Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

MacBook po podłączeniu do tv (hdmi) strasznie się grzeje.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Brynda

Brynda
  • 1 postów

Napisano 11 lipca 2016 - 10:57

Hej, 

Na początku chciałem się przywitać, ponieważ jest to mój pierwszy post na tym forum. 

Posiadam MacBooka Pro Retina 13 ( i5, 8 gb, 128 ssd) od ok 2 miesięcy. Wczoraj chciałem sobie obejrzeć coś na tv, więc wziąłem kabelek hdmi i podłączyłem laptopa do tv. Problem jest w tym, że po ok 30 min komp już ział ogniem tzn. był cały bardzo gorący ( przy porcie hdmi też) wiatraki to chyba już szybciej nie mogą pracować niż to co wczoraj się działo i bateria spadała na łeb na szyję. Wiecie ci jest przyczyną czegoś takiego ? Pytałem kumpla, który ma taki sam sprzęt, ale u niego jest wszystko ok. 

Będę wdzięczny za odpowiedź, ponieważ nie wiem czy oddawać go do serwisu czy może to jest normalne ( w co wątpię :) 

#2 mkbk

mkbk
  • 2 postów

Napisano 31 lipca 2017 - 16:32

U mnie jest tak samo. Pracuję często z podpiętym monitorem zewnętrznym i komputer jest gorący w miejscu gdzie znajduje się port HDMI. 

może od czasu poprzedniego posta ktoś miał podobny problem i wie dla czego tak się dzieje ? 

pozdrawiam 

#3 WujoFefer

WujoFefer
  • 23 postów
  • SkądLublin

Napisano 10 sierpnia 2017 - 19:56

Podłączenie dowolnego zewnętrznego monitora (nawet gdy ekran główny jest wyłączony a MacBook zamknięty) powoduje, że w MacBooku 15" automatycznie włącza się dedykowana karta a w MacBooku 13" integra działa na maksymalnych obrotach.

#4 MiL

MiL
  • 1 489 postów
Napisano 11 sierpnia 2017 - 08:09

Ze względu na dedykowaną kartę na 15 calach można jajka smażyć ale dlaczego 13 się grzeje? Co za różnica gdzie wyświetla obraz.

Zobacz w monitorze aktywności co go obciąża.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych