Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Pytanie o odinstalowanie aplikacji

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 mati113

mati113
  • 17 postów

Napisano 20 lipca 2016 - 20:40

Cześć, 

Jako iż przesiadłem się z Androida na IOS - staram się uczyć wszystkiego od nowa. Wiem, że aby odinstalować aplikacje, której już nie chcemy przytrzymujemy po prostu na pulpicie ikone i klikamy krzyżyk. Natomiast wchodząc do sklepu przy odistalowanej aplikacji jest jakby chmurka co mnie osobiscie irytuje. Czy w jakis sposob mozna usunac rowniez ta chmurke tak aby nie bylo sladu ze sciagalem aplikacje? Mam nadzieje, ze dobrze wytlumaczylem ;-) 

Pozdrawiam,

Mateusz

#2 Andaar

Andaar
  • 1 688 postów

Napisano 20 lipca 2016 - 20:46

Chmurka nie zniknie, ponieważ informuje ona o tym, że kupiłeś aplikację i jest ona odtąd dostępna w zakładce kupione.

MacBook Pro 13" nTB 2017 256GB Silver | iPhone 13 mini 128GB Red | iPad Pro 11 (1st gen) 64GB Silver | iPod Shuffle 4 gen. Blue

Nie pomagam na PW

#3 mati113

mati113
  • 17 postów

Napisano 20 lipca 2016 - 20:54

Chmurka nie zniknie, ponieważ informuje ona o tym, że kupiłeś aplikację i jest ona odtąd dostępna w zakładce kupione.

Ale te aplikacje sa darmowe. Czyli tak po prostu jest, i nic sie z tym nie robi? Zawsze jest tak, ze po prostu to kupilem i zawsze bede mogl przywrocic klikajac na chmurke, tak? A jesli po prostu chce odinstalowac to jak mowilem przytrzymac, krzyzyk i wtedy nie ma aplikacji na telefonie?

#4 pedros

pedros
  • 1 392 postów
  • SkądWAW, PL

Napisano 20 lipca 2016 - 21:12

Dokładnie tak.

#5 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 20 lipca 2016 - 21:28

Ale te aplikacje sa darmowe. ...

"Kupione za darmo" też są traktowane jako "kupione".

Zdarza się (dość często), że jakaś aplikacja jest w promocji po znacznie obniżonej cenie lub za darmo przez jakiś (dłuższy lub krótszy) okres czasu.
W okresie promocji pobierasz ją na warunkach promocyjnych (płacąc mniej lub wcale). Jak jej nie używasz a potrzebujesz miejsca na inne apki to usuwasz ją z telefonu krzyżykiem, ale sklep "pamięta", że ją kupiłeś (stąd ta chmurka informująca, że w każdej chwili możesz ponownie zainstalować tą apkę). W przeciwnym przypadku przy ponownej próbie instalacji (już po promocji) kupionej wcześniej, ale odinstalowanej aplikacji musiałbyś zapłacić normalną (aktualną, niepromocyjną) cenę.

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#6 cronopioverde

cronopioverde

¿Le gusta este jardin?

• 3 838 postów

Napisano 20 lipca 2016 - 22:16

Co najprostsze chyba i najbardziej vintage: a jeśli chmurka przy jakiejś aplikacji Cię bardzo irytuje albo wstydzisz się, że daną apkę kiedykolwiek pobierałeś i nie chcesz jej widzieć na liście, czyli po prostu nie chcesz już jej mieć w zakładce Purchased, znajdź program iTunes w zaufanym systemie (czyimkolwiek, jak nie masz sam systemu niemobilnego, ale zaufanym), zaloguj się w sklepie iTunes na swoje konto i w zakładce Zakupione wybierz dział Aplikacje, gdzie znajdź odnośne i tak samo jak w telefonie kliknij w krzyżyk w prawym górnym rogu ikony.

Wówczas ukryjesz je całkowicie na liście kupionych i dostępnych do pobrania. Wyloguj się, jakby to było poza Twoim komputerem. Nie zostawiaj nikomu niespodziewanych GiftCards :D

Użytkownik cronopioverde edytował ten post 20 lipca 2016 - 22:18

Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.

Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…

#7 mati113

mati113
  • 17 postów

Napisano 21 lipca 2016 - 10:02

Dziękuje bardzo za pomoc ;) W żadnym wypadku nie chce niczego ukrywać. Po prostu myślałem, że nadal zajmuje mi to miejsce na telefonie. Czyli rozumiem, że Wy wszyscy po prostu zostawiacie tą chmurkę niczym się nie przejmując? Obiecuje, że ostatnie pytanie , i więcej nie męczę :P

#8 North

North
  • 1 336 postów

Napisano 21 lipca 2016 - 12:52

Tak.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych