Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zmiana operatora - problem z Facetime i iMessage

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 kuchi14

kuchi14
  • 13 postów

Napisano 15 lipca 2016 - 19:09

Witam serdecznie, w zeszłym miesiącu postanowiłem przenieść moje obydwa numery z Play do Orange, jeden już jest w Orange drugi będzie dopiero za miesiąc. 

Zmierzając do sedna, usługi Facetime i iMessage w sieci play działały bezproblemowo. Po przeniesieniu pierwszego numery i włożeniu go do iPhona6 występuje problem z aktywacją usług. Od trzech dni mam status czekam na aktywacje [sms aktywacyjne wychodzą]. Wgrywałem nawet czystego softa za pomocą iTunes, niestety nie pomogło. Dzisiaj kupiłem starter Orange złapało niemalże odrazu. Pomyślałem więc, że to wina karty sim którą z oporem Pani w salonie wymieniła. Niestety dalej to samo. Jedno co mnie ciekawi, to że numer prepaid był widoczny w ustawienia --> Facetime. Natomiast numer który przeniosłem z Play jest tam niewidoczny [widniał tam jeszcze numer z prepaid dlatego zrobiłem kolejne odtworzenie urządzenia z iTunes], jest tylko mój adres mailowy. Numer wpisałem w sekcje telefon --> Mój numer jednak nic nie pomaga. Jakieś porady? Ktoś miał podobny problem? 

#2 ZlyPL

ZlyPL
  • 229 postów

Napisano 16 lipca 2016 - 16:47

Witam odpowiadam na pytanie z PW.
Niestety nie udało mi się aktywować przedmiotowych usług na numerze GSM który przeniosłem do Pley co gorsza u tego operatora nie ma z kim rozmawiać na ten temat odsylali mnie od jednego do drugiego na infolini patrzą tylko by sprzedać Nam telefon na raty lub usługę resztę maja nie powiem gdzie. Pisałem walczyłem, wymieniałem karty sim itp. dzwoniłem do Play, poprzedniego operatora, apple itp. nikt nie pomógł i nie rozwiązał problemu. Co więcej 90% rozmówców nie potrafiło zrozumieć czego chcem nie znają tych funkcji iPhona noc po za infolinia apple. Po trzech miesiącach lub i dłuższej walce z wiatrakami (wariatami) czując się jak Don Kichot po prostu zmieniłem nr GSM. Wówczas na nowym nr usługi bez problemu odpaliły operator Play przyznał się do porażki noe wiedzieli i pewnie do chwili obecnej nie wiedzą co jest na rzeczy. Ówcześnie Play dał mi jakaś zniżkę na abonament i zwrócili w ten sposób koszt zmiany numeru.

Zly nie jest taki zly ale dobry też nie.

#3 kuchi14

kuchi14
  • 13 postów

Napisano 16 lipca 2016 - 17:10

Eh w takim przypadku coraz bardziej zaczynam żałować, że zmieniłem operatora... Na numerze mi zależy, ale nie po to kupiłem IPhona, żeby w pełni nie korzystać z jego funkcji. 

A tak na pocieszenie jest ktoś na forum, kto zmieniał operatora pozostawiając sobie numer i Facetime i iMessage mu zaskoczyło? 

#4 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 16 lipca 2016 - 17:39

Mi prawie 2 lata temu z Plusa do Orange bez problemu.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#5 kuchi14

kuchi14
  • 13 postów

Napisano 16 lipca 2016 - 17:43

Czyli cień szansy jest, że mój drugi numer na którym bardziej mi zależy zmieni operatora bez problemu.  Ale to dopiero 10 sierpnia... 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych