Mam następujący problem z laptopem. Laptop nie reaguje na przycisk power, przy podłączonym zasilaczu kliknięcie power miga diodą na zasilaczu (podobnie jak SMC). Oczywiście restart SMC został wykonany. Komputer czasami odpalał jednak po fizycznym kliknięciu w power zamiast w stan uśpienia wyłączał się kompletnie (poza tym inne klawisze i touchpad działają poprawie) - po wyłączeniu przycisk power znów nie odpowiada. Laptop był w jednym z Łódzkich serwisów. Wymieniana była bateria oraz taśma niestety problemy nadal pozostały więc laptop wrócił w starej formie. Laptop po formacie więc problem raczej nie sprzętowy. Co to może być ?

Macbook Air 13 A1466 - dziwne zachowanie przycisku power
Posted 23 June 2016 - 21:23
Posted 27 June 2016 - 06:27
Ogłoszenie Wymagania niezbędne do zatwierdzenia wątków Ciebie nie obowiązuje? Proszę uzupełnić!
Masz stan nieustalony na sygnale ON/OFF. Przyczyn może być kilka.
1. Uszkodzona klawiatura - do wymiany
2. Uszkodzenie na płycie - począwszy od prostych podciągów na uszkodzeniu SMC skończywszy, zaś gdzieś po drodze warto by sprawdzić bramki resetów - koszta nie za duże i diagnostyka prosta. Dziwię się więc, że serwis poddał się i nie usunął problemu. Wniosek - zmień serwis
ul. Stryjeńskich 10 lok usł 2A.
02-791 Warszawa tel: 533-996-563 lub 796-440-048
http://www.macbook-service.com
Posted 27 June 2016 - 17:59
Dziękuje za informacje.
Niestety MyApple nie rekomenduje żadnego serwisu w województwie Łódzkim, te które znalazłem mają dość różne opinie. Posłuchałem cię i wysłałem do macsupport bo oferują wysyłkę sprzętu kurierem i widzę że dość często się udzielają na forum.
Zobaczymy jaka była usterka
Przepraszam za niepełne dane dotyczące komputera ale jest to sprzęt który używam sporadycznie niestety już wysłałem do serwisu więc nie podam.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users