Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 6 - bardzo niska głośność słuchawki

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 boroman

boroman
  • 35 posts
  • SkądWrocław

Posted 15 June 2016 - 18:56

Widziałem temat niżej dot. wersji SE, mój problem jest troszeczke inny: Mam od nowosci iPhone 6 (juz dawno po gwarancji), glosnosc rozmów zawsze byla wysoka a nagle - w sumie nie wiem kiedy to się stało - sciszyło się bardzo mocno, do poziomu na oko jednej kreski na skali. Nie da sie rozmawiac na ulicy, przy wietrze i tak dalej. Tylko w cichym pokoju z zamkniętymi oknami - bez sensu.

Otworzylem go i wyczyscilem kartkę (chociaz nie byla zbytnio zabrudzona), popatrzylem czy wszystko na miejscu - jest okej. Złożyłem z powrotem - to samo. Kupiłem wiec nowy głośniczek - zamontowałem - to samo. Zrobilem mu restore - to samo, zaktualizowałem - to samo. Po prostu bez sensu, nie da się pracować i rozmawiać. Probowalem wł/wył opcje redukcji szumu otoczenia oraz innych ustawień (np. mono czy wyrazniejszego dzwieku w opcjach ułatwień) - też nie ma efektu.

Dzwiek nie jest zmulony, po prostu bardzo cichy.

Jest jeszcze jakiś sposób, który mogę spróbować? Dzięki z góry.

#2 macsupport

macsupport

• 8620 posts
  • SkądKraków

Posted 15 June 2016 - 20:09

Musisz wymienić mesh - tę siateczkę chroniącą głośnik. Czyszczenie praktycznie nic nie daje. Można przedmuchać od środka sprężonym powietrzem ale najlepiej wymienić całość, bo to kosztuje może z 5 złotych.

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#3 boroman

boroman
  • 35 posts
  • SkądWrocław

Posted 15 June 2016 - 20:27

Nie wydaje mi sie zeby to to było (i zeby to ograniczało glosnosc w tak drastyczny sposob) - poza tym po czyszczeniu na pewno byloby chociaz TROCHE lepiej, a nie jest

#4 macsupport

macsupport

• 8620 posts
  • SkądKraków

Posted 15 June 2016 - 20:29

Jak spojrzysz przez siateczkę od środka w stronę światła to ona ma być całkowicie przejrzysta. Jeśli nie jest to trzeba ją wymienić.

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users