Mam pewien problem, a mianowicie po wejściu na niektóre ze stron www w Safari po krótkim czasie zostaje przekierowana na inną stronę i wyskakuje komunikat o zainfekowanym iphonie, oczywiście w ciągu kilku sekund należy kliknąć, żeby sprawdzić czy tel jest bezpieczny i usunąć wirusy. Przy pierwszym razie omyłkowo weszłam w to sprawdzanie, ale od razu wyłączyłam no i wiadomym jest, że nie wysłałam żadnego sms po antywirus itp. bo wiem, że jest to niepotrzebne. Reasumując, problem ten pojawia się coraz częściej mimo wymazywania danych, historii, powrotu do ustawień fabrycznych, usunięciu kopii zapasowych , przechodzenie w tryb samolotowy i usuwania historii i danych witryn itp. Ponadto po przeczyszczeniu tel przy instalowaniu na nowo aplikacji, po pobraniu Find My Iphone wyskakuje komunikat, że nie można go teraz zainstalować... Czy ktoś jest w stanie mi pomóc?

Przekierowanie strony, aktualizacja wirus iphone 6 safari

Best Answer wiolam , 28 July 2016 - 16:48
No niestety ale ustawienia routera nie mają tutaj nic do rzeczy. Zwykle traktowałem te tematy z przymrużeniem oka, ale dzisiaj mam to samo. To chyba jakaś nowa zorganizowana akcja, bo są już podobne tematy chociażby u nas w Polsce na Elektrodzie. Ja korzystam jedynie z internetu LTE wiec router nie ma tu nic do rzeczy. U mnie pojawiło się jakaś godzinę temu podczas pobytu na stronie fcbarca.com. Screen w załączeniu. Ktoś wie jak to ugryźć? Wyprzedzając pytania, nie, nie wchodzę na strony XXX
Czyszczenie pamięci podręcznej Safari nic nie daje.
No mam to samo, jestem przerażona
A co do stron XXX można to jakoś sprawdzić? Jestem drugim właścicielem telefonu więc kto wie...
Hmmm nie chcę zapeszać, ale pobrałam Adblocka i chyba problem zniknął, trzymajcie kciuki obym się nie myliła!
Tylko dlaczego nie mogę pobrać i zainstalować Find My iPhone?
Go to the full postNo mam to samo, jestem przerażona
A co do stron XXX można to jakoś sprawdzić? Jestem drugim właścicielem telefonu więc kto wie...
Hmmm nie chcę zapeszać, ale pobrałam Adblocka i chyba problem zniknął, trzymajcie kciuki obym się nie myliła!

Posted 28 July 2016 - 16:02
Posted 28 July 2016 - 16:08
iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE
Posted 28 July 2016 - 16:09
Posted 28 July 2016 - 16:14
Tak, zajmij sie routerem.
Możesz napisać coś więcej?
Znowu to samo. Wyszukiwarka nie działa?
No jakoś nie znalazłam postu o tej tematyce, jeśli możesz podeślij coś
- lelekCk likes this
Posted 28 July 2016 - 16:17

Attached Files
BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ || ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare || ELECTROLUX ESF74661RX || Rubin 714p || Paseratti 1.9 TDI
Posted 28 July 2016 - 16:18
Posted 28 July 2016 - 16:48 Best Answer
No niestety ale ustawienia routera nie mają tutaj nic do rzeczy. Zwykle traktowałem te tematy z przymrużeniem oka, ale dzisiaj mam to samo. To chyba jakaś nowa zorganizowana akcja, bo są już podobne tematy chociażby u nas w Polsce na Elektrodzie. Ja korzystam jedynie z internetu LTE wiec router nie ma tu nic do rzeczy. U mnie pojawiło się jakaś godzinę temu podczas pobytu na stronie fcbarca.com. Screen w załączeniu. Ktoś wie jak to ugryźć? Wyprzedzając pytania, nie, nie wchodzę na strony XXX
Czyszczenie pamięci podręcznej Safari nic nie daje.
Tylko dlaczego nie mogę pobrać i zainstalować Find My iPhone?
Posted 28 July 2016 - 18:16
Dzisiaj pojawiło mi się to samo. To zupełnie utrudnia korzystanie z telefonu. Powtarza się średnio co 5 minut. Pojawia się zarówno przy LTE jak i routerze domowym. Ktoś? coś? :C
Nigdy nie miałem takich problemów :C ?pomocy?
Posted 28 July 2016 - 18:28
Posted 29 July 2016 - 05:56
Też od tego zacząłem, wydawało się, że wszystko jest ok, do momentu aż przed pójściem spać czytałem jakiś artykuł i nagle bum, znowu
BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ || ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare || ELECTROLUX ESF74661RX || Rubin 714p || Paseratti 1.9 TDI
Posted 29 July 2016 - 07:45
Mi także w dniu wczorajszym wyświetlił się taki komunikat.
Do tej pory tylko raz podczas przeglądania internetu w zasięgu LTE.
iPhone 16 Pro kupiony za gotówkę biedaku
Posted 29 July 2016 - 10:26
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users