Witam,
jakiś czas temu kupiłem monitor 27" FullHD i okazało się, że to za mała rozdzielczość jak na tak duży monitor, przynajmniej tak to oceniłem pod Windows'em 10. Oddałem go i wziąłem Dell'a 24" U2415H (FullHD). Wspaniale sprawdza się w tej chwili z laptopem Dell'a o takiej samej rozdzielczości.
Teraz chciałbym kupić do swojego rMBP 15" monitor i rozważam takie opcje: P2715Q, U2715H, P2415Q, U2417H. Przyznam, że po wcześniejszych doświadczeniach mam z tym spory problem. MacBook Pro ma natywną rozdzielczość 2880 x 1800 i na takiej pracuję. Każdy z wymienionych monitorów ma rozdzielczość większą (3840 x 2160) lub mniejszą (2560 x 1440, 1920 x 1080). Z jednej strony - kusi mnie, aby wybrać 27" ale boje się, że monitor będzie po prostu za duży a z drugiej strony - mam obawy, że na monitorze 24" o takiej rozdzielczości wszystko będzie tak małe, że i tak będę ją musiał zmniejszyć w Preferencjach systemowych. Po tym wszystkim dochodzę do wniosku, że może najlepiej wziąć FullHD. Przynajmniej kosztuje prawie o połowę mniej. FullHD, czyli U2417H jest wystarczający, gdy odpalam na nim Windows'a na Parallels'ie. Nie wiem jak będzie to wyglądało na UltraHD czy 4K.
Potrzebuję, aby ktoś spojrzał na temat z boku i pomógł mi to ocenić.
Może ktoś z Was używa monitorów o podobnych parametrach?
Marek