Witam, jestem tu nowym użytkownikiem od jakiegoś czasu zmagam się z pewnym problemem z moim iphone 6 Plus.
Kupiłem Go po okazyjnej cenie - miesięczny telefon na gwarancji Apple.
Problem polega na tym, że "niby" od nowości bateria nie pokazuje faktycznego stanu. Przykład : wskaźnik pokazuje 80% przez długi czas i nie spada - po ręcznym zresetowaniu urządzenia pokazuje 30%. zwyczajnie ten wskaźnik nie spada.
druga sprawa to to, że telefon sam potrafi się resetować. Czasem juz po chwili od włączenia - a czasem chwilę później. W momencie resetu na ekranie pojawia się widok jakby przedzielonego dwoma kolorami na pół ekranu lub zwyczajnie szarawy ekran. Trwa to okolo sekundy, dwóch i następuje reset.
Nie wiem, czy ma to jakiekolwiek powiązanie z tym wskaźnikiem baterii - ale mniemam, że jako tako może to mieć związek.
Odesłałem tel na gwarancje, co się okazało w telefonie była nieautoryzowana ingerencja, a sama bateria przyklejona jest na taśmę dwustronną. Czy to może mieć wpływ na te resety ?
Robiłem, nowe, czyste oprogramowanie poprzez ODTWORZENIE iPhone z pliku w iTunes ale nic nie pomogło.
Jedyną pewnością jaką mam to fakt, że telefon nie był zalany - oraz fakt że bateria była wyjmowana bo brakuje oryginalnych zaczepów no i jest przyklejona na taśmę. (być może była wymieniana - nie mam pewności)
Proszę o pomoc, jesli ktoś spotkał się z takowym problem. Mam nadzieje, że jasno opisałem swój problem!