Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * - - 8 głosy

iOS 10 beta - Dyskusja

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1522 odpowiedzi w tym temacie

#426 mikimike

mikimike
  • 107 postów
  • SkądStarogard Gdański, Poland

Napisano 07 lipca 2016 - 19:50

Hej mam problem z zegarkiem. Zainstalowalem profil na Watchu i go zrestartowałem, a mimo to w aktualizacji w appce Watcha mam, ze oprogramowanie watchOS 2 jest aktualne. Mial ktos podobny problem?

#427 DarioMario

DarioMario
  • 109 postów
  • SkądToruń-Starachowice

Napisano 07 lipca 2016 - 19:50

U mnie apki fejsbukowe działają, skype tez działa.
Mam jedynie problem z aplikacja YouTube, po pierwszym wyszukaniu video przez wyszukiwarkę znika lupa i trzeba ponownie uruchomić apkę.

Poza tym jest nawet dobrze, bateria na pewno słabiej niż na 9.3.3 ale dramatu nie ma

Dziekuje...To chyba sie skusze na ta aktualizacje 2 bety.....A niech tam bedzie zaryzykuje... ;-)

#428 sevecc

sevecc
  • 773 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 07 lipca 2016 - 19:54

Hej mam problem z zegarkiem. Zainstalowalem profil na Watchu i go zrestartowałem, a mimo to w aktualizacji w appce Watcha mam, ze oprogramowanie watchOS 2 jest aktualne. Mial ktos podobny problem?

Tak spytam dla pewności, jaki profil zainstalowaleś? Ten developerski przeznaczony dla AW?

iPhone 13 Pro Max /  Watch S4 / MacBook Pro 2020 / iPad Air 4th gen.

#429 DarioMario

DarioMario
  • 109 postów
  • SkądToruń-Starachowice

Napisano 07 lipca 2016 - 19:57

Tak spytam dla pewności, jaki profil zainstalowaleś? Ten developerski przeznaczony dla AW?

Oczywiscie ze Dev.....

#430 sevecc

sevecc
  • 773 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 07 lipca 2016 - 19:59

Oczywiscie ze Dev.....

To było pytanie do mikimike :)
  • DarioMario lubi to

#431 krisdiverse

krisdiverse
  • 363 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 lipca 2016 - 20:02

No dobra, ale chyba wersja public od dev nie różni się?
MacBook Pro Retina 15 | iPhone X | Apple Watch 2

#432 mikimike

mikimike
  • 107 postów

Napisano 07 lipca 2016 - 20:18

Tak. Ten z publicznych beta testów

#433 Rafgan

Rafgan
  • 36 postów
  • SkądGliwice

Napisano 07 lipca 2016 - 20:25

Właśnie wysłałem przez Feedback problem z alarmem.
Wydawało mi się że wyłączyłem alarm jak dzwonił, choć już nie jestem pewny.
Na lockscreenie został jednak widżet z odliczanie, doszło do zera i zaczęło się odliczanie z minusem.
Dziwne. Dalej to mam na zablokowanym telefonie.

Załączone pliki

Telefon: iPhone XS 256 GB Space Grey

#434 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 07 lipca 2016 - 20:27

Czytałem właśnie, że po wybudzeniu telefonu przez podniesienie i dotknięcie touch Id telefon się odblokowuje ale nie przechodzi do ekranu głównego. zmienia się tylko napis z Press home to unlock na Press home to open i można przejść do ekranu głównego naciskając home dowolnym palcem, niekoniecznie zeskanowanym. Czy tak jest? I co ważniejsze czy da się ustawić tak, że podnosimy telefon i dotykając tylko touch Id przechodzimy do głównego? Bez fizycznego kliknięcia przycisku.
Iphone 7 Black | Apple Watch Space Grey | Macbook Air 13 | iPad Air

#435 sevecc

sevecc
  • 773 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 07 lipca 2016 - 20:27

Tak. Ten z publicznych beta testów

Nie ma publicznej bety dla AW

#436 mikimike

mikimike
  • 107 postów

Napisano 07 lipca 2016 - 21:07

Nie ma publicznej bety dla AW

no to wtedy wszystko jasne :)

thx

#437 damianex

damianex
  • 32 postów

Napisano 07 lipca 2016 - 21:19

iphone 5s

właśnie zauważyłem że telefon nie przechodzi w stan uśpienia od dziś (dnia wgrania dev beta 2, beta 1 nie mialem). Czas w użyciu i gotowości rośnie równolegle, wcześniej na 9.3.2 nie było tego na 100%

#438 suprnowa

suprnowa
  • 664 postów
  • SkądRadom/Norway

Napisano 07 lipca 2016 - 21:33

Nie dziala Navigon

#439 jakub09

jakub09
  • 19 postów

Napisano 07 lipca 2016 - 22:11

Czytałem właśnie, że po wybudzeniu telefonu przez podniesienie i dotknięcie touch Id telefon się odblokowuje ale nie przechodzi do ekranu głównego. zmienia się tylko napis z Press home to unlock na Press home to open i można przejść do ekranu głównego naciskając home dowolnym palcem, niekoniecznie zeskanowanym. Czy tak jest? I co ważniejsze czy da się ustawić tak, że podnosimy telefon i dotykając tylko touch Id przechodzimy do głównego? Bez fizycznego kliknięcia przycisku.

Są dwie opcje:

1. Naciskasz przycisk blokady ekranu. Przykładasz palec na przycisku Początek i jednocześnie go naciskasz.

2. Naciskasz przycisk Początek i TID odczytuje Twój odcisk, zupełnie tak jak w iOS 9.

W mojej opinii można się przyzwyczaić. Dobre jest to, że dostając powiadomienie/SMS itp. możesz przyłożyć palec i od razu takie powiadomienie odczytać i na nie odpisać.

#440 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 07 lipca 2016 - 22:15

Dzięki, myślałem że będzie opcja bez klikania przycisku. Podnosisz telefon ekran się zapala i wystarczy dotknąć touch Id. Zaoszczedziloby przycisk home:-)
Iphone 7 Black | Apple Watch Space Grey | Macbook Air 13 | iPad Air

#441 MC_

MC_
  • 6 916 postów

Napisano 07 lipca 2016 - 22:20

I to by mialo sens.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#442 jakub09

jakub09
  • 19 postów

Napisano 07 lipca 2016 - 22:26

Tzn. jak już koledzy wyżej pisali w Ustawieniach w dostępności jest sekcja "Przycisk Początek" i opcja "połóż palec", tylko na razie nie działa... Podejrzewamy, że to będzie właśnie to ułatwienie.

#443 burczybass-0636a41136

burczybass-0636a41136
  • 473 postów
  • SkądWars i Sawa

Napisano 07 lipca 2016 - 22:31

Właśnie wysłałem przez Feedback problem z alarmem.
Wydawało mi się że wyłączyłem alarm jak dzwonił, choć już nie jestem pewny.
Na lockscreenie został jednak widżet z odliczanie, doszło do zera i zaczęło się odliczanie z minusem.
Dziwne. Dalej to mam na zablokowanym telefonie.

Dokładnie taki sam bug u mnie.

Jak jest budzik w "drzemce" to i tak dzwoni - mimo wyłączenia go w aplikacji.

#444 Ament

Ament
  • 505 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 07 lipca 2016 - 22:42

Tzn. jak już koledzy wyżej pisali w Ustawieniach w dostępności jest sekcja "Przycisk Początek" i opcja "połóż palec", tylko na razie nie działa... Podejrzewamy, że to będzie właśnie to ułatwienie.

U jednych dziala - np. u mnie, a u innych nie. Opcja jak najbardziej trafiona bo wczesniej zdarzalo sie, ze nawet nie dane mi bylo zobaczyc tapety na lockscreenie a gdzie juz tam przejrzec powiadomienia - tak szybko po dotknieciu home przechodzil do springboarda.
 Macbook / iPad Pro / iPhone / Watch

#445 kacperq

kacperq
  • 100 postów
Napisano 07 lipca 2016 - 23:45

Powiem mi ktoś jak zablokować podgląd wiadomości na zablkowanym ekranie? Tzn. po przesunięciu palcem pokazuje wiadomośc, a chciałbym żeby wymagało kodu

#446 Bigkaban

Bigkaban
  • 400 postów
  • SkądSwiebodzin, PL

Napisano 08 lipca 2016 - 06:49

Ustawienia- powiadomienia- wiadomosci i tam wybierasz co ma byc  wyswietlane na ekranie czy sam naglowek czy cala wiadomosc.

#447 DoMiNiQuE

DoMiNiQuE
  • 1 852 postów
  • SkądOstrów Wielkopolski

Napisano 08 lipca 2016 - 10:42

iPad 3 wyleciał z listy? Niefajnie. 

iMac 27"  | iPhone XS 64GB | iPod Nano 7G 16GB | -> w muzeum | eMac | iMac 20" C2D | iPad Retina WiFi + Cellular

#448 Mariusz Piaścik

Mariusz Piaścik
  • 902 postów
  • SkądPoznan, Poland, Poland

Napisano 08 lipca 2016 - 13:02

Zauważyłem dziwną przypadłość, której nie miałem w 9.3.x - nie wiem, czy to celowe czy to błąd.

Otóż powiadomienie o nowej wiadomości dostaję zazwyczaj tylko na urządzenie, na którym jestem zalogowany. Wcześniej powiadomienia docierały na każde moje urządzenie.

Nie wiem, czy to błąd czy celowo Apple coś zmieniło.

Nie jestem też zadowolony z czasu na baterii, ale rozumiem, że to wczesna beta, więc nie marudzę :)

#449 loockas

loockas
  • 32 postów

Napisano 08 lipca 2016 - 13:02

Zainstalowałem na Ipad 4 i póki co nieco stracił wigor. Jest wyraźnie wolniejszy. Mam nadzieję, że to tylko kwestia bety i w finalnym systemie będzie lepiej. Na razie wracam do iOS 9 :)

#450 michas86

michas86
  • 380 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 lipca 2016 - 13:14

Zastanawia mnie system odblokowania w naszych IP i o ile 6/6s i "+" posiadają TiD to jak poradzi sobie 5tka? Czy tam będzie mośliwość przesunięcia (slide to unlock) i wpisania zwykłego kodu jak to miało miejsce w iOS9? Chyba, że coś mnie ominęło i nie doczytałem czegoś.

Dodatkowo, obecnie przy odblokowywaniu mamy widgety i jedyną opcją to wciśnięcie TiD i rozpoznanie naszego palca.. Rozumiem, że nie ma innej opcji jak to było w iOS9, że albo TiD bądź kod, gdzie teraz w miejsce kodu mamy widgety.. Może trochę zamotałem..

Owszem, nie działa mi "przyłóż palec" dostępny w "dostępność, ale nie ukrywam, że ułatwieniem mi było używanie TiD bądź kodu w zależności od moich widzimisie, a teraz został tylko TiD gdzie już i tak home button zaczyna mi "dwuklikać"... :/

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych