobie zrobić backup i zainstalować wybrany system i samemu sprawdzić.
Edited by ciotka_paszczaka, 12 August 2016 - 15:55.
Nie czytam prywatnych wiadomości.
Posted 13 August 2016 - 14:57
mam z 2016, tego z 8GB
El Capitan jednak na pokladzie, śmiga ładnie Pierwszy macbook, jestem bardzo zadowolony, chociaz przeszedlem z ekranu 15,7 cali na 13,3 i wydaje sie malutki,ale to kwestia czasu aby sie przyzwyczaic
porazilo mnie szybkie wybudzanie
-
Macbook Air 13
-
iPhone Xs Max - Gold
-
iPad Mini 3
-
Apple Watch Series 3 - SS
Posted 14 August 2016 - 08:14
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users