Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jailbreak iOS 9.2/9.3.3 - TaiG/Pangu - Tethered

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
45 odpowiedzi w tym temacie

#1 Giallorosso

Giallorosso
  • 848 postów
  • SkądKatowice

Napisano 24 lipca 2016 - 13:47

Pangu udostępniło narzędzie do Jailbreak iOS 9.2/9.3.3 dla urządzeń, które posiadają 64-bitowe układy scalone. http://www.pangu.io/?flag=cn

Użytkownik Giallorosso edytował ten post 24 lipca 2016 - 13:52

<p>•Telefon• iPhone 3G• htc Touch HD•htc HD2•htc Desire HD•htc Sensation•htc One X•Samsung Galaxy Note 2•iPhone 4•iPhone 5•iPhone 5s•htc One m8•iPhone5s•iPhone 6•iPhone 5s•iPhone 6s•iPhone SE•iPhone 7•iPhone 8•iPhone XS Max•Tablet•Samsung Galaxy Tab 2 10.1•iPad 3•iPad mini 2 Retina• iPad Air 2

#2 Jigovsky

Jigovsky
  • 254 postów
  • SkądŁódź

Napisano 24 lipca 2016 - 15:07

Przeglądając chińskie forum, wskazane przez Pangu, wychodzi na to, że wersja Tethered (choć chciałbym się mylić).

Dodatkowo instalator na chwilę obecną tylko na windowsa oraz w języku chińskim. 

Edit: Jest to wersja Semi-UnTethered - wychodzi na to, że JB można przywrócić po restarcie klikając na odpowiednią appkę. Jednakże wielu ludzi na tym chińskim forum zgłasza, że są problemy z przywróceniem JB po restarcie.

Edit2: Sugerował bym zmianę w nazwie tematu z TaiG na Pangu.

Użytkownik Jigovsky edytował ten post 24 lipca 2016 - 16:14

• Giallorosso lubi to

#3 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 24 lipca 2016 - 18:08

Instalator wola o Apple Id i hasło. Dobre, już widzę płacz niektórych jak im chinole telefon zablokują. Nie instalujcie na razie tego i poczekajcie na normalny angielski instalator. Ewentualnie uzyjcie jakiś nowo zrobiony specjalnie na tę okoliczność Apple Id.
Iphone 7 Black | Apple Watch Space Grey | Macbook Air 13 | iPad Air

#4 Jigovsky

Jigovsky
  • 254 postów
  • SkądŁódź

Napisano 24 lipca 2016 - 20:34

Dane z konta służą do podpisania certyfikatu, który umożliwi zainstalowanie aplikacji PP poprzez tzw. sideload. Nic nie stoi na przeszkodzie by użyć "fejkowego konta", dopiero co utworzonego.

Ja już się cieszę JB na iP 6s z iOS 9.3.3.

#5 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 24 lipca 2016 - 21:28

Cieszysz to chyba za dużo powiedziane, bo ponoć większość tweakow na ta chwile nie działa. Trzeba czekać na aktualizacje przez twórców.

#6 Kamil Golda

Kamil Golda
  • 27 postów

Napisano 26 lipca 2016 - 11:21

Jeżeli zainstaluje JB to jak go mogę potem usunąć całkowicie z iUrząszenia?

#7 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 lipca 2016 - 11:24

Odtworzyć oprogramowanie.

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#8 luffa

luffa
  • 118 postów

Napisano 26 lipca 2016 - 13:08

warto instalować chińską wersję, czy lepiej zaczekać na angielską? 

jestem aktualnie na 8.1.3 iPhone 5s. wszystko śmiga dobrze i pasuje mi 8, ale kilka programów już nie mogłem zainstalować ze względu na to, że są pisane tylko pod iOS9, druga sprawa, że jest sporo ciekawych tweaków dostępnych tylko dla iOS 9, np. 3D touch dla iPhone 5s. 

#9 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 26 lipca 2016 - 13:13

Ja zainstalowałem mimo że po chińsku. Jest sposób żeby to zrobić bezpośrednio na telefonie bez komputera. Nie trzeba też podawać żadnego apple id. Trwa to 2 minuty i jest banalne. Zainstalowałem kilka tweakow i wszystko działa jak trzeba.
  • luffa lubi to

#10 luffa

luffa
  • 118 postów

Napisano 26 lipca 2016 - 13:24

Ja zainstalowałem mimo że po chińsku. Jest sposób żeby to zrobić bezpośrednio na telefonie bez komputera. Nie trzeba też podawać żadnego apple id. Trwa to 2 minuty i jest banalne. Zainstalowałem kilka tweakow i wszystko działa jak trzeba.

pochwal się tym sposobem. 

#11 rafal886

rafal886
  • 1 315 postów

Napisano 26 lipca 2016 - 13:35

Iphone 13 Pro Max Sierra Blue 256gb  MacBook Pro M1 13 16gb 256gb  AirPods 2 

#12 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 26 lipca 2016 - 13:38

Dokładnie to co wyżej. Działa na 100%.

#13 rafal886

rafal886
  • 1 315 postów

Napisano 26 lipca 2016 - 14:18

Jednak działa, pamiętajcie przepisując adres strony, żeby Jailbreak wpisać z dużej litery, a nie małej, bo wtedy nie wczyta strony :)

Długo sie nie nacieszyłem, chwile JB działał, zainstalowałem winterboard, telefon sie uruchomił ponownie i crashuje mi cydie.

Użytkownik rafal886 edytował ten post 26 lipca 2016 - 14:00

Iphone 13 Pro Max Sierra Blue 256gb  MacBook Pro M1 13 16gb 256gb  AirPods 2 

#14 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 26 lipca 2016 - 14:25

W filmiku powyżej masz opisane co zrobić w sytuacji, kiedy telefon się zrestartuje lub wyłączy. Musisz od nowa przeprowadzić jailbreak, inaczej cydia będzie wywalała. Takie uroki semi-tethered jb. Ale to jest do zrobienia w chwilę, więc żaden problem. Z  tego co wiem Winterboard jeszcze nie działa z nową wersją, trzeba czekać na aktualizacje programu. Tu masz listę działających

https://docs.google....&pli=1&sle=true

#15 Andaar

Andaar
  • 1 688 postów

Napisano 26 lipca 2016 - 14:25

Czy po restarcie/rozładowaniu i ponownym włączeniu urządzenia tweaki nadal działają?

Użytkownik Andaar edytował ten post 26 lipca 2016 - 14:26

MacBook Pro 13" nTB 2017 256GB Silver | iPhone 13 mini 128GB Red | iPad Pro 11 (1st gen) 64GB Silver | iPod Shuffle 4 gen. Blue

Nie pomagam na PW

#16 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 26 lipca 2016 - 14:31

Filmik powyżej, oglądajcie ludzie, tam wszystko jest. Tak działają, nic nie znika,  tylko trzeba włączyć program do jb (niebieska ikona) i nacisnąc dwa razy na ekranie i poczekać na respring. Po każdym restarcie/wyłączeniu telefonu.

#17 Kamil Golda

Kamil Golda
  • 27 postów

Napisano 26 lipca 2016 - 16:17

Wiecie może dlaczego na JB Pokemon Go nie chce wystartować?

#18 Giallorosso

Giallorosso
  • 848 postów
  • SkądKatowice

Napisano 26 lipca 2016 - 16:32

Przeglądając chińskie forum, wskazane przez Pangu, wychodzi na to, że wersja Tethered (choć chciałbym się mylić).

Dodatkowo instalator na chwilę obecną tylko na windowsa oraz w języku chińskim. 

Edit: Jest to wersja Semi-UnTethered - wychodzi na to, że JB można przywrócić po restarcie klikając na odpowiednią appkę. Jednakże wielu ludzi na tym chińskim forum zgłasza, że są problemy z przywróceniem JB po restarcie.

Edit2: Sugerował bym zmianę w nazwie tematu z TaiG na Pangu.

Oczywiście miało być Pangu. Niestety. Post można edytować, temat już nie.
<p>•Telefon• iPhone 3G• htc Touch HD•htc HD2•htc Desire HD•htc Sensation•htc One X•Samsung Galaxy Note 2•iPhone 4•iPhone 5•iPhone 5s•htc One m8•iPhone5s•iPhone 6•iPhone 5s•iPhone 6s•iPhone SE•iPhone 7•iPhone 8•iPhone XS Max•Tablet•Samsung Galaxy Tab 2 10.1•iPad 3•iPad mini 2 Retina• iPad Air 2

#19 harti

harti
  • 347 postów

Napisano 28 lipca 2016 - 06:59

metoda przez safari już nie działa, ci którzy tak robili JB muszą teraz zrobić tradycyjną metodą..

http://www.redmondpi...ing-via-safari/

Wiecie może dlaczego na JB Pokemon Go nie chce wystartować?

tu masz fixa: http://www.redmondpi....3.3-heres-how/

#20 luffa

luffa
  • 118 postów

Napisano 29 lipca 2016 - 12:32

dostępna jest już wersja w języku angielskim http://en.pangu.io/help.html

ja sam jeszcze nie zdecydowałem się na jailbreak. problemem dla mnie jest to, że trzeba co tydzień, bądź też po każdym restarcie telefonu robić jailbreak od nowa, niby to nic wielkiego, ale jednak nie podoba mi się to. sprawa ma się inaczej kiedy korzystamy z konta developerskiego, wtedy mamy rok spokoju, choć chodzą pogłoski o tym, że Apple blokuje takie konta po tym jak ich użytkownicy podpisują aplikacje służącą do jailbreak'a. jest też mowa o tym, że posługując się aplikacją pphelper dostajemy konto enterprise, lecz nie wiadomo jakie jest źródło tego konta, dlatego spora część użytkowników, w tym ja się obawia z tego korzystać.

jakie są wasze opinie?

Użytkownik luffa edytował ten post 29 lipca 2016 - 12:32

• jan1102 lubi to

#21 wodzu99

wodzu99
  • 37 postów
  • SkądCzęstochowa i okolice. PL

Napisano 29 lipca 2016 - 18:48

dostępna jest już wersja w języku angielskim http://en.pangu.io/help.html

ja sam jeszcze nie zdecydowałem się na jailbreak. problemem dla mnie jest to, że trzeba co tydzień, bądź też po każdym restarcie telefonu robić jailbreak od nowa, niby to nic wielkiego, ale jednak nie podoba mi się to. sprawa ma się inaczej kiedy korzystamy z konta developerskiego, wtedy mamy rok spokoju, choć chodzą pogłoski o tym, że Apple blokuje takie konta po tym jak ich użytkownicy podpisują aplikacje służącą do jailbreak'a. jest też mowa o tym, że posługując się aplikacją pphelper dostajemy konto enterprise, lecz nie wiadomo jakie jest źródło tego konta, dlatego spora część użytkowników, w tym ja się obawia z tego korzystać.

jakie są wasze opinie?

Po uruchomieniu Iphne wchodzisz w Ustawienia / Ogólne / Zarządzanie urządzeniami klikasz na własciwy program firmowy i  dopiero klikasz na ikone PP a dalej to juz jak przy pierwszym łamaniu. Nie trzeba podpinać do komputera po kazdym uruchomieniu.

PS. Mnie jak na razie wszystkie potrzebne tweaki działają, łącznie z Winterboardem ;)

#22 jan1102

jan1102
  • 73 postów

Napisano 30 lipca 2016 - 08:58

Jb da się zrobić tylko na kompie??nie ma już możliwości przez tel??tutqj w linku wyżej widzę żeby zrobić jb trzeba podać log i hasło do iclouda ...po co ??czy to nie zbieracz tylko haseł ??

#23 harti

harti
  • 347 postów

Napisano 30 lipca 2016 - 10:02

Jb da się zrobić tylko na kompie??nie ma już możliwości przez tel??tutqj w linku wyżej widzę żeby zrobić jb trzeba podać log i hasło do iclouda ...po co ??czy to nie zbieracz tylko haseł ??

tak, i to raczej przez ten chiński, bo wtedy nie musisz co tydzień robić na nowo JB..

a co do logowania się.. zawsze możesz:

a.) zmienić hasło od razu po JB 

b.)założyć zupełnie nowe konto do tego celu

ja się na razie wstrzymałem z JB, czekam na wersję pełną, nie "na uwięzi"..

no i przydałoby się jeszcze na 32-bit, bo teraz na 4s nie da rady..

Użytkownik harti edytował ten post 30 lipca 2016 - 10:03

• jan1102 lubi to

#24 luffa

luffa
  • 118 postów

Napisano 30 lipca 2016 - 14:33

na reddit'cie sporo osób pisze o tym, że krótko po użyciu chińskiej aplikacji pphelper były włamania na konta między innymi: paypal, skype, facebook. 

podejrzewam, że jailbreaka dokonało już miliony osób, a o tych przypadłościach pisze tylko kilkanaście/kilkadziesiąt osób, więc nie wiadomo do końca czy to aby na pewno wina aplikacji pphelper, czy też zbieg okoliczności. nigdy wcześniej nie było tego typu problemów z pangu, jedank teraz współpracują z 25pp, Saurik zapewnia jednak, że to bardzo bogata firma i istnieje bardzo małe prawdopodobieństwo, że dokonują włamań. ja na chwile obecną nadal wstrzymuje się z jailbreakiem. 

Użytkownik luffa edytował ten post 30 lipca 2016 - 14:45

#25 wwmarcus

wwmarcus
  • 19 postów

Napisano 04 sierpnia 2016 - 19:10

Nowe narzędzie Pangu :

https://mega.nz/#!hVUh3IAB!JQeHEaAZ6bngYlCmI73i9cA0pRsJngbWhdDkha05ccY

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych