Witam serdecznie szanowne gremium w pierwszym poscie.
Przeszukalem cale FAQ i znaczna czesc tego forum, ale nie udalo mi sie znalezc odpowiedzi. Jesli jakims cudem przeoczylem wlasciwy temat to przepraszam i poprosze o linka.
Jak moge zmienic priorytet dzialajacego programu ? W MS robi sie to w task manager, ale w OS X jakos nie moge znalezc...
Z gory dziekuje.
Jak zmienic priorytet programu ?
Started by
poteflon
, 30 Dec 2007 14:26
7 replies to this topic
Posted 30 December 2007 - 14:26
Posted 01 January 2008 - 21:15
Towarzysze, powaznie tylko taka mozliwosc istnieje ?
[url]http://forums.macrumors.com/archive/index.php/t-126007.html[/url]
Nie ma jakiegos narzedzia z GUI ?
[url]http://forums.macrumors.com/archive/index.php/t-126007.html[/url]
Nie ma jakiegos narzedzia z GUI ?
Posted 02 January 2008 - 11:55
Ekhem, z towarzyszami skończyliśmy. :>
Z ciekawości zapytam - do czego potrzebujesz takiej możliwości?
Bo to jest administratorski gadżet, stąd w sumie rozumiem brak GUI. Nawet w Windows przy zmianie priorytetu wyskakuje informacja, że może to źle wpłynąć na stabilność. I nie jestem pewien, czy na koncie bez uprawnień administratora w ogóle można to zrobić.
Posted 02 January 2008 - 13:07
Prawie tak jak w linku z "macrumors".
Taki iDVD na moim G4 potrafi zająć procka na jakiś czas, np. wczoraj płytka z DVD liczyła się z 4 godziny
. W międzyczasie możnaby coś porobić, np. przygotować następną kolekcję filmików i zdjęć z aparatu, ale przeglądanie ich jest prawdziwą udręką...
Posted 03 January 2008 - 02:57
Zmiana priorytetu wiele tu nie pomoże. Próbowałem. Więcej pamięci RAM z tańszych środków, z droższych - nowy komputer.
Posted 04 January 2008 - 12:00
No właśnie próbowałem i coś słabo wyszło. Komenda top podaje, że iDVD zajmuje 50-60 % CPU, ale jest jeszcze proces WindowServ, który zabiera 30-40 % mocy obliczeniowej. No i chciałem mu zmienić priorytet, bo iDVD liczy już projekt od wczoraj
Nic sie nie zmieniło, iDVD powinien zajmować 95-99%. Ktoś wie dlaczego ?
No i co to za proces WindowServ ?
Posted 04 January 2008 - 13:06
WinodwServ, to "serwer" okienek... Raczej nie chcesz go zabijac.
Posted 05 January 2008 - 00:35
I ma zabierać 40% mocy? Nie za dużo?WinodwServ, to "serwer" okienek... Raczej nie chcesz go zabijac.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users