Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Synchronizacja kalendarza w iPhone z Google Calendar

• Please log in to reply
17 replies to this topic

#1 drabina

drabina
  • 112 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 December 2007 - 11:16

Witam serdecznie ! Czy ktoś z Państwa orientuje się, czy istnieje jakiś program/hack do IP, który by umożliwił integrację jego kalendarza, np. z google calendar. Nie musiałaby to być automatyczna synchronizacja ale coś w tym rodzaju, by dodając nowy event w kalendarzu google, iPhone miał możliwość ściągnięcia wydarzeń. Czy takie coś istnieje ? Pozdrawiam

#2 PGC

PGC
  • 1023 posts

Posted 29 December 2007 - 12:47

Ja tak używam a robię to za pośrednictwem iCal (tego kalendarza systemowego). Google Calendar jak wejdziesz w opcje kalendarzy do zobaczysz że każdy z kalendarzy ma swój link który następnie wklejamy do iCal i ustawiamy co ile ten link ma się synchronizować. Podczas synchronizacji iPhone, zaznacz że chcesz również synchronizować kalendarze z iCal. To wszystko.

#3 ld_ven0m

ld_ven0m
  • 96 posts

Posted 29 December 2007 - 13:53

a cos pod winde?

#4 drabina

drabina
  • 112 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 December 2007 - 13:55

Właśnie o to samo chciałem zapytać. Czy w takim razie istnieje jakiś program pod MS Windows ? Albo czy można synchronizować np. iPhona np. z Sunbirdem ? wtedy problem byłby o wiele mniejszy i byłoby to znacznie bardziej uniwersalne (między platformowe) rozwiązanie.

#5 PGC

PGC
  • 1023 posts

Posted 29 December 2007 - 15:44

a cos pod winde?

http://gcaldaemon.sourceforge.net/ tylko to wygooglowałem, nie wiem jak to działa i czy w ogóle działa.

#6 b4it

b4it
  • 537 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 December 2007 - 15:45

Jeśli chodzi o Windowsa to możesz zamiast iCal'a użyć Microsoft Outlooka. Narzędzia > Ustawienia kont > Kalendarze internetowe > Dodajesz kalendarz (link znajdziesz na stronie Google w ustawieniach)

#7 wakoman

wakoman
  • 962 posts
  • SkądMiami, Gdynia

Posted 29 December 2007 - 15:56

Orientuje się ktoś może czy kalendarz z Windows Vista w jakiś sposób da się zsynchronizować z iPhone? Czy musi być ten z Outlook 2003, 2007 koniecznie?

#8 przemekspider

przemekspider
  • 1793 posts
  • SkądSosnowiec/Kraków

Posted 29 December 2007 - 21:34

A ja działam na LotusNotes (na Windzie). Czy ktoś byłby w stanie powiedzieć mi jak to zsynchronizować z kalendarzem w iPhonie?

#9 b4it

b4it
  • 537 posts
  • SkądWarszawa

Posted 31 December 2007 - 16:25

Nie wiem czy zdążyłeś to zauważyć ale na Windowsie iTunes synchronizuje tylko z Outlookiem, więc czego ty oczekujesz?

#10 nightwish86

nightwish86
  • 146 posts
  • SkądOlsztyn, PL

Posted 31 December 2007 - 16:43

MNPlight dostępny z Installera w repo http://movenplay.gforge.inria.fr/ pozwala na eksport//import kalendarza, kontaktów itp.

#11 esbe

esbe
  • 5 posts

Posted 18 August 2009 - 08:34

Też się z tym zmagałem i znalazłem chyba dwa najwygodniejsze rozwiązania. Zaleta - synchronizacja odbywa się on-line i nie jest uzależniona od synchronizacji z makiem:

[url=http://www.ideaexcursion.com/2009/06/17/howto-sync-google-calendar-on-iphone-os-3-0/]HOWTO: Sync Google Calendar on iPhone OS 3.0 | Idea Excursion[/url]
[url=http://www.google.com/support/a/bin/answer.py?answer=135937]Google Sync via ActiveSync - Google Apps Help[/url]

Pozdrawiam
Esbe.

#12 czaras

czaras
  • 371 posts

Posted 05 February 2010 - 10:16

Też się z tym zmagałem i znalazłem chyba dwa najwygodniejsze rozwiązania. Zaleta - synchronizacja odbywa się on-line i nie jest uzależniona od synchronizacji z makiem:

HOWTO: Sync Google Calendar on iPhone OS 3.0 | Idea Excursion
Google Sync via ActiveSync - Google Apps Help

Pozdrawiam
Esbe.

No i stalo sie ! Powyższy post kolegi Esbe jest "winowajcą" braku kolejnych postów w tym wątku jak widzę ;)
Bravo dla Esbe za piękne podanie na tacy fajnego rozwiązania. Używam pierwszego sposobu, szybko i sprawnie.

#13 keraMssj2

keraMssj2
  • 181 posts
  • SkądWrocław

Posted 09 May 2010 - 14:31

ja mam inny problem mam kalendarz na google i kilka osob udostepnilo mi swoje kalendarze (prywatnie) za cholere nie moge tego zsynchronizowac, bezposredni link tez nie dziala, czy ktos moze napisac krok po kroku jak to zrobic?

#14 Lukaszmaly1

Lukaszmaly1
  • 243 posts
  • SkądKatowice

Posted 09 May 2010 - 16:26

A ja znalazłem cos prostszego
Set Up Your Apple Device for Google Sync : Google Sync - Google Mobile Help
działa bez zarzutów

#15 sushi

sushi
  • 145 posts

Posted 23 June 2010 - 22:01

z tym jest tylko problem taki że synchronizuje 3 kalendarze i nic więcej .. szukam właśnie sposobu który synchronizuje wszystko :/

#16 carbon1

carbon1
  • 463 posts
  • SkądCalgary,CA

Posted 28 October 2010 - 11:18

HOWTO: Sync Google Calendar on iPhone OS 3.0 | Idea Excursion
Google Sync via ActiveSync - Google Apps Help

Pozdrawiam
Esbe.

uzylem pierwszego sposobu i dziala idealnie

dzieki

#17 sushi

sushi
  • 145 posts

Posted 21 December 2010 - 18:30

Ja używam standardowej synchronizacji iphonowej lub tej przez Exchange i mam problem z godzinami. Po zmianie na czas zimowy, wprowadzając wydarzenie w iphone, pokazuje się ono o godzinę wcześniej w google callendar. Wiecie może jak to naprawić?

#18 fartek

fartek
  • 53 posts
  • SkądWarszawa

Posted 06 January 2011 - 16:24

Witam, Mam lekki problem z synchronizacją kalendarza w iPhonie z kalendarzem Google. Ustawiłem kalendarz Google w iPhonie i w kierunku Google->iPhone wszystko synchronizuje się świetnie. W drugą stronę (iPhone->Google) synchronizacja odbywa się tylko dla nowych pozycji, ale niestety nie dla tych, które zostały wprowadzone do kalendarza przed ustawieniem synchronizacji iPhone<=>Google. Wiem, że aby przerzucić rzeczy z iPhona do kalendarza Google muszę to zrobić za pośrednictwem iCal, ale tutaj pojawia się problem - iTunes nie synchronizuje mi tych dwóch kalendarzy... Co dokładnie robię, to w zakładce Informacje (w iTunes -> iPhone) zaznaczam "Synchronizuj kalendarze z iCala" i klikam "Synchronizuj", ale z tego co mi się wydaje, to to jest synchronizacja w kierunku iCal->iPhone...? Raz nawet wyskoczyło mi okienko, że iCal chce zsynchronizować kalendarze i że doda jakieś 200 pozycji do iCala. Kliknąłem OK, ale nic się nie przegrało... Szukałem też sposobu na zaimportowanie pliku Calendar.sqlitedb (który skopiowałem z iPhona) do iCal, ale nic nie znalazłem... Czy ktoś byłby skłonny mi pomóc? Szukam od wczoraj i nie znalazłem żadnej pomocy. Będę wdzięczny.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users