Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Dziwne kolory na wyświetlaczu IPhone 6

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 edward

edward
  • 3 postów

Napisano 28 lipca 2016 - 20:42

Witam,

Od jakiegoś czasu mam problem z wyświetlaczem w moim telefonie. Pojawiają sie paski czasami (pionowe). Kolor czarny staje sie nagle bardziej szary/niebieski. Czesto zdarza sie tak,ze w "tle" widac pozostałości po zamkniętej aplikacji. Telefon miałem 2 miesiace temu przy sobie w pracy. Jako,ze pracuje na chłodni to miał kontakt z niska temperatura. Wtedy problem pojawił sie po dwóch dniach. Włożyłem go do miski z ryżem i to pomogło. Przez miesiąc był spokoj,wszystko działało jak należy. A teraz problem powrócił. Nie ma żadnych problemów z dotykiem. Rozbierałem telefon,poprawiałem wtyczki. Wszystko tam wyglada w porzadku,nie widac żadnych śladów korozji,brudu itp. Ma ktos jakis pomysł ? Bo nie ukrywam,ale jest to bardzo irytujące. Jutro postaram sie wrzucić zdjecie tego ekranu.
Dzieki za pomoc ;)

#2 Giallorosso

Giallorosso
  • 848 postów
  • SkądKatowice

Napisano 28 lipca 2016 - 20:46

Rzeczywiście pomogło... Ileż to już razy było mówione, że ryż, kadzidła, modlitwy czy inne czary NIE działają?
<p>•Telefon• iPhone 3G• htc Touch HD•htc HD2•htc Desire HD•htc Sensation•htc One X•Samsung Galaxy Note 2•iPhone 4•iPhone 5•iPhone 5s•htc One m8•iPhone5s•iPhone 6•iPhone 5s•iPhone 6s•iPhone SE•iPhone 7•iPhone 8•iPhone XS Max•Tablet•Samsung Galaxy Tab 2 10.1•iPad 3•iPad mini 2 Retina• iPad Air 2

#3 Dziadu1993

Dziadu1993
  • 728 postów

Napisano 28 lipca 2016 - 21:06

Jakim baranem trzeba byc zeby myslec ze ryz naprawi zalany telefon ?????? Ja zrozumialbym jeszcze jakbys myslal w sposob "moze oddam go do serwisu" albo "zaniose go na czyszczenie w wanience ultradzwiekowej" ale jakim nie wyraze sie musi byc osoba ktora mysli "o zalal mi sie telefon, zostawie go ryzowi niech mi ryz go w nocy naprawi". Co ty myslisz ze ten ryz w nocy ozywa wchodzi sobie to wnetrza telefonu i jakimis chusteczkami i szczoteczkami czysci telefon ? Do tego w misce jest jeszcze ryz elektryk ktory chodzi wewnatrz telefonu i sprawdza multimetrem czy gdzies nie ma zwarcia ? No ja was prosze ...
  • piotrek01234 lubi to

#4 edward

edward
  • 3 postów

Napisano 30 lipca 2016 - 06:44

Moze takim baranem,którego nie ma w Polsce i nie ma za bardzo innego wyjscia. W najbliższym serwisie oddalonym o 30 km nie maja wanienki z ultradźwiękami i nie sa w stanie tego wyczyścić. A ryż wyciągnąć moze chociaż jakis procent wilgoci,bo dwa tygodnie był spokoj,

Dziękuje serdecznie za pomoc ;)

#5 wagabunda

wagabunda
  • 28 postów

Napisano 30 lipca 2016 - 07:01

A przez te 2 tygodnie wilgoć która pozostała spokojnie sobie koroduje elektronikę.
W sumie to wilgoć / woda nie przeszkadza elektronice. Tam jest laminat, cyna, miedź i inne materiały które nie koniecznie korodują, ale wystarczy że są pod napięciem i zaczynają się elektrolizy.
Zawsze mnie uczono. Jak elektronika zostanie zalana, jak naszybciej odłącz zasilanie. Potem spokojnie możesz czyścić.

#6 edward

edward
  • 3 postów

Napisano 30 lipca 2016 - 20:25

Jak używam telefony przez kilka godzin,tak jak dzis. To problem znika. Moze jak wroce do PL,to jeszcze da sie go uratować ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych