Witam.
Mam taki problem, że mój iPad restartuje się non-stop co ok. 200s. Bateria była rozładowana w pełni. Podłączyłem ładowarkę, poczekałem kilka minut, włączyłem urządzenie. Było ok. 2% naładowania i zaczęło się restartować. Poczekałem trochę dłużej było 67% i też ciągle się w kółko restartowało urządzenie. Wszystkie aplikacje i wszystko działało. Pomyślałem, że coś z OS. Wszedłem w ustawienia i wyzerowałem wszystkie ustawienia. Nie pomogło, potem wyzerowałem wszystko. Nie pomogło. Na wyświetlaczu cały czas było, że jest ok. 80% baterii. Ostatecznie użyłem ITunes w trybie DFU do odzyskania urządzenia, ale też bez skutku, urządzenie zrestartowało się gdzieś pod koniec procesu i teraz mam warzywo, bo proces rozpoczęty przez ITunes nie zakończył się. Za każdym razem ITunes podaje komunikaty "nie można było odtworzyć ipada wystąpił nieznany błąd" kod błędu -1 lub 9.
Dodam, że urządzenie ostatni raz ładowane do pełna było miesiąc temu, a tydzień temu, tj. po 3 tygodniach miało ok 40% baterii. Potem trochę używałem, nie podłączyłem od razu do ładowarki i stąd bateria była w pełni rozładowana.
Czy da się jakoś wgrać system do tego urządzenia? Czy da się jakoś naprawić mój problem z ciągłym restartowaniem się urządzenia? Czy to może być bateria? Dopóki nie używałem ITunes pokazywało, że urządzenie jest naładowane. Hmmm. Dodam jeszcze, że użyłem pierwszy raz niestandardowego kabelka o długości 1,5m podłączonego do oryginalnej ładowarki. Wcześniej zawsze używałem oryginalnego okablowania. Kilkakrotnie też miałem sytuację, że bateria jest całkowicie rozładowana, ale bez problemu dało się naładować urządzenie. Jednakże okres pomiędzy ładowaniami to maksymalnie było 17 dni. Teraz pierwszy raz 30dni.
Wygląda to chyba na problem z baterią?? Urządzenie ma równo 4 lata.