Juz dawno to pisalem. Ale wazniejsze sa ikonki z teczowa flaga niz prawidlowe dzialanie.
Ciekawe kiedy zrobią zestaw dla islamskich imigrantów
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Posted 07 August 2016 - 16:56
Juz dawno to pisalem. Ale wazniejsze sa ikonki z teczowa flaga niz prawidlowe dzialanie.
Posted 07 August 2016 - 17:16
iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE
Posted 07 August 2016 - 18:47
Posted 07 August 2016 - 20:11
Większość bolączek znika po zainstalowaniu na czysto..
Instalowanie na czysto bety ios10 tzn, że najpierw instaluje czysty soft ios9 później profil i nakładam ios10? Czy można ściągnąć plik ipsw z ios10 beta 3 public ?
iPhone 12 mini
Posted 07 August 2016 - 21:27
u mńie po zmianie systemu operacyjnego na iOS10 (3 publiczna beta) pojawił się problem z komunikatami dźwiękowymi....
Nie wiem jak na Yanosiku, ale u mnie na ostatniej Becie inaczej działają powiadomienia dźwiękowe o nowych e-mailach.
To znaczy działa to tak, że jak przyjdzie mail na wygaszonym ekranie to mam dźwięk powiadomienia i info na wyświetlaczu.
Jak wejdę w skrzynkę odbiorczą i ręcznie odświeżę listę i ściągnie w tej chwili nowego maila to pojawia się tylko powiadomienie na ekranie ale dźwięk nie jest odtwarzany. Na Beta 2 wszystko działało "po staremu", dźwięk pojawiał się zawsze, niezależnie od tego co było na ekranie. Tu wygląda to tak, że dźwięk powiadomienia jest odtwarzany tylko, gdy nie mamy na ekranie aktywnej danej aplikacji. Aha, dotyczy iP5S
iPhone3G --> iPhone4S --> iPhone5C --> iPhone5S --> iPhone6 --> iPhone7 --> iPhoneXR
Posted 07 August 2016 - 21:45
Nie wiem, o co mu chodziło, ale można pobrać czyste ipsw każdej z bet:)Instalowanie na czysto bety ios10 tzn, że najpierw instaluje czysty soft ios9 później profil i nakładam ios10? Czy można ściągnąć plik ipsw z ios10 beta 3 public ?
Edited by tomciopaluch123, 07 August 2016 - 21:46.
Posted 08 August 2016 - 04:04
iPhone 14 PRO Max
Posted 08 August 2016 - 06:22
Instalowanie na czysto bety ios10 tzn, że najpierw instaluje czysty soft ios9 później profil i nakładam ios10? Czy można ściągnąć plik ipsw z ios10 beta 3 public ?
Posted 08 August 2016 - 07:39
Posted 08 August 2016 - 12:07
Mam problem z kopiowaniem smsów w 10. jak przyciskam wiadomość to mam tylko jakieś głupie ikonki jak na FB a nie mam kopiuj. A już zupełnie nie wiem jak skopiować numer czy jeden wyraz ktoś wie?
Posted 08 August 2016 - 13:03
Mam problem z kopiowaniem smsów w 10. jak przyciskam wiadomość to mam tylko jakieś głupie ikonki jak na FB a nie mam kopiuj. A już zupełnie nie wiem jak skopiować numer czy jeden wyraz ktoś wie?
Też mam te ikonki, ale na dole pojawia mi się okienko z opcją "Kopiuj" i "Więcej"
Posted 08 August 2016 - 13:10
Posted 08 August 2016 - 13:37
U mnie jest tak
Posted 08 August 2016 - 15:40
U mnie jest tak
Po dotknięciu dwa razy czy przytrzymaniu?
Posted 08 August 2016 - 16:09
Przy dwukliku. Jak przytrzymam to się nic nie pojawia,
Posted 08 August 2016 - 18:01
Posted 08 August 2016 - 18:15
A jaki masz model?
Posted 08 August 2016 - 22:15
W 6S przy przytrzymaniu pojawia się opcja kopiuj. Przy dwukliku tylko ikonki.
Posted 08 August 2016 - 22:48
Przy dwukliku mam to samo. Po przytrzymaniu mam kopiuj na dole.
A jaki masz model?
W 6S przy przytrzymaniu pojawia się opcja kopiuj. Przy dwukliku tylko ikonki.
W 5s zresztą też. Ale w becie nie wszystko ma prawo działać tip-top. Gorzej, jak tak będzie w oficjalnej, dlatego @wnuczus proponuję zgłosić od razu.
Edited by cronopioverde, 08 August 2016 - 22:52.
Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.
Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…
Posted 09 August 2016 - 10:28
Testuję od kilku dni na iP6s, na początku jako update, teraz jako czystą instalację. Prędkość działania jest ok, ale mam problem z baterią. Często sięgam po telefon, głównie Facebook, Messenger, Lightroom, Enlight, sporo robię zdjęć. Niestety bateria ucieka w oczach. Ucieka też dużo szybciej przy niskim zasięgu niż wcześniej. Czy ktoś jeszcze ma z tym problem?
Posted 09 August 2016 - 11:51
Testuję od kilku dni na iP6s, na początku jako update, teraz jako czystą instalację. Prędkość działania jest ok, ale mam problem z baterią. Często sięgam po telefon, głównie Facebook, Messenger, Lightroom, Enlight, sporo robię zdjęć. Niestety bateria ucieka w oczach. Ucieka też dużo szybciej przy niskim zasięgu niż wcześniej. Czy ktoś jeszcze ma z tym problem?
Tak, w ten weekend to odczułem robiąc sporo fot. Wcześniej nie było najgorzej, FB zasysał sporo energii (pierwsze miejsce w zużyciu), ale wieczór kończyłem mając jeszcze spory zapas. Jeden wypad w góry, kilkanaście fot (ze dwie obrobione i wrzucone na IG), na chwilę odpalona mapka (offline) i nie obyło się bez powerbanku. Porównując do podobnych wypadów (z telefonem na iOS9) wydaje mi się że jest jednak gorzej, choć dramatu jeszcze nie ma.
Posted 09 August 2016 - 15:26
iPhone 12 Pro Max 128GB Silver iPad Air 4 + cellular 64GB Silver + Apple Pencil
Posted 09 August 2016 - 17:07
Edited by Giallorosso, 09 August 2016 - 17:07.
Posted 09 August 2016 - 17:21
Tak, w ten weekend to odczułem robiąc sporo fot. Wcześniej nie było najgorzej, FB zasysał sporo energii (pierwsze miejsce w zużyciu), ale wieczór kończyłem mając jeszcze spory zapas. Jeden wypad w góry, kilkanaście fot (ze dwie obrobione i wrzucone na IG), na chwilę odpalona mapka (offline) i nie obyło się bez powerbanku. Porównując do podobnych wypadów (z telefonem na iOS9) wydaje mi się że jest jednak gorzej, choć dramatu jeszcze nie ma.
Coś mi się wydaje, że to jest problem nie zoptymalizowanych aplikacji firm 3cich dla iOS 10. Sam system chodzi dobrze, aplikacje systemowe też, natomiast zauważyłem, że YouTube zjadł mi 20% baterii w 5 minut... Kilka aplikacji nie działa (BZWBK, Lightroom nie importuje zdjęć itp).
Natomiast chyba grzebali coś przy skrypcie obrabiającym zdjęcie po zrobieniu, ponieważ testowałem na stary i nowym systemie w tych samych warunkach - przy iOS 10 wygląda to trochę lepiej. Szczególnie przy mocnym słonecznym oświetleniu gdzie włącza się tryb HDR. Więc to spory plus. Oczywiście nie jest to różnica między "wow" a "fuj", ale jest zauważalna.
Natomiast kwestia baterii zmusiła mnie do powrotu do 9.3.4
Posted 09 August 2016 - 17:49
Mógłby ktoś proszę sprawdzić czy działa Wam instant hotspot między macbookiem a ios 10? Bo z ipadem (ios 9) łączy mi w parę a z iphonem (ios 10) już nie...
0 members, 2 guests, 0 anonymous users