Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iphone 6s ładowarka raz działa raz nie:/

• Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 Nestori

Nestori
  • 2 posts

Posted 20 June 2016 - 16:54

Witam,

Mam problem z moim Iphonem 6s.Mam go od około 1,5 miesiąca. Telefon kupiłem nowy. Niedawno zaobserwowałem że mam problemy z jego ładowaniem.

Podłączam go pod gniazdko do ładowania, żadnej reakcji lub tylko chwilowa ładuje się i nagle przestaje. Odłączam, następnie podłączam do innego gniazdka w którym ładuje się normalnie, wtedy odłączam go i podłączam z powrotem pod gniazdko gdzie się nie chciał ładować i o dziwo problemu już nie ma. Najpierw myślałem że to coś nie tak jest z gniazdkiem ale problem występuje w różnych mieszkaniach gdzie są różne gniazdka. Mam jeszcze do was takie pytanie czy to normalne że jak oglądam jakieś filmy przez przeglądarkę to procenty baterii szybciej uciekają niż minuty??

Nawet jak używam safari to bardzo szybko procenty uciekają . Może coś mi za bardzo ram zzera?ponizej wrzucam screena z użycia baterii oraz ramu.

Attached Files

#2 Nesh63

Nesh63
  • 45 posts

Posted 20 June 2016 - 20:36

Hmm, dziwne. Wgraj na czysto iOS'a, a jak nie pomoże to oddaj na gwarancje. Rozumiem ze ładowarka oryginalna?

#3 SzalonyMjut

SzalonyMjut
  • 17 posts

Posted 20 June 2016 - 20:51

sprawdź czy w otworze gdzie wpinasz wtyk ładowarki nie nazbierał się brud - możesz go spokojnie usunąć wykałaczką

#4 Nestori

Nestori
  • 2 posts

Posted 20 June 2016 - 21:11

brud nie mógł się nazbierać bo mam etui z zamykanym gniazdem. Myślicie ze iOS na nowo może coś pomoc ? Może poczekać na iOS 10 ?

#5 Kuba2000

Kuba2000
  • 2043 posts
  • SkądKielce/Wrocław

Posted 20 June 2016 - 21:28

Masz nowy telefon więc oddaj do serwisu. 

sprawdź czy w otworze gdzie wpinasz wtyk ładowarki nie nazbierał się brud - możesz go spokojnie usunąć wykałaczką

Nie uważasz że to niepoważne że po 1.5 miesiąca byłby taki brud że byłby problem z ładowaniem? Telefon musiał by być używany w bardzo trudnych warunkach, mam iP 4 lata nigdy nie czyściłem gniazda i jest ok nadal. Fakt że po roku czy dwóch może być jakiś syf.

iPhone 15 Pro Max 512GB

#6 burczybass-0636a41136

burczybass-0636a41136
  • 473 posts
  • SkądWars i Sawa

Posted 22 June 2016 - 09:32

Miałem taki sam problem na iPad.

Winny był sam przewód od ładowarki. Czasami np. podłączałem do ładowania i ładował się przez chwilkę dosłownie, pomagało wyjecie i wsadzenie z ładowarki kabla (wtyczki USB).

Niestety mój był po gwarancji - ale zakup nowego przewodu rozwiązał problem

#7 macsupport

macsupport

• 8620 posts
  • SkądKraków

Posted 22 June 2016 - 13:02

Dokładnie, trzeba sprawdzić z innym przewodem, bo pewnie jest uszkodzony nawet jeśli na oko wygląda dobrze.

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#8 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2947 posts

Posted 22 June 2016 - 13:27

Sprawdź piny na przewodzie - może któryś się nadpalił. 

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users