Witam
Zaczynam przygodę z Apple i kupiłem iPhone 6s w komisie nowy zafoliowany. Chciał bym ubezpieczyć go. I tu pytanie gdzie mogę to zrobić i czy mogę.
Z góry dzięki za odpowiedz
ps. Jeżeli zły dział proszę o przeniesienie
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 29 lipca 2016 - 22:35
Witam
Zaczynam przygodę z Apple i kupiłem iPhone 6s w komisie nowy zafoliowany. Chciał bym ubezpieczyć go. I tu pytanie gdzie mogę to zrobić i czy mogę.
Z góry dzięki za odpowiedz
ps. Jeżeli zły dział proszę o przeniesienie
Napisano 29 lipca 2016 - 23:16
U dowolnego ubezpieczyciela ubezpieczającego sprzęt elektroniczny, np. PZU, etc.
https://www.pzu.pl/p...u-elektrycznego
Często polisy ubezpieczeniowe na mieszkanie lub dom obejmują również elektronikę używaną przez mieszkańców.
P.S.
Oczywiście należy dokładnie przeczytać OWU wraz z załącznikami i zwrócić szczególną uwagę na wyłączenia.
Użytkownik bee3 edytował ten post 29 lipca 2016 - 23:19
Pomogłem ? - Lubię to
Napisano 30 lipca 2016 - 07:05
Zalanie szklanką wody czy drinkiem chyba nie wchodzi w grę.
Napisano 30 lipca 2016 - 10:47
Taż myślałem że ubeziecznie to żaden problem. A jednak żaden ubezpieczyciel nie ma ubezpieczenia typowo na smartfon. Chyba że kupujemy aparat u operatora.
Słyszałem że iSpoty mają ubezpiecenia tam jest też wymiana iPhona. Czy ktoś wie jak to działa?
Napisano 01 sierpnia 2016 - 00:00
W sklepie (lub u operatora) sprzedają ubezpieczenie tylko do swoich (sprzedawanych przez siebie) urządzeń i tylko w dniu zakupu urządzenia.
Jak ubezpieczasz np. dom lub mieszkanie (ew. firmę) to często (za niewiele kosztującą) klauzulą dodatkową możesz objąć również przenośny sprzęt elektroniczny używany przez domowników / pracowników.
Niektóre banki (w ramach posiadanego rachunku) oferują tez możliwość kupienia ubezpieczenia na smartfon, samochód czy nawet na własne zdrowie/życie.
Użytkownik bee3 edytował ten post 01 sierpnia 2016 - 00:03
Pomogłem ? - Lubię to
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych