Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

wrzuta.pl

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 chronic

chronic
  • 18 postów

Napisano 29 grudnia 2007 - 00:14

witam wlasnie teraz buszuje w necie iphonem i niestety nie da sie ogladac filmikow z wrzuty ani telewizji na wp.pl da sie cos z tym zrobic ? pozdro

#2 mienta

mienta
  • 40 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 grudnia 2007 - 00:22

bez flashplayera to raczej niewiele, a takowego na iPhone'a zdaje się, że jeszcze nie ma.

#3 b4it

b4it
  • 537 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 grudnia 2007 - 00:33

Filmy można oglądać jedynie przez YouTube. Jakoś nie widzę w tym problemu bo i tak wszystko się tam znajdzie. :)

#4 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 29 grudnia 2007 - 00:36

racja jak narazie flash-a i javy nie ma na iPhona, tutaj masz stary temat o javie na iPhonie http://www.myapple.p...&highlight=java, nie wiem czy coś wymyslili do tej pory bo nie śledze watku javy ale jeśli nie to tylko kwestia czasu :)

#5 iSzym

iSzym
  • 1 244 postów
  • SkądRadom / New York

Napisano 29 grudnia 2007 - 14:40

ani telewizji na wp.pl

O tym możesz zapomnieć (nawet jak będzie Flash).

WP TV nadaje w formacie Windows Media.. :)

#6 alien193

alien193
  • 126 postów
  • SkądRadom

Napisano 29 grudnia 2007 - 17:03

zanim założyłeś nowy temat mogłeś troszkę poczytać o tym jakie funkcje ma iPhone ... jest tam trochę o tym że nie ma flasha a więc twojej wrzuty nie otworzy .. jedyne co możesz otworzyć to filmy z YouTube przez aplikację o takiej właśnie nazwie ...

#7 areoqs

areoqs
  • 342 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 grudnia 2007 - 20:33

O tym możesz zapomnieć (nawet jak będzie Flash).

WP TV nadaje w formacie Windows Media.. :)

moze i bedzie obsluga windows playera =] Przeciez ostatnio apple sie reklamuje - Kup macintosha a windowsa tez Ci pomozemy zainstalowac ;)

#8 iSzym

iSzym
  • 1 244 postów
  • SkądRadom / New York

Napisano 29 grudnia 2007 - 22:25

moze i bedzie obsluga windows playera =] Przeciez ostatnio apple sie reklamuje - Kup macintosha a windowsa tez Ci pomozemy zainstalowac ;)

No tak - Windowsa pomogą zainstalować..

Ale na iPhone nie ma i nie będzie oficjalnej wersji Windows Mobile ;) (i dzięki Bogu)

#9 pawel105

pawel105
  • 19 postów

Napisano 29 grudnia 2007 - 22:36

iSzym : Dlaczego mówisz że "dzięki Bogu" nie będzie Windows Mobile na iPhone ? Faktycznie nie będzie, ale życzyłbym sobie żeby system na iPhonie działał choćby w 40% tak jak Windows Mobile. Przecięz my wszyscy na tym forum dyskutujemy o takich banałach o jakich w przypadku Windows Mobile w ogóle już od lat się nie porusza. System na iPhone jest jeszcze na etapie przed ZXSpectrum. O bardziej zaawansowanych funkcjach nie wspomnę...

#10 iSzym

iSzym
  • 1 244 postów
  • SkądRadom / New York

Napisano 29 grudnia 2007 - 22:54

iSzym : Dlaczego mówisz że "dzięki Bogu" nie będzie Windows Mobile na iPhone ?
Faktycznie nie będzie, ale życzyłbym sobie żeby system na iPhonie działał choćby w 40% tak jak Windows Mobile.
Przecięz my wszyscy na tym forum dyskutujemy o takich banałach o jakich w przypadku Windows Mobile w ogóle już od lat się nie porusza. System na iPhone jest jeszcze na etapie przed ZXSpectrum.
O bardziej zaawansowanych funkcjach nie wspomnę...

Windows Mobile jest jako system na komórkach od wielu lat - Mac Os X Mobile (tak to nazwę ;)) jest dopiero w pierwszym telefonie.

Dlaczego 'dzięki Bogu'? Dlatego, że to forum macowe, na którym userzy dziękują Bogu, że w porę ich olśniło i zmienili Windowsa na Mac OS'a (mnie olśniło, ale jeszcze nie mam Maca, żeby nie było :P ale planuje kupić ;))

#11 pawel105

pawel105
  • 19 postów

Napisano 30 grudnia 2007 - 12:34

iSzym kup sobie Maca i od razu zapisz się na forum typu : "jak zainstalować jave lub flashplayera na Maca?" , albo zainstaluj z miejsca emulator Windowsa (bo i tak na tym się skończy). Nie to żebym był zwolennikiem Microsofta ale szczerze to systemy Microsoft są już tak zaawansowane że nie ma co się dziwić że występują czasem kłopoty z pracą. Problemy ze stabilnością często wynikają z tego że system jest bardzo popularny i jest wiele różnego oprogramowania dostępnego na tę platformę, które to oprogramowanie nie zwsze jest dobrze skonstruowane więc jeżeli zainstalujesz duże różnego softu różnej jakości to nie dziw że czasem coś się wywali. Ale to nie wina Microsoft. Życzę Macowi takiej popularności i takiej ilości dostępnego oprogramowania. Mac w tej chwili jest jeszcze daleko za .... Nie ma co się dziwić że system pracuje stabilnie jeżeli przeznaczony jest tylko dla kilku programów opracowanych właśnie przez mac o dla niezbyt wielkiej ilości użytkowników, a jezeli juz tacy się znajda (ameryka) to niezbyt wymagający lub jednozadaniowi. Popatrz na historię Maca. Kiedyś mięli nawet własne procesory, potem chcąc pozyskać użytkowników PC i MS stworzyli coś takiego jak Power PC, teraz w ogóle przeszli na platformę Intela. Jeszcze trochę to sprzedadzą interface do Microsofta i koniec, zajmą się tylko Photoshopem. Oczywiście jeżeli wcześniej Microsoft nie dopracuje wydajności Visty i zróżnicuje interface Visty, bo wtedy to już nie będzie co sprzedać. Zyje na tym rynku już wiele lat ocierając się obok Maca i pracując na PC. Kiedyś (ok. 1990) mogłem powiedzieć spokojnie : " chcesz pracować na grafice : Kup Maca", od wielu lat tego powiedzieć już nie mogę. Patrząc na Iphona jedyne co mogę powiedzieć to to że ma bardzo fajny interface, reszta to początki telefonów komórkowych (nawet bez możliwości przekierowań połaczeń z rozgraniczeniem na : kiedy zajęty, kiedy niedostępny ... bez MMS, bez wyboru dzwięku sms itd.itp) i palmtopów (bez flashplayera, javy, z aplikacjami o przydatności 1-2%). Więc nie zachwycajmy się kolorowym opakowaniem cukierka, który jest po odpakowaniu gorzki, z lekką nuta słonego.

#12 iSzym

iSzym
  • 1 244 postów
  • SkądRadom / New York

Napisano 30 grudnia 2007 - 14:06

iSzym kup sobie Maca i od razu zapisz się na forum typu : "jak zainstalować jave lub flashplayera na Maca?" , albo zainstaluj z miejsca emulator Windowsa (bo i tak na tym się skończy).
Nie to żebym był zwolennikiem Microsofta ale szczerze to systemy Microsoft są już tak zaawansowane że nie ma co się dziwić że występują czasem kłopoty z pracą. Problemy ze stabilnością często wynikają z tego że system jest bardzo popularny i jest wiele różnego oprogramowania dostępnego na tę platformę, które to oprogramowanie nie zwsze jest dobrze skonstruowane więc jeżeli zainstalujesz duże różnego softu różnej jakości to nie dziw że czasem coś się wywali. Ale to nie wina Microsoft. Życzę Macowi takiej popularności i takiej ilości dostępnego oprogramowania. Mac w tej chwili jest jeszcze daleko za ....
Nie ma co się dziwić że system pracuje stabilnie jeżeli przeznaczony jest tylko dla kilku programów opracowanych właśnie przez mac o dla niezbyt wielkiej ilości użytkowników, a jezeli juz tacy się znajda (ameryka) to niezbyt wymagający lub jednozadaniowi.
Popatrz na historię Maca. Kiedyś mięli nawet własne procesory, potem chcąc pozyskać użytkowników PC i MS stworzyli coś takiego jak Power PC, teraz w ogóle przeszli na platformę Intela. Jeszcze trochę to sprzedadzą interface do Microsofta i koniec, zajmą się tylko Photoshopem. Oczywiście jeżeli wcześniej Microsoft nie dopracuje wydajności Visty i zróżnicuje interface Visty, bo wtedy to już nie będzie co sprzedać.
Zyje na tym rynku już wiele lat ocierając się obok Maca i pracując na PC. Kiedyś (ok. 1990) mogłem powiedzieć spokojnie : " chcesz pracować na grafice : Kup Maca", od wielu lat tego powiedzieć już nie mogę. Patrząc na Iphona jedyne co mogę powiedzieć to to że ma bardzo fajny interface, reszta to początki telefonów komórkowych (nawet bez możliwości przekierowań połaczeń z rozgraniczeniem na : kiedy zajęty, kiedy niedostępny ... bez MMS, bez wyboru dzwięku sms itd.itp) i palmtopów (bez flashplayera, javy, z aplikacjami o przydatności 1-2%).
Więc nie zachwycajmy się kolorowym opakowaniem cukierka, który jest po odpakowaniu gorzki, z lekką nuta słonego.

Każdy ma prawo do swojej opinii..

Chcąc przejść na MAC'a chcę uciec od Windowsa właśnie (dlatego nie mam zamiaru instalować na MAC'u Windowsa, bo to jak (tu przytoczę czyjeś słowa) zainstalować LPG w Ferrari..).

MAC'ki charakteryzują się wysoką wydajnością przy tych samych parametrach co PC'ty, nie trzeba się użerać z wirusami, robić defragmentacji raz w tygodniu i formatów raz na dwa miesiące..

Co z tego, że to nie wina Microsoftu, że to poprzez instalację dodatkowych programów praca pod Windowsem staje się niestabilna? MAC'ki tych problemów nie mają..

Czytam ostatnio gazetę z ogłoszeniami, a tam dział KOMPUTERY>USŁUGI i tylko:
'informatyk, usuwanie wirusów, konserwacja systemu, format dysków)'
'pogotowie komputerowe - szybkie usuwanie wirusów 24/h'
dajcie spokój..

Komputer to wg. mnie powinien być jak najbardziej niezawodny, stabilny i z intuicyjną obsługą (jaką niewątpliwie cechuje się MAC OS X)..

A jeśli chodzi o to, że MAC chce zyskiwać sobie nowych klientów to przecież normalne.. Większość ludzi korzysta z produktów Microsoftu i są do nich przyzwyczajeni.. Apple zachęca do kupna komputerów z możliwością zainstalowania na nich systemu Windows, ale zapewne tylko niewielka ilość nabywców zrezygnuje z MAC OS X'a (you'll never go back)..

Poza tym wystarczy popatrzeć na Windows Vista - większość ich 'rewelacji' jest żywcem zerżnięta z systemu Apple..

To moje zdanie na ten temat i pozwól mi je zatrzymać ;)

#13 pawel105

pawel105
  • 19 postów

Napisano 30 grudnia 2007 - 21:59

Oczywiście każdy ma prawo mieć swoje zdanie. Szanuję to. W swojej wypowiedzi chciałem pokazać wszystkim tym którzy mają taki zamiar jak Ty przesiąść się na Maca. Chodzi o uniknięcie kosztów i rozczarowań. Każdy kto chce go poznać niech wstąpi najpierw do salonu gdzie mają Macki i sprawdzi wszystko to co teraz pużywa na PC i co będzie mu potrzebne w przyszłości. Takich salonów trochę jest np. Mediamarkt. Nie ma co się ekscytować paroma aplikacjami o małej użyteczności to takie DEMO. Zakupy zawsze warto robić z głową. Tym bardziej że nie chopdzi tu o 5 zł. Jeżeli Macowi zależy na nowych klientach, a tak się wydaje to pewnie wkrótce wypuszczą system na PC, teraz już i tak używają platform Intela. Jeżeli chodzi o PC to wcale nie trzebarobić defragmentacji i formatów tak jak opisałeś. Ja mam kilka komputerów w rodzinie i w okresie ostatnich 3-4 lat nigdzie nie robiłem formatów. Problemów z wirusami też nie ma. Komputer używam ok. 10-12 godzin dziennie a mam zainstalowanych kilkadziesiąt aplikacji różnej maści. Jedyny komputer który trzebaby formatować to komputer dziecka, które ma instaluje i odinstalowuje różne programy free i gry (również z internetu). Trzebaby ale nie jest to takie konieczne. Cieszyłbym się żeby Mac miał taki szeroki asortyment gier jak PC i programów. Wirusów też może jeszcze na Maca nie ma bo po co je robić, zbyt mało uzytkowników używa tego sprzętu i żadna to sława. Poza tym jeszcze mniej programistów zajmuje się macami (poza pracownikami apple), więc kto ma robić te wirusy. Wcale to nie pocieszające bo tak samo nie ma kto robić programów użytkowych. No jeżeli ten rynek się rozbuduje to dobrze ale wtedy i też powstanie rynek wirusów. Przed mackiem jeszcze długa droga. Życzę im wszystkie go dobrego, ale ja nie mam zamiaru cofać się w rozwoju i nie przechodzę na Maca. Nie obrażam innych który taki ruch chca zrobić, wręcz przeciwnie cenię takich co chcą poznać coś innego. Pamiętacie coś takiego jak OS/2 firmy IBM ? Sam na nim pracowałem. Też był lepszy od Windowsa. Co się jednak stało : Niema OS/2 nawet IBMa nie ma - no jest lenovo, ale to inna historia.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych