Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Magic Mouse 2 - Brak płynności

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 lukeative

lukeative
  • 10 postów

Napisano 18 lipca 2016 - 23:23

Witam. Od 2 dni borykam się z dosyć ciężkim dla mnie problemem, otóż chodzi o płynność kursora w Magic Mouse 2. Podejrzewam, że problem jest z Bluetooth (lub?,) a nie z samą myszką, ponieważ testowałem ją na innym komputerze i działa normalnie. 

Czasami działa poprawnie, ale wystarczy trochę nią poruszać i już można zauważyć opóźnienia, brak płynności i skoki. 

Problem zaczął występować po aktualizacji El Capitana, ale przywracałem system do wcześniejszych stanów, reinstalowałem system na czysto i nic to nie pomogło. 

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi i pomoc. 

#2 lukeative

lukeative
  • 10 postów

Napisano 19 lipca 2016 - 14:08

Dodam jeszcze, że korzystam z bezprzewodowej klawiatury Magic Keyboard, i wraz z myszką ciągle same się odłączają.. Dostaje komunikaty, że są odłączone - i dopiero muszę je ręcznie połączyć za pomocą Bluetooth. 

#3 towi

towi
  • 186 postów

Napisano 19 lipca 2016 - 15:32

A jaki to Mac ? Odłącz od niego wszystko co masz dodatkowo podłączone ( w szczególności dyski na usb ). Mi pracę myszki zakłócał walnięty kabel od dysku usb ( albo za słabo ekranowany ). Dziwna sprawa ale u mnie pomogło.

#4 lukeative

lukeative
  • 10 postów

Napisano 19 lipca 2016 - 15:38

Jest to Macbook Pro Retina 15 cali Mid 2015. Nie mam podłączonych innych urządzeń, oprócz zewnętrznego monitora. 

#5 towi

towi
  • 186 postów

Napisano 19 lipca 2016 - 15:40

A monitor odłączaleś tez ?

Użytkownik towi edytował ten post 19 lipca 2016 - 15:40

#6 Gregory

Gregory

• 2 734 postów
  • Skądᴧ̊

Napisano 20 lipca 2016 - 10:57

U mnie płynność Magic Mouse (tej pierwszej) zakłócała sieć Wi-Fi. Po przejściu na 5GHz problem zniknął.

PYM Player 8.2.1 — działa od Cataliny po Sonomę

Klawiatura PYM też jest fajna – ma przecinek na klawiaturze numerycznej, twardy łącznik, jabłko  i symbol bitcoina ₿

VR, AR, XR – wszystko, co potrzebujecie wiedzieć, i czego nie potrzebujecie też.

> [ pym.uce.pl ]

#7 Zetor

Zetor
  • 624 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 20 lipca 2016 - 15:50

Zrób jeszcze dla pewności. 

http://osxdaily.com/...module-mac-osx/

MacBook Pro 13 2017, iPhone 7

#8 lukeative

lukeative
  • 10 postów

Napisano 20 lipca 2016 - 23:14

Dziękuję za podpowiedzi. Uruchamiając dzisiaj laptopa, nie mogłem połączyć w parę ani myszki ani klawiatury, więc ten wykonałem reset modułu Bt z pozycji laptopa, ale niestety w niczym to nie pomogło. Po uruchomieniu systemu ponownie, dalej nie mogłem połączyć urządzeń, więc usunąłem je i uruchomiłem laptop jeszcze raz. Udało mi się sparować myszkę i klawiaturę, a po chwili dostałem komunikat "Połączenie przerwane"... Mysz i klawiatura mają -48 dBm / -54 dBm RSSI, więc jest to silny sygnał. Problem nadal występuje.. 

#9 GeoT

GeoT
  • 22 postów

Napisano 09 stycznia 2023 - 08:08

Hej odkupuję temat bo mam podobny, choć nie identyczny problem.

Mam macBooka Pro z 2019 roku + Magic Mouse 2.

Dostrzegam bardzo dziwne zachowanie myszki. Trudno to opisać ale kursor czasem pływa przy próbie ruszenia myszką, przeskakuje delikatnie, na chwilę zamiera albo zamiast prawokliku robi lewoklik.

Przyznam, że przez to używanie myszki jest męczące albo ja nie umiem z niej korzystać :) 

Znacie jakąś przyczynę?

#10 SERWIS.ME

SERWIS.ME
  • 1 006 postów

Napisano 09 stycznia 2023 - 11:03

Przyczyny zazwyczaj są podobne. Albo coś co jest podłączone na USB powoduje zakłócenia i takie działanie myszy. Albo w pobliżu jest np. router WiFi i on zakłóca sygnał Bluetooth.

1CORE - Autoryzowany serwis Apple. Naprawy gwarancyjne i pogwarancyjne.

Jana Zamoyskiego 81, 30-519 Kraków 
www.1core.pl Tel: 12 311 08 11

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych