W teorii się nadaje, ale w praktyce facebooka, allegro i większości aplikacji na nim nie włączysz bo system niekompatybilny. W gry nie pograsz z tego samego powodu, tyle z niego skorzystasz co sobie w safari posiedzisz.
ja używam iPada pierwszej generacji codziennie, do pracy (głównie słowniki i książki PDF w GoodReader)
czasami też na nim coś czytam.
co do internetu, mam na nim zainstalowany również FB, oczywiście nie w najnowszej wersji i chodzi całkiem spoko
Safari rzeczywiście kiepsko, ale jest masa innych o wiele lepszych przeglądarek.. nawet prosta Opera Mini wystarcza.. do filmów tez się nadaje, a nawet masę starszych gier na tym chodzi..
bateria po tych 5 latach trzyma mi spokojnie 7-8 godzin..
jeśli masz okazję kupić niedrogo to kup, choć może spytaj czy ew. możesz najpierw przetestować, sprawdzić czy Tobie wystarczy.
no i jeszcze jedna sprawa, mam jailbreak, bo z wgrywaniem legalnie starszych wersji apek z iTunes to różnie bywa, czasami trzeba pokombinować, a czasami się nie da.. a tak to sobie po prostu instaluję z plików .ipa
moim zdaniem to sprzęt wart sporo więcej niż te 20-30 zł, o których przed chwilą była mowa