Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Macbook Air 13 bez pudelka, bez dowodu zakupu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Krzysztof Bednarczyk

Krzysztof Bednarczyk
  • 3 postów

Napisano 26 lipca 2016 - 13:13

Witam

Zamowilem na allegro macbooka air 13 i dowiedzialem sie wlasnie ze nie ma pudelka i dowodu zakupu :D
Dowiedzialem sie ze nie potrzebny jest dowod zakupu jesli chce skorzystac z gwarancji -(prawda to?)- ma jeszcze 10 msc appleprotect
- wylogowany z icloud

Wiec moge go kupic i spac spokojnie? Czy moze on zostac w kazdej chwili zablokowany?

Pzdr i dzieki za odp

#2 North

North
  • 1 336 postów

Napisano 26 lipca 2016 - 15:31

Sprawdz po imei na stronie Apple czy na pewno jest jeszcze objęty ochroną. Jeśli tak, pudełko ani paragon nie są potrzebne u Apple.

#3 Krzysztof Bednarczyk

Krzysztof Bednarczyk
  • 3 postów

Napisano 26 lipca 2016 - 19:49

Hmm gwaranacja jest, Teoretycznie jezeli jest wylogowany z icloud, to ktos moze mi go bloknac? Sory, dla niektorych moze to oczywiste ale ja nie znam wszystkich mozliwosci iclouda :D

#4 North

North
  • 1 336 postów

Napisano 26 lipca 2016 - 22:05

Nie może.

#5 michobo

michobo
  • 1 160 postów

Napisano 27 lipca 2016 - 05:41

Po serialu guzik sprawdzisz

Sam sprawdzałem moje 2 mini - jeden nówka- folia, drugi używka

W obu wypadkach system się darł że potrzebny jest dowód zakupu aby zweryfikować uprawnienia gwarancyjne. Komputery natomiast były jako-tako rozpoznane (pojawiała się ikonka i nazwa komputera).

#6 Krzysztof Bednarczyk

Krzysztof Bednarczyk
  • 3 postów

Napisano 27 lipca 2016 - 05:43

Dzieki bardzo panowie :D

#7 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 28 lipca 2016 - 23:29

Witam

Zamowilem na allegro macbooka air 13 i dowiedzialem sie wlasnie ze nie ma pudelka i dowodu zakupu :D
Dowiedzialem sie ze nie potrzebny jest dowod zakupu jesli chce skorzystac z gwarancji -(prawda to?)- ma jeszcze 10 msc appleprotect
- wylogowany z icloud

Wiec moge go kupic i spac spokojnie? Czy moze on zostac w kazdej chwili zablokowany?

Pzdr i dzieki za odp

Żeby skorzystać z gwarancji nie potrzebne jest pudełko, a dowód zakupu potrzebny tylko w przypadkach "wątpliwych".
Warto jednak sprawdzić w serwisie czy komputer nie był np. zalany, bo skutki tego mogą wychodzić nawet po dłuższym czasie, a na naprawy gwarancyjne po zalaniu liczyć już nie można.

Pomogłem ?   -  Lubię to 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych