Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Dwa nowe iPhone 6 plus krzywe po wyjęciu z pudełka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 kamilns

kamilns
  • 232 postów

Napisano 29 czerwca 2016 - 08:53

Witam. Kupiłem w sklepie dwa identyczne iphone 6 plus 128gb silver. Oryginalnie zapakowane nigdy nie otwierane. Jak się okazuje oba telefony są minimalnie krzywe. Wykrzywienie na całej długości wynosi jakie 0,4-0,5mm. Gołym okiem ciężko jest to zobaczyć chyba ze się dobrze przypatrzymy. Jak położę telefon na płaskim blacie tak zeby kamera wystawała poza blat to jak naciskam na telefon obok przycisku home a raz obok przedniej kamery to telefon się minimalnie buja. dołączam zdjęcia. Poza ta drobna wadą telefony są idealne i nie mają żadnych wad typu wadliwe ekrany czy przednie kamery. Chciałem zapytać czy ktoś się z czymś takim spotkał? Może była po prostu taka wadliwa seria ze wychodziły delikatnie wykrzywione z fabryki? A może nie tylko ja mam taki przypadek tylko mało kto tak dokładnie ogląda i mierzy telefon suwmiarka zaraz po wyjęciu z pudełka. Może ktoś mogłby zmierzyć swojego iphna? Proszę o szybka odpowiedz bo nie wiem czy mam się tym przejmować czy to po prostu minimalna wada fabryczna.

Linki bezpośrednie:

http://images76.foto...acd25dafmed.jpg

http://images77.foto...d7f0f6med.jpg 

http://bf729e2aacd25dafmed.jpg

http://3bae470068797458med.jpg

http://b1b52a871c8abc5dmed.jpg

#2 Najwyzszy

Najwyzszy
  • 665 postów
  • SkądStrzegom

Napisano 29 czerwca 2016 - 11:30

A może nie tylko ja mam taki przypadek tylko mało kto tak dokładnie ogląda i mierzy telefon suwmiarka zaraz po wyjęciu z pudełka. M

No raczej malo kto to robi, bo to juz nie jest normalne. Ja rozumiem, ze to drogie urzadzenie i w ogole, ale latanie z suwmiarka po telefonie jest juz popadaniem w paranoje moim skromnym zdaniem. Oczywiscie masz prawo, taki tam maly offtop z mojej strony :)

• mpk794 lubi to

#3 MarcinJS

MarcinJS
  • 520 postów

Napisano 29 czerwca 2016 - 11:57

Może po prostu blat masz krzywy :)

#4 kamilns

kamilns
  • 232 postów

Napisano 29 czerwca 2016 - 12:10

Może po prostu blat masz krzywy :)

Blat prosty poza tym sprawdzane tez na innym blacie oba telefony. 

No raczej malo kto to robi, bo to juz nie jest normalne. Ja rozumiem, ze to drogie urzadzenie i w ogole, ale latanie z suwmiarka po telefonie jest juz popadaniem w paranoje moim skromnym zdaniem. Oczywiscie masz prawo, taki tam maly offtop z mojej strony :)

Myślisz ze nie nalezy sie przejmowac tak minimalnym wygieciem? Uważasz ze moglo byc wiecej takich przypadków tylko ludzie po prostu o tym nawet nie sa świadomi  ze maja taka wade?

#5 kamilns

kamilns
  • 232 postów

Napisano 29 czerwca 2016 - 16:54

Odpisze ktoś coś czy nagle wszyscy maja idealnie proste telefony albo nikomu sie nie chce sprawdzic? :)

#6 Dziadu1993

Dziadu1993
  • 728 postów

Napisano 29 czerwca 2016 - 17:07

Ja mam dokladnie tak samo jak ty, na dole widac minimalny przeswit

#7 kamilns

kamilns
  • 232 postów

Napisano 29 czerwca 2016 - 17:21

Ja mam dokladnie tak samo jak ty, na dole widac minimalny przeswit

Bardzo dziękuje za to ze chciało Ci się sprawdzić ;) Moze ktoś jeszcze zobaczyć u sobie?

#8 maciek5s

maciek5s
  • 1 108 postów
Napisano 29 czerwca 2016 - 17:36

a ja na to: hahahahhahahahahhaha

iPhone 5s Mac mini  Watch Series 1

#9 Dziadu1993

Dziadu1993
  • 728 postów

Napisano 29 czerwca 2016 - 17:49

To nie jest powod do przejmowania sie, jakbys nie zalozyl tego tematu to w zyciu bym tego nie zauwazyl ani nie sprawdzil. Dziala dziala wiec nie ma problemu

#10 MarcinJS

MarcinJS
  • 520 postów

Napisano 30 czerwca 2016 - 09:29

Mój tez jest delikatnie krzywy, troche podrapany. Ma rok za rok pójdzie do Żyda i bedzie nowy. Tragedii nie ma :) to tylko rzecz nabyta

#11 kamilns

kamilns
  • 232 postów

Napisano 02 lipca 2016 - 06:54

Dzięki za pomoc ;) więc wychodzi na to ze to wada produkcjyjna i prawdopodobnie posiada ja większość posiadaczy iPhone 6 Plus ale nawet sobie z tego nie zdają sprawy ;)

#12 kamilns

kamilns
  • 232 postów

Napisano 23 lipca 2016 - 15:15

Witam. Mam jeszcze jedno pytanie do użytkowników IP 6 plus czy odkleja wam się gdzieś szkło? Mi zaczęło się odklejać w lewym górnym rogu. A jak położę telefon na płaskiej powierzchni ekranem do blatu to jak naciskam dwa boki to telefon się buja co wskazuje na to ze lekko się wygia gdy miałem go w kieszeni. Nie przypominam sobie zeby jakiś duża siła na niego działała ale widać ze nawet niewielka wystarczyła. Czy ktoś juz miał na forum taki problem ze lekko mu się wygia telefon czy tylko jak mam takiego pecha? Głownie mi chodzi czy odkleja Wam się gdzieś szkoło na rogu (pojawia pęcherzyk powietrza pod szybka nawet przy mocnym dociśnięcie) z góry dziękuje za odpowiedzi ;)

Użytkownik kamilns edytował ten post 23 lipca 2016 - 15:17

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych