Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Notatki - dziwny problem

• Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 chwedo

chwedo
  • 11 posts

Posted 07 July 2016 - 23:34

Witam dziś zobaczyłem, że moje notatki pisane na iphonie znajdują się również na komputerze w poczcie Gmail. Postanowiałem usunąć je z kompa i stało się ! notatki znikły również z iphona, dodam, że przed usunięciem zrobiłem archiwizację telefonu. Probowałem już wszystkiego, archwizacja nie działa, nigdzie nie mogę ich znaleźć. Jakieś pomysły jak je odzyskać ? notatki są dla mnie bardzo bardzo ważne. 

Przed chwileczką odtworzyłem kopię zapasową wszedłem w notatki i wszystko było ! przez 5 sekund znikło i dalej nie ma.

edit po zrobieniu beckupu notatki wracają, otwieram je i po sekundzie znikają, wie ktoś o co chodzi ?

#2 cronopioverde

cronopioverde

¿Le gusta este jardin?

• 3838 posts

Posted 08 July 2016 - 00:35

Próbowałem czytać Twój post, naprawdę próbowałem, żeby nie było. Po znaczących wysiłkach poddałem się, tak jak i Twoje google’owskie konto, którego ustawień nie zauważyłeś ani też nie przybliżyłeś ich  tutaj, żeby komuś było łatwiej Ci pomóc.

Może teraz pójdzie, po tej pedagogice marazmicznej…

Proszę, sprecyzuj swój problem z iPhonem (chyba).

Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.

Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…

#3 chwedo

chwedo
  • 11 posts

Posted 08 July 2016 - 00:59

Chciałem zedytować swój post, ale nie widzę takiej opcji. Precyzując mój problem polega na tym, że po backupie wszystko się zgadza z wyjątkiem notatek których mi nie przywraca. Co do konta Gmail, zobaczyłem dziś, że moje prywatne notatki są automatycznie przesyłane na poczte, usunąłem je więc z pioziomu PC i wtedy zobaczyłem, że automatycznie skasowały się z iphona.

#4 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 08 July 2016 - 09:01

Jeżeli miałeś włączoną synchronizację notatek z kontem google, to skasowanie ich na koncie google automatycznie kasuje w telefonie i na wszystkich innych urządzeniach z którymi to konto się synchronizuje. To jest podstawowa zasada działania synchronizacji, więc nie powinieneś się dziwić, że działa to tak jak powinno.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#5 chwedo

chwedo
  • 11 posts

Posted 08 July 2016 - 09:35

Dobrze rozumiem, nie rozumiem jednak tego, że po backupie notatki wracają na telefon, ale tylko na kilka sekund, w momencie kiedy w nie wejdę się znowu kasują

#6 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 08 July 2016 - 09:47

Dobrze rozumiem, nie rozumiem jednak tego, że po backupie notatki wracają na telefon, ale tylko na kilka sekund, w momencie kiedy w nie wejdę się znowu kasują

Bo następuje synchronizacja z kontem google a tam są skasowane, więc automatycznie wylatują z telefonu.

#7 chwedo

chwedo
  • 11 posts

Posted 08 July 2016 - 10:11

Czyli jedynym sposobem na odzyskanie ich jest backup i w ciągu tych 5 sec zrobienie screenshotów póki zniknął :-) dzięki za odpowiedźi i przepraszam za mój pierwszy niespójny post. Pozdro

#8 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 08 July 2016 - 10:14

Możesz też wyłączyć internet, żeby się nie zsynchronizowały. Odłączyć google i zrobić nową synchronizację. Powinno je wtedy przenieść na nowo. I na przyszłośc nie kasować bezmyślnie :)

#9 chwedo

chwedo
  • 11 posts

Posted 08 July 2016 - 11:29

Możesz też wyłączyć internet, żeby się nie zsynchronizowały. Odłączyć google i zrobić nową synchronizację. Powinno je wtedy przenieść na nowo. I na przyszłośc nie kasować bezmyślnie :)

Dziękuję bardzo :) spróbuję jeszcze raz po pracy i dam znać jak poszło :) iphony to fajne telefony, ale te sychnchronizacje wykańczają mnie od lat :-)

#10 ycbo

ycbo
  • 97 posts
  • SkądWstyd się przyznać

Posted 09 July 2016 - 14:47

To może i ja tu dopiszę mój problem z notatkami.

W notatkach niektóre ciągi cyfr są zmieniane na miodowy kolor i są mało czytelne.

Czy jest możliwość ustawienia koloru czcionki na stałe.

iOS 9.3.2

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users