Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Macbook Air 2014 brak aplikacji (Pages,Keynote,Numbers)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Bofii

Bofii
  • 2 postów

Napisano 17 lipca 2016 - 11:51

Witam forumowiczów, niedawno zakupiłem macbooka air z 2014 roku, i dopiero co odkrywam możliwości jakie daje ten sprzęt. 

Wczoraj chciałem napisać pewien ważny dokument i ze zdziwieniem odkryłem, że mój mac nie posiada aplikacji do tego typu czynności. W appstore owszem są owe aplikacje ale wymagana jest za nie opłata. Czy te aplikacje nie powinny być w standardzie?. Jeżeli się mylę to proszę o sprostowanie mnie i ewentualną pomoc.

Pozdrawiam :-)

#2 fanboj

fanboj
  • 146 postów

Napisano 17 lipca 2016 - 13:46

Aplikacje są przypinane do konta pierwszego właściciela komputera a nie do samej maszyny, zastosuj ten trick:  http://myapple.pl/po...-dla-wszystkich

#3 Bofii

Bofii
  • 2 postów

Napisano 18 lipca 2016 - 15:42

Dzięki wielkie, pomogło, aplikacje śmigają aż miło.

#4 torik-78856f3ad1

torik-78856f3ad1
  • 1 818 postów
  • SkądToruń

Napisano 18 lipca 2016 - 17:28

Super, dzięki błędowi apple ludziska kradną soft...

MBA 13" | iPhone 4S + iPhone 5S | iPad 2

#5 van1ty

van1ty
  • 170 postów

Napisano 18 lipca 2016 - 17:44

Super, dzięki błędowi apple ludziska kradną soft...

Po pierwsze to jeśli byłby to błąd Apple to gwarantuje Ci, że przez tyle lat i wersji softu by go załatali. A po drugie to nie uważam tego za złodziejstwo, bo nie wyobrażam sobie żeby sprzęt za tyle pieniędzy nie miał w standardzie pakietu biurowego i nie jest tu ważne czy ktoś kupił nowy komputer, czy z drugiej ręki.

#6 pedros

pedros
  • 1 392 postów
  • SkądWAW, PL

Napisano 18 lipca 2016 - 18:02

Po pierwsze to jeśli byłby to błąd Apple to gwarantuje Ci, że przez tyle lat i wersji softu by go załatali. A po drugie to nie uważam tego za złodziejstwo, bo nie wyobrażam sobie żeby sprzęt za tyle pieniędzy nie miał w standardzie pakietu biurowego i nie jest tu ważne czy ktoś kupił nowy komputer, czy z drugiej ręki.

Chyba żartujesz... Office w Windows też ma być w komplecie?

#7 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5 091 postów
Napisano 18 lipca 2016 - 18:51

nie wyobrażam sobie żeby sprzęt za tyle pieniędzy nie miał w standardzie pakietu biurowego i nie jest tu ważne czy ktoś kupił nowy komputer, czy z drugiej ręki.

Skąd wiesz, ile kolega zapłacił za ten używany komputer z drugiej ręki? Zresztą co to ma do rzeczy? Cena jaka jest taka jest, co jest w zestawie wiadomo, choć może się zdarzyć, że ktoś, tak, jak w tym przypadku nie doczyta, że pakiet jest przypisywany do konta osoby, która się pierwsza na sprzęcie rejestruje. No ale niedoczytanie nie zwalnia z konsekwencji.

Na szczęście istnieje darmowy, całkiem dobry LibreOffice, lepszy od pakietu Apple pod każdym względem (może z wyjątkiem Keynote), więc właściwie to jest problem z d....

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych