Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nagrywanie płyt z DMG pod windows

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 mlevvy

mlevvy
  • 208 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 grudnia 2007 - 12:33

Witam Od wczoraj mam iBook'a G4. Posiadam obraz płyty w formacie DMG Na iBook nie posiadam DVD-Recorder ale na PC tak. Moje pytanie. Czy konwertować pliki do ISO i nagrać pod windows ? (Jak tak to czym) Czy możecie mi polecić jakiś program który nagra plik DMG pod windows ? Dodam, że obraz DMG jest bootowalny, więc chciałbym żeby on był tak nagrany jak na mac'u. Pozdrawiam PS Zakochałem się w moim iBook

#2 Andrzej

Andrzej
  • 1 975 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 grudnia 2007 - 13:07

Możesz bez problemu przekonwertować na maczku na ISO i nagrać na PC choćby w Nero. Płyta powinna się bootować bez problemu. Możesz użyć programiku dmg2iso, albo prostej terminalowej komendy:
hdiutil convert nazwa_pliku.dmg -format UDTO -o nazwa_pliku.iso

#3 mlevvy

mlevvy
  • 208 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 grudnia 2007 - 16:24

Ok. Dziękuje. Sprawdze i powiem czy sie udało.

#4 mlevvy

mlevvy
  • 208 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 grudnia 2007 - 21:55

DZIAŁA Ale uwaga Podczas konwertowania wyskoczył mi jakiś błąd. Olałem nic nie nacisnełem. Potem pojawił mi się plik w formacie *.CDR, ale wystarczy zmienić rozszerzenie tak normalnie i wszystko będzie OK. Pozdro

#5 wasyl25

wasyl25
  • 5 postów

Napisano 18 stycznia 2008 - 17:44

Ja mam natomiast inny problem. Mam obraz DMG dodatkowo jest botowalny, i musze nagrac go na płyte w windowsie. Odpaliłem obraz w ISObuster, i widze jego zawartość ale ten program nie ma opcji wypalenia płyty. Co z tym fantem zrobic??

---- Dodano 18-01-2008 o godzinie 20:48 ----
kombinowałem juz kilkoma programami, i normalnie wymiekam. Juz sam nie wiem co mam zrobic z moim ibookiem

#6 Ksiry

Ksiry
  • 177 postów

Napisano 19 stycznia 2008 - 19:17

a spróbuj najprościej - może pójdzie - ja kiedyś tak zrobiłem. Zmień rozszerzenie po prostu tak "na chama" z .dmg na .iso

#7 Andrzej

Andrzej
  • 1 975 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 stycznia 2008 - 20:20

Prościej może będzie przeczytać ten wątek od początku... szczególnie wpis nr 1 i 2.

#8 TuX

TuX
  • 43 postów

Napisano 22 stycznia 2008 - 17:52

ja polecam dmgx bez problemowo konwertuje na iso i nie ma problemu z bootowalnym (sprawdzone na obrazie leoparda)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych