Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * - - 8 głosy

iOS 10 beta - Dyskusja

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1522 odpowiedzi w tym temacie

#401 cronopioverde

cronopioverde

¿Le gusta este jardin?

• 3 838 postów

Napisano 06 lipca 2016 - 18:10

Ciekawe kiedy wejdzie publiczna beta.

W takim wypadku pewnie dopiero za tydzień

Albo 26 lipca :) W sumie – co za różnica? Na pewno będzie.

End of off top: czy ktoś korzysta może troszkę intensywniej ze Skype’a na 10? Jak się aplikacja zachowuje? Dziękuję za odpowiedzi.

Użytkownik cronopioverde edytował ten post 06 lipca 2016 - 18:13

Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.

Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…

#402 dormario

dormario
  • 67 postów

Napisano 06 lipca 2016 - 19:02

czy ktoś korzysta może troszkę intensywniej ze Skype’a na 10? Jak się aplikacja zachowuje? Dziękuję za odpowiedzi.

U mnie w ogóle się nie uruchamia.

#403 sevecc

sevecc
  • 773 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 06 lipca 2016 - 19:23

Albo 26 lipca :) W sumie – co za różnica? Na pewno będzie.

End of off top: czy ktoś korzysta może troszkę intensywniej ze Skype’a na 10? Jak się aplikacja zachowuje? Dziękuję za odpowiedzi.

Ja dzisiaj trochę korzystałem, czaty działają ok, połączeń nie wykonywałem żadnych wiec nie wiem.

iPhone 13 Pro Max /  Watch S4 / MacBook Pro 2020 / iPad Air 4th gen.

#404 damianex

damianex
  • 32 postów

Napisano 06 lipca 2016 - 19:35

i tak robi się off top wiec nie będe zakładał nowego tematu.

miałem poprzednią 5s i miałem tam profil beta, teraz niestety gdy próbuje pobrać profil beta mam komunikat ze safari go nie może zainstalować, może to być spowodowane brakiem kopii w icloud ? na komputerze mam

#405 sIDD

sIDD
  • 178 postów
  • SkądUrsus, Warszawa, Poland, Poland

Napisano 06 lipca 2016 - 22:09

i tak robi się off top wiec nie będe zakładał nowego tematu.
miałem poprzednią 5s i miałem tam profil beta, teraz niestety gdy próbuje pobrać profil beta mam komunikat ze safari go nie może zainstalować, może to być spowodowane brakiem kopii w icloud ? na komputerze mam

https://goo.gl/6Ki6Q0

#406 Mariusz Piaścik

Mariusz Piaścik
  • 902 postów
  • SkądPoznan, Poland, Poland

Napisano 07 lipca 2016 - 06:37

Z rzeczy, które zauważyłem:

- wyraźnie ciemniejszy ekran na najniższej jasności (w nocy) niż na 9.3.x

- czasami po nadejściu powiadomienia ekran nie gaśnie,

- stary sposób odblokowania telefonu chyba bardziej mi się podobał. Teraz trwa to zbyt długo,

- facebook nadal wywala (ale rozumiem, że to wina aplikacji),

- w dalszym ciągu pilot wyświetla, że nie jest dostosowany do iOS 10 (wstyd Apple, wstyd!!),

- podoba mi się to, co zrobili ze zdjęciami. Niestety nadal brakuje mi funkcji, jak w Google - by zdjęcia można było usunąć z telefonu i trzymać tylko w chmurze,

- wie ktoś jak wymusić działanie słownika bez przełaczania klawiatury PL/EN? W nowej wersji podobno to działa, a jakoś nie u mnie...

Użytkownik Mariusz Piaścik edytował ten post 07 lipca 2016 - 07:48

#407 sevecc

sevecc
  • 773 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 07 lipca 2016 - 07:20

Z rzeczy, które zauważyłem:

- wyraźnie ciemniejszy ekran na najniższej jasności (w nocy) niż na 9.3.x

- czasami po nadejściu powiadomienia ekfan nie gaśnie,

- stary sposób odblokowania telefonu chyba bardziej mi się podobał. Teraz trwa to zbyt długo,

- facebook nadal wywala (ale rozumiem, że to wina aplikacji),

- w dalszym ciągu pilot wyświetla, że nie jest dostosowany do iOS 10 (wstyd Apple, wstyd!!),

- podoba mi się to, co zrobili ze zdjęciami. Niestety nadal brakuje mi funkcji, jak w Google - by zdjęcia można było usunąć z telefonu i trzymać tylko w chmurze,

- wie ktoś jak wymusić działanie słownika bez przełaczania klawiatury PL/EN? W nowej wersji podobno to działa, a jakoś nie u mnie...

Podpinam się do ostatniego pytania.

(choć podejrzewam, że to działa tylko dla słowników, które obsługują predykcję ale może się mylę)

#408 Mariusz Piaścik

Mariusz Piaścik
  • 902 postów

Napisano 07 lipca 2016 - 10:37

Poza tym iOS ma jakieś problemy z grupowaniem wiadomości. Dostaję 3 wiadomości od tej samej osoby to zamiast wyświetlić jedno powiadomienie z 3 w kółeczku to wyskakują mi 3 powiadomienia. Chore... Ale Mail ma ten sam problem od dłuższego czasu i Apple nic z tym nie robi.

#409 Geble

Geble

• 1 182 postów

Napisano 07 lipca 2016 - 10:41

Jestem pełen podziwu dla ludzi, którzy korzystają z aplikacji Mail, naprawdę  ;) Jest tyle fantastycznych aplikacji, które biją na głowę tę wydmuszkę, że głowa mała  ;)

BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ ||  ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare  ||  ELECTROLUX ESF74661RX  || Rubin 714p  ||  Paseratti 1.9 TDI

#410 Mariusz Piaścik

Mariusz Piaścik
  • 902 postów

Napisano 07 lipca 2016 - 10:46

Jestem pełen podziwu dla ludzi, którzy korzystają z aplikacji Mail, naprawdę  ;) Jest tyle fantastycznych aplikacji, które biją na głowę tę wydmuszkę, że głowa mała  ;)

Wiesz - wbrew pozorom ta aplikacja nie jest zła. Robiłem testy zużycia pamięci RAM na Macu i gmail/inbox potrafi zeżreć 1,5 GB przy otwartej poczcie, podczas kiedy Mail mam otwarty cały czas od kilku tygodni - zużycie RAM to około 280 MB. Różnica spora.

#411 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 07 lipca 2016 - 13:14

Jestem pełen podziwu dla ludzi, którzy korzystają z aplikacji Mail, naprawdę ;) Jest tyle fantastycznych aplikacji, które biją na głowę tę wydmuszkę, że głowa mała ;)

Nie wszyscy potrzebują większej funkcjonalności, na przykład dla mnie ta aplikacja jest w sam raz.
  • 6c1fb0760d i blogger lubią to

iPhone 13 Pro Max • MacBook Pro (16" 2021 M1 Max) • iPad Pro 11" • 2x HomePod mini • AirPods Pro/Solo Pro • Watch Series 6

#412 Pietruszex

Pietruszex
  • 141 postów

Napisano 07 lipca 2016 - 14:09

Nie wszyscy potrzebują większej funkcjonalności, na przykład dla mnie ta aplikacja jest w sam raz.

Ja też nie potrzebuje ale sam nie korzystam z systemowego mejla bo mnie po prostu irytował i przesiadłem się na Airmaila który uważam że jest dużo lepszy. Mnie np. irytował długi czas wyszukiwania nowych wiadomości w systemowym mailu podczas gdy Airmail robi to natychmiastowo, nie wspominając o braku Pusha na Gmailu i innych mniej znanych skrzynkach ;/ , sam interfejs Airmaila też mi się bardziej podoba, jest według mnie lepiej przemyślany.

Komputer: iMac 21,5 Late 2013, Intel Iris Pro, Intel Core i5 2,7ghz, 8gb ram Sprzęt Mobilny: iPhone 6s Plus 64gb Gwiezdna Szarość, Macbook 12 Early 2015 Gwiezdna Szarość 

#413 effe

effe
  • 6 545 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 07 lipca 2016 - 14:09

Geble jaka np. Aplikacja mailowa bije na głowę aż tak ta systemowa. Której używasz ?

iPhone 12 mini 

#414 Geble

Geble

• 1 182 postów

Napisano 07 lipca 2016 - 14:47

Od kilku tygodni używam Sparka, aż sam się dziwie, że wcześniej się na niego nie zdecydowałem. Smart Inbox robi robotę jeśli ktoś potrzebuje szybkiej segregacji na maile ważne/mniej ważne/śmieci. Pewnie siedziałbym dalej na Outlooku, ale kilka tygodni temu coś mi się posypało i przełączanie między skrzynkami trwało wieczność, jak i samo wpychanie maili do skrzynki po wcześniejszej sygnalizacji, że takowy mail już niby jest. Instalowałem na nowo, ale nic to nie dało. Co dziwne, na iPadzie wszystko śmigało elegancko. 

BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ ||  ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare  ||  ELECTROLUX ESF74661RX  || Rubin 714p  ||  Paseratti 1.9 TDI

#415 Mariusz Piaścik

Mariusz Piaścik
  • 902 postów

Napisano 07 lipca 2016 - 15:03

Ja też nie potrzebuje ale sam nie korzystam z systemowego mejla bo mnie po prostu irytował i przesiadłem się na Airmaila który uważam że jest dużo lepszy. Mnie np. irytował długi czas wyszukiwania nowych wiadomości w systemowym mailu podczas gdy Airmail robi to natychmiastowo, nie wspominając o braku Pusha na Gmailu i innych mniej znanych skrzynkach ;/ , sam interfejs Airmaila też mi się bardziej podoba, jest według mnie lepiej przemyślany.

Push-a nie ma tylko w mobilnej wersji. W desktopowej działa szybciej niż gmail czy inbox (przynajmniej u mnie powiadomienia przychodzą szybciej na desktopowego Maila). Za to mobilnego Mail.app nie cierpię. Funkcję gestów skopali jak mało kto. Wystarczy za mocno przesunąć i wiadomość poleci do kosza bez żadnych pytań. Dużo lepszy jest mobilny Outlook, ale z kolei desktopowy woła o pomstę do nieba. AirMaila mam demo, ale jeszcze nie zabrałem się za testowanie. Tak jak mówiłem - systemowy Mail ma tę przewagę, że zużywa około 200-300 MB RAM - a nie 1,5 GB jak niektóre skrzynki

• tomk925 lubi to

#416 DarioMario

DarioMario
  • 109 postów
  • SkądToruń-Starachowice

Napisano 07 lipca 2016 - 18:25

Mam pytanie czy po 2 becie i dzisiejszej aktualizacji mesengera i face nadal wywala te aplikacje....?

#417 dormario

dormario
  • 67 postów

Napisano 07 lipca 2016 - 18:41

Mam pytanie czy po 2 becie i dzisiejszej aktualizacji mesengera i face nadal wywala te aplikacje....?

U mnie obie aplikacje działały nawet na Beata 1.
Nie mam pojęcia od czego to zależy ze jedni maja problem a inni nie.
Je mam teraz problem ze skype

#418 SeNuke

SeNuke
  • 769 postów

Napisano 07 lipca 2016 - 18:44

Ktoś miał problem z błędem 14 w iTunes? Czytałem jak sobie z tym poradzić jednak cały czas to samo.

 iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black iOS 16 /  Apple Watch Series 6 44mm Blue watchOS 9
Game Center: .::.Mike.::.

#419 sevecc

sevecc
  • 773 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 07 lipca 2016 - 18:45

Nikt nie pisze? publiczna Beta wjechała

#420 DarioMario

DarioMario
  • 109 postów
  • SkądToruń-Starachowice

Napisano 07 lipca 2016 - 18:46

Dziwne własnie to jest....Ale widziałem dzis jakies aktualizacje tych apek......u mnie nie dało wejsc bo caly czas wyrzucało....

#421 Ament

Ament
  • 505 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 07 lipca 2016 - 18:59

Ktoś miał problem z błędem 14 w iTunes? Czytałem jak sobie z tym poradzić jednak cały czas to samo.

Na MBP pomoglo nowe Xcode, na Win10 nie ma bledow ale za kazdym razem laduje wszystkie zdjecia od nowa podczas sync.

 Macbook / iPad Pro / iPhone / Watch

#422 SeNuke

SeNuke
  • 769 postów

Napisano 07 lipca 2016 - 19:01

Ja mam właśnie problem na W10, ale już ładuję publiczną przez OTA ;)

Ponadto iTunes 12.4.1 mi się wywala po podłączeniu iPhone. Musiałem wrócić do 12.4

Użytkownik SeNuke edytował ten post 07 lipca 2016 - 19:02

 iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black iOS 16 /  Apple Watch Series 6 44mm Blue watchOS 9
Game Center: .::.Mike.::.

#423 damianex

damianex
  • 32 postów

Napisano 07 lipca 2016 - 19:26

wydaje mi się czy wcześniej apki w docku nie miały szarego tła? byćmoże coś niechcący włączyłem, chyba ze trzeba już z tym żyć.

połóż palec nie zawze działa,

#424 DarioMario

DarioMario
  • 109 postów
  • SkądToruń-Starachowice

Napisano 07 lipca 2016 - 19:29

A masz kogos kto mogłby to zweryfikowac....? No bo nie wiem czy dac sobie spokoj z ta 2 beta i czekac jeszcze....

#425 sevecc

sevecc
  • 773 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 07 lipca 2016 - 19:41

A masz kogos kto mogłby to zweryfikowac....? No bo nie wiem czy dac sobie spokoj z ta 2 beta i czekac jeszcze....

U mnie apki fejsbukowe działają, skype tez działa.
Mam jedynie problem z aplikacja YouTube, po pierwszym wyszukaniu video przez wyszukiwarkę znika lupa i trzeba ponownie uruchomić apkę.

Poza tym jest nawet dobrze, bateria na pewno słabiej niż na 9.3.3 ale dramatu nie ma

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych