Cześć mam pytanie czy iphone SE w sklepie ispot ma blokadę simlock?
Z góry dzięki za odpowiedź
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 20 czerwca 2016 - 13:21
Cześć mam pytanie czy iphone SE w sklepie ispot ma blokadę simlock?
Z góry dzięki za odpowiedź
Napisano 20 czerwca 2016 - 13:22
Nie powinna mieć, choć wszystko jest możliwe. To sie zdarza bardzo rzadko, ale czasem tego typu sklepy sprzedają telefony, które otrzymują od operatorów w jakieś tam promocji.
Nie dawno miałem sytuacje w sklepie RTV Euro AGD, iPhone 6s miał simlocka na orange. Zdjęcie takiego simlocka to nie problem, ale klient się mocno zdziwił.
iPhone 15 Pro 256GB
Lenovo LOQ
Napisano 20 czerwca 2016 - 13:32
Nie powinna mieć, choć wszystko jest możliwe. To sie zdarza bardzo rzadko, ale czasem tego typu sklepy sprzedają telefony, które otrzymują od operatorów w jakieś tam promocji.
Nie dawno miałem sytuacje w sklepie RTV Euro AGD, iPhone 6s miał simlocka na orange. Zdjęcie takiego simlocka to nie problem, ale klient się mocno zdziwił.
Chyba nie przeczytałeś pytania..
Sklep iSpot jest autoryzowanym sprzedawcą produktów Apple, wiec kupując w iSpot nie ma takiej możliwości aby telefon miał SIMLOCK
Przypominam, że SIMLOCK jest blokadą zakładaną na wniosek operatora sieci komórkowej!
Użytkownik Arekko edytował ten post 20 czerwca 2016 - 13:49
Napisano 20 czerwca 2016 - 13:43
OK, ale w naszym kraju różne rzeczy są możliwe niby RTV też oficjalnie sprzedaje telefony i opcji na simlock brak, a się zdarzyło.
iPhone 15 Pro 256GB
Lenovo LOQ
Napisano 20 czerwca 2016 - 13:45
Jakieś bzdury - może przed premierą 5s tak było teraz u żadnego premium resellera nie znajdziesz telefonu z innej dystrybucji niż oficjalna apple.
Napisano 20 czerwca 2016 - 13:46
OK może z premium resellera nie. Jednak tak samo myślałem, że taka firma jak RTV Euro AGD posiada iPhone 6s z oficjalnej dystrybucji a tu się wkradł wyjątek i sprzedali iPhone'a 6s klientowi, który pochodzi z orange
Użytkownik effe edytował ten post 20 czerwca 2016 - 13:47
iPhone 15 Pro 256GB
Lenovo LOQ
Napisano 20 czerwca 2016 - 13:54
Dobra dziękuję za pomoc i szybką odpowiedź do zamknięcia
Napisano 21 czerwca 2016 - 00:34
OK może z premium resellera nie. Jednak tak samo myślałem, że taka firma jak RTV Euro AGD posiada iPhone 6s z oficjalnej dystrybucji a tu się wkradł wyjątek i sprzedali iPhone'a 6s klientowi, który pochodzi z orange
A telefon z Orange to z jakiej jest niby dystrybucji? Z przemytu, czy jak? Tym bardziej, że Orange jest normalnym dystrybutorem i sprzedaje iPhone i iPady na wolnym rynku innym resselerom...
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych