Witam serdecznie, w zeszłym miesiącu postanowiłem przenieść moje obydwa numery z Play do Orange, jeden już jest w Orange drugi będzie dopiero za miesiąc.
Zmierzając do sedna, usługi Facetime i iMessage w sieci play działały bezproblemowo. Po przeniesieniu pierwszego numery i włożeniu go do iPhona6 występuje problem z aktywacją usług. Od trzech dni mam status czekam na aktywacje [sms aktywacyjne wychodzą]. Wgrywałem nawet czystego softa za pomocą iTunes, niestety nie pomogło. Dzisiaj kupiłem starter Orange złapało niemalże odrazu. Pomyślałem więc, że to wina karty sim którą z oporem Pani w salonie wymieniła. Niestety dalej to samo. Jedno co mnie ciekawi, to że numer prepaid był widoczny w ustawienia --> Facetime. Natomiast numer który przeniosłem z Play jest tam niewidoczny [widniał tam jeszcze numer z prepaid dlatego zrobiłem kolejne odtworzenie urządzenia z iTunes], jest tylko mój adres mailowy. Numer wpisałem w sekcje telefon --> Mój numer jednak nic nie pomaga. Jakieś porady? Ktoś miał podobny problem?