Powerbank czy ładowarka samochodowa
Napisano 28 czerwca 2016 - 13:38
Zastanawiam sie nad kupnem jakiegoś dobrego powerbank do 2-3 ladowan lub nad ładowarka samochodowa. Mam pewne obawy związane z ładowarka samochodowa a mianowicie: pare lat temu byłem zmuszony użyć ładowarki samochodowej u znajomego. Ładowanie szło bardzo wolno ale naladowalo. Problem zaczął sie pózniej gdy zauważyłem ze po tym ładowaniu w samochodzie bateria mojego iPhone trzymała jakieś polowe krócej. Od wtedy nie uzywałem więcej żadnych ładowarek samochodowych. Teraz jestem zmuszony do kupna ładowarki samochodowej bądź powerbank. I tu mam pare pytań do Was forumowiczów na które myśle ze mi pomożecie odpowiedzieć za co będę bardzo wdzięczny. Dodam ze chodzi mi głownie o ładowanie tel w trasie samochodowej (iPhone 6). Chciałbym aby ładowanie szło tak samo sprawnie jak ładowanie tel w domu albo i lepiej ( czyli jak przy ładowaniu ładowarka iPhone za pomocą ładowarki od iPada,sam tak robię od ponad roku). Myśle ze najlepszym rozwiązaniem byłaby ładowarka samochodowa ale czy taka ładowarka nie psuje tel/baterii i ładuje równie szybko. Uważam ze wina była w tym ze ta ładowarka samochodowa to był jakiś chiński bubel. Jeśli nie to może powerbank? Co myślicie ? P.S:Dzięki za poświęcenie swojego cennego czasu na przeczytaniu mojego pierwszego posta. Pozdrawiam
Napisano 28 czerwca 2016 - 13:51
To samo dotyczy powerbanka. Kupisz tani chiński chłam to tak samo możesz uszkodzić telefon.
Napisano 28 czerwca 2016 - 13:55
Kup porządną ładowarkę samochodową. Coś markowego na minimum 2A, będzie działać porządnie i na pewno niczego nie uszkodzi w telefonie. Dla telefonu nie ma żadnej różnicy czy ładujesz go w domu czy w aucie, ważne jest aby przewód i ładowarka były porządne.
Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl
ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków
kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91
Napisano 28 czerwca 2016 - 14:08
Trzymała krótko? A kolego nie ugotowałeś czasem tej baterii wystawiając telefon na działanie słońca za szybą w środku lata? Poza tym ładowarki samochodowe są bardzo różne. Jak wybierzesz tandetę za 10zł która nie bedzie trzymała parametrów to faktycznie można sobie uszkodzić telefon.
To samo dotyczy powerbanka. Kupisz tani chiński chłam to tak samo możesz uszkodzić telefon.
Cześć MarcinJS, nie wystawiałem tel na słońce wtedy ładowałem go wracając w nocy. Myśle ze to wina chińskiego bubla. Teraz będę wiedział zeby takiego nie kupować i kupie cos porządnego. Może polecisz jakaś ładowarkę samochodowa? Dzięki za odpowiedz i pozdrawiam
Kup porządną ładowarkę samochodową. Coś markowego na minimum 2A, będzie działać porządnie i na pewno niczego nie uszkodzi w telefonie. Dla telefonu nie ma żadnej różnicy czy ładujesz go w domu czy w aucie, ważne jest aby przewód i ładowarka były porządne.
Ok super dzięki za odpowiedz. Mam jeszcze jedno pytanie. Nie jestem elektrykiem ale na logikę biorąc to może lepiej kupic ładowarkę wiecej niż 2A? Co myślisz ? Może polecisz jakiś konkretny model? Dzięki oczywiście za odpowiedz i pozdrawiam
Napisano 28 czerwca 2016 - 14:18
Napisano 28 czerwca 2016 - 14:22
Możesz kupić mocniejszą ładowarkę ale więcej niż 2 A nie przyspieszy już ładowania, bo iPhone 6 nie pobierze więcej prądu i nie wykorzysta jej możliwości. Ale mniej niż 2A nie kupuj.
Napisano 28 czerwca 2016 - 15:38
2A wystarcza, telefon pobiera sobie z ladowarki tyle energii ile potrzebuje wiec kupienie ladowarki o wiekszym natezeniu nic nie da
Dzięki Dziadu 1993
Możesz kupić mocniejszą ładowarkę ale więcej niż 2 A nie przyspieszy już ładowania, bo iPhone 6 nie pobierze więcej prądu i nie wykorzysta jej możliwości. Ale mniej niż 2A nie kupuj.
Ok dzięki. Może być belkin z kablem 2 wyjścia usb? Posiada 2,1 A na port moc 10W cena Allegro około 45 zł plus wysyłka. I jeszcze pytanie czy kabel tej firmy mogę śmiało używać czy lepiej oryginalny Apple ?
Napisano 28 czerwca 2016 - 15:50
Jeśli Belkin z Allegro to pewnie podróbka. Tym bardziej za 45 złotych. Nie kupuj takich.
Napisano 28 czerwca 2016 - 16:22
Jeśli Belkin z Allegro to pewnie podróbka. Tym bardziej za 45 złotych. Nie kupuj takich.
W takim razie zobaczę bezpośrednio na polskiej stronie producenta lub kupie na Apple chyba ze ceny beda z kosmosu. Dzięki

Znalazłem belkina z wbudowanym kablem na Apple Polska 2,4 A za 99 zł. Myśle ze ta bedzie dobra
Napisano 28 czerwca 2016 - 21:29
Ja kupiłem takiego Belkina z kablem, tylko za 70 zł. Pudełko wygląda dobrze, ładowarka też nie wygląda na podróbkę(tak wiem, łatwo się nabrać), ale iPhone ładuje się bez zarzutu. Czasem muszę wpiąć kabel i wypiąć żeby zaczęło ładować. Czy to też oznacza podróbkę?
Napisano 28 czerwca 2016 - 22:07
Ja kupiłem takiego Belkina z kablem, tylko za 70 zł. Pudełko wygląda dobrze, ładowarka też nie wygląda na podróbkę(tak wiem, łatwo się nabrać), ale iPhone ładuje się bez zarzutu. Czasem muszę wpiąć kabel i wypiąć żeby zaczęło ładować. Czy to też oznacza podróbkę?
Sprawdź czy na pudełku znak CE nie oznacza czasami China Export co oznacza ze wtedy to podróbka.
Wyglada to mniej wiecej tak: [url]http://www.wykop.pl/artykul/1846976/ce-china-export-czy-certyfikat-europejski/[/url]
Napisano 29 czerwca 2016 - 08:09
Tak, bo chińczyk jak robi podróbkę to inny znak CE drukuje
- Giallorosso lubi to
Napisano 29 czerwca 2016 - 21:58
Ja mam takie pytanie. Posiadam iphone se. Kiedyś przy okazji posiadania Nokii zakupiłem taką ładowarkę http://www.microsoft.com/pl-pl/mobile/akcesorium/dc-20/specyfikacje/ dopadnie model dc-20
Czy mogą mi szanowni koledzy powiedzieć czy taka ładowarka będzie bezpieczna dla mojego iPhone se ? Mogę ją stosować bez martwienia się o to że popsuje ona baterię ?
Chciałem też odrazu zapytać o kabel
Czy możecie mi polecić jakiś pożądny zamiennik ? Czy raczej nie warto szukać i dołożyć troszkę grosza i kupić oryginał ?
Z góry bardzo dziękuje za odpowiedz
Napisano 30 czerwca 2016 - 08:01
Jeśli to oryginalna ładowarka Nokia to oczywiście można śmiało używać i jest bezpieczna. A przewód kup sobie lepiej oryginalny z pewnego źródła, bo działający zamiennik nie będzie wiele tańszy.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych