Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * - - 8 votes

iOS 10 beta - Dyskusja

• This topic is locked This topic is locked
1522 replies to this topic

#251 Bigkaban

Bigkaban
  • 400 posts
  • SkądSwiebodzin, PL

Posted 16 June 2016 - 20:20

Nie zdawałem sobie sprawy, że ktoś może nie wiedzieć co to znaczy. Następnym razem wezmę poprawkę na brak wiedzy i wykształcenia. Przepraszam. 

Spoko wybaczymy Ci brak wiedzy i wyksztalcenia w tak prostej kwestii jak to iz Polacy nie gęsi i swój jezyk maja...

#252 MC_

MC_
  • 6916 posts

Posted 16 June 2016 - 20:21

Akurat z angielskim problemow nie mam. Ale na polskich forach pisze po polsku.
Ale jak widac dla niektorych to zbyt trudne.

Mam jednak hope, ze Twoj phone dziala good.
  • MasterM likes this

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#253 steo

steo
  • 278 posts
  • SkądWrocław / Wałbrzych

Posted 16 June 2016 - 20:25

Mam jednak hope, ze Twoj phone dziala good.

Niestety nie jest z nim za dobrze ;/

Spoko wybaczymy Ci brak wiedzy i wyksztalcenia w tak prostej kwestii jak to iz Polacy nie gęsi i swój jezyk maja...

Muszę popracować nad swoim nacjonalizmem, obiecuję poprawę.

Edited by steo, 16 June 2016 - 20:30.

• Sebosz and cronopioverde like this

Twitter: @steo85 | Game Center: Steo85! | Instagram: Steoenex
Macbook Air '13 | iPhone 8 Plus 64GB Space Gray | iPad Mini Retina 64GB Silver |  Watch Sport 42mm Space Gray | Apple TV 3

#254 cronopioverde

cronopioverde

¿Le gusta este jardin?

• 3838 posts

Posted 16 June 2016 - 20:50

@steo Niepotrzebnie wepchnąłeś się na forum dla deweloperów, którzy, nota bene, czytają Reja w oryginale i jeszcze go egzegezują w sposób, którego on sam się nie był spodziewał. Nam, maluczkim, pozostaje z pokorą czekać na publiczną betę i jeszcze raz przeprosić jaśnie deweloperkę za niegodne wtręty profanów, co też niniejszym czynię, bo wiem, że ci najprawdziwsi na pewno natychmiast poczują się urażeni.

EOEOT. Merytorycznie wypowiem się, jak będzie publiczna.

Edited by cronopioverde, 16 June 2016 - 20:56.

• 528eae9968, Sebosz, 6c1fb0760d and 1 other like this

Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.

Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…

#255 Bigkaban

Bigkaban
  • 400 posts
  • SkądSwiebodzin, PL

Posted 17 June 2016 - 04:25

Egzegezują? Nikt nie pisal o tresciach religijnych a w dodatku nie ma tu nic do rzeczy nacjonalizm- po prostu Rej uwazal, ze wszelkie obce wtrety w momencie kiedy jezyk ojczysty ma na to swoj odpowiednik są nie na miejscu. Takze zamiast na sile uzywac obcych zwrotow bo fajnie, bo modnie, bo wypada to mozna napisac po polsku- subtelnie i zrozumiale.

PS zauwazylem, ze tnie mi klawa w smsach ale moze to wina ich ilosci- okolo 11 tys. Fb sie wylacza co jakis czas no ale beta. Czekam na bete druga. Pozdrawiam

Edited by Bigkaban, 17 June 2016 - 04:27.

#256 Giallorosso

Giallorosso
  • 848 posts
  • SkądKatowice

Posted 17 June 2016 - 04:48

Kto by tam zawracał sobie głowę, w jaki sposób się pisze czy mówi? Pierwsza połowa zdania po polsku, druga po angielsku. Co za różnica czy się mówi włancza czy włącza? Po co zastanowić się co znaczy konkretne słowo? Moje ulubione- bynajmniej. Szczęśliwie w ios 10 pojawią się nowe buźki i obrazki! Kto wie? Być może już wkrótce za ich pomocą będzie można budować pełne zdania.

<p>•Telefon• iPhone 3G• htc Touch HD•htc HD2•htc Desire HD•htc Sensation•htc One X•Samsung Galaxy Note 2•iPhone 4•iPhone 5•iPhone 5s•htc One m8•iPhone5s•iPhone 6•iPhone 5s•iPhone 6s•iPhone SE•iPhone 7•iPhone 8•iPhone XS Max•Tablet•Samsung Galaxy Tab 2 10.1•iPad 3•iPad mini 2 Retina• iPad Air 2

#257 Geble

Geble

• 1182 posts

Posted 17 June 2016 - 05:34

Na pewno będzie można, wszak poświęcili temu znaczną część prezentacji. Pięknie zmienia niektóre wyrazy podświetlone na żółto w emejzing powiększone x3 emoji. Powrót do pisma obrazkowego  :)

Oczami wyobraźni już widzę jak pisze do mnie syn wiadomość o treści:  :wacko:  <_<  :ph34r:  :lol:  :P  :D

I potem weź się zastanawiaj o co mu chodzi. "Trochę źle się dzisiaj czuję, jestem jakiś niewyraźny, trochę jak Ninja, nie no tylko żartuję" 

;)

• North and Ania.S like this

BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ ||  ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare  ||  ELECTROLUX ESF74661RX  || Rubin 714p  ||  Paseratti 1.9 TDI

#258 phillix

phillix
  • 166 posts

Posted 17 June 2016 - 06:22

Fb sie wylacza co jakis czas no ale beta

Facebook to nawet na iOS 9 potrafił crashować sam z siebie, strasznie niedopracowany na iOS :(

PS. Czekam jeszcze trochę aż bateria spadnie do 10% i napiszę kilka zdań o v10 na 5S.

Edited by phillix, 17 June 2016 - 06:23.

#259 jenson

jenson
  • 160 posts

Posted 17 June 2016 - 10:08

Po 2 dniach albo 3, stwierdzam, że 5S grzeje się jak nienormalny na iOS10. Wystarczy prosta apka czy nawet przeglądanie strony w Safari, żeby telefon nagrzał się w kilka sekund i zaczął potężnie drenować baterię. Teraz mam 7% baterii i ustawienia pokazują "Użycie 2 godz. i 23 min". Dodatkowo zaczął wyskakiwać komunikat "Wymagania dot. kodu" czego wcześniej na iOS9 nigdy nie widziałem. Koniec testowania, wracam do iOS9, czekam na drugą betę.

Bezproblemowy powrót do iOS9, swoją drogą nie wiedziałem, że backup nie zawiera zeskanowanych palców...  :angry:

Edited by jenson, 17 June 2016 - 12:06.

#260 Shrek

Shrek
  • 1329 posts

Posted 17 June 2016 - 13:22

Chciałem tylko uprzedzić wszystkich testujących 10, sparowanie z AW i aktualizacja AW do 3.0

blokuje możliwość powrotu do 2.2 i ponownego sparowania z 9.3.x

Właśnie sobie strzeliłem w kolano i wróciłem do 9.3.3, jak chcę sparować AW, mam komunikat,

że iOS jest nieaktualny i mam zrobić aktualizację, potem parować. Downgrade chyba jest nie

wykonalny, z tego co wiem, w AW. Ma ktoś jakąś podpowiedź? Jutro wyjeżdżam na urlop, bateria

znika w oczach, a ja w wynajętym autku, będę hasał po południu Eu, przydał by się iP jednak :) Sprawny...

 Only Apple 

#261 jenson

jenson
  • 160 posts

Posted 17 June 2016 - 13:32

Chciałem tylko uprzedzić wszystkich testujących 10, sparowanie z AW i aktualizacja AW do 3.0

blokuje możliwość powrotu do 2.2 i ponownego sparowania z 9.3.x

Właśnie sobie strzeliłem w kolano i wróciłem do 9.3.3, jak chcę sparować AW, mam komunikat,

że iOS jest nieaktualny i mam zrobić aktualizację, potem parować. Downgrade chyba jest nie

wykonalny, z tego co wiem, w AW. Ma ktoś jakąś podpowiedź? Jutro wyjeżdżam na urlop, bateria

znika w oczach, a ja w wynajętym autku, będę hasał po południu Eu, przydał by się iP jednak :) Sprawny...

Niestety. - "The watchOS 3.0 release date is this fall, and there is already a developer beta. Apple did not mention a public watchOS 3.0 beta, which makes sense because it isn’t possible to downgrade without sending the watch back to Apple." 

#262 Shrek

Shrek
  • 1329 posts

Posted 17 June 2016 - 13:35

No to właśnie zdążyłem również wyczytać, kompletnie nie przemyślałem tego ruchu,

strzał w kolano trochę, trudno. Mam tylko nadzieję,że wypuszczą b2 rychło, poprawiając

właśnie głównie baterię, reszta zadziwiająco dobrze jak dla mnie. Szkoda było tylko mojej

roboty i zabawy w przywracanie, teraz wracam do 10 i czas mi leci, bez sensu.

Edited by Shrek, 17 June 2016 - 13:36.

 Only Apple 

#263 Mariusz Piaścik

Mariusz Piaścik
  • 902 posts
  • SkądPoznan, Poland, Poland

Posted 17 June 2016 - 21:30

Zainstalowałem na iPadzie i wiecie co...? Zakochałem się... 

#264 MC_

MC_
  • 6916 posts

Posted 17 June 2016 - 21:31

A w czym konkretnie?

#265 Andaar

Andaar
  • 1688 posts

Posted 17 June 2016 - 21:41

Zainstalowałem na iPadzie i wiecie co...? Zakochałem się... 

Ja też ;)

A w czym konkretnie?

Pewnie ogólnie - w systemie ;)

Na 5S na razie nie instaluje jak ludzie piszą, że nie do końca tak działa jak powinien ten system, ale na iPadzie to na prawdę jest bajka (tak jak pisałem wcześniej, albo mnie Apple zahipnotyzowało, albo mój tablet teraz działa minimalnie szybciej niż na iOS9). Oczywiście zdarzają się bugi, typu zawieszenie aplikacji Mail (trzeba było wyjść i wejść i działało), albo samoczynnie dziś podobno zadzwonił mi Skype (bo później oddzwoniłem i kolega mówił, że nie dzwonił do mnie :D ). Jedynie minimalnie chyba laguje aplikacja wiadomości, ale jakoś specjalnie tym się nie przejmuje, bo korzystam z niej tylko na iPhonie. 

Podsumowując, wszystkie gwiazdy mówią, że ten system powinien być bardziej zoptymalizowany od iOS9 (przynajmniej na iPadzie pierwsza beta 10 dorównuje obecnej "becie" iOS 9.3) ;)

EDIT:

Faktycznie bateria szybciej schodzi, ale na iPadzie nie ma aż takiego problemu co na iPhonie, bo bateria jest 3/4 razy większa.

Edited by Andaar, 17 June 2016 - 21:50.

MacBook Pro 13" nTB 2017 256GB Silver | iPhone 13 mini 128GB Red | iPad Pro 11 (1st gen) 64GB Silver | iPod Shuffle 4 gen. Blue

Nie pomagam na PW

#266 Mariusz Piaścik

Mariusz Piaścik
  • 902 posts
  • SkądPoznan, Poland, Poland

Posted 18 June 2016 - 06:19

A w czym konkretnie?

Wyglądem, animacjami, nową aplikacją Muzyka, tym że wyświetla mi się pogoda na ekranie blokady. Ogólnie. Niestety system nie jest płynny, dlatego nie zdecydowałbym się zainstalować na iPhonie, ale dla tych którzy lubią testować i nie boją się spadków wydajności i zacięć - polecam. Zdecydowanie...

#267 MC_

MC_
  • 6916 posts

Posted 18 June 2016 - 06:42

Ok, dzieki za opinie.

#268 piwko2006

piwko2006
  • 126 posts

Posted 18 June 2016 - 07:02

Wczoraj pomimo mojego samozaparcia nie wytrzymałem i wróciłem do 9.3.2.

Przez te kilka dni byłem jak kolega wyżej byłem zachwycony zmianami, ale poirytowany błędami. Oczywiście, beta to beta i nie będę biadolić z tego względu, jednak na razie codzienne użytkowanie na moim 5S jest męczarnią.

Jeśli ktoś chce zobaczyć na własne oczy nowości, to raczej niech pamięta o kopii na poprzedniej wersji iOS.

Liczne są drobne, acz wkurzające błędy. A to Siri nie działa, a to trzeszczy głośnik podczas rozmowy ( za chwilę się poprawia ). Występuje też spory drenaż baterii.

Swoją drogą, ciekawe czy wprowadzenie modelu SE nie spowoduje, że ios 10 dobije nasze 5S.

Chciałbym jeszcze kilka miesięcy poużywać mojego 5S, więc mam cichą nadzieję że jeszcze się nim nacieszę. :)

Edited by piwko2006, 18 June 2016 - 07:18.

#269 phillix

phillix
  • 166 posts

Posted 18 June 2016 - 07:17

Wczoraj, tak nagle, zepsuł się totalnie Facebook. Po każdym nowym otworzeniu crashuje od razu, uruchamia się 10-15 sekund i od razu crash. Przez pierwsze kilka dni było ok, nic nie aktualizowałem i nie zmieniałem - po prostu sama z siebie aplikacja umarła.

+ błąd w Messengerze - ukrywa się opcja 'Szukaj' i nie można nic tam wpisać. 

+ ciężej wykonać screenshota - jedynie jednoczesny klik klawiszy Home + Power

#270 sIDD

sIDD
  • 178 posts
  • SkądUrsus, Warszawa, Poland, Poland

Posted 18 June 2016 - 10:26

Tak, to prawda FB przestało działać, a dzisiaj już jest OK.

IOS 10 na pewno nie ubije 5s , nie wiem skąd te dywagacje funkcjonuje to bardzo dobrze.

+ błąd w Messengerze - klawiatura czasem się nie pokazuje i opcje efektu też się nie zawsze załączą.
+ safari nie zawsze przechodzą okna.

+ dialer raz mi się zaciął po odebraniu połączenia (pokazywał że odebrał a dzwonił dalej) tylko raz po instalacji

Po przejściu na iOS 10 proponuje jeszcze zrobić factory reset i wtedy dopiero testować.

#271 maciek5s

maciek5s
  • 1108 posts
Posted 18 June 2016 - 11:50

iPhone 5s iOS 9.3.2 vs iOS 10 beta 1

filmik zniechęca do instalowania bety na 5s, to moje skromne zdanie

iPhone 5s Mac mini  Watch Series 1

#272 Andaar

Andaar
  • 1688 posts

Posted 18 June 2016 - 12:08

Ano zniechęca, od iP6 już chyba dość porównywalnie działa, ale i tak bym tego nie instalował nawet na 6S, jeśli system ma działać i się nie wysypać, bo tablet to pal licho, pół biedy.

Przynajmniej takie jest moje zdanie.

Tak na marginesie, nie ma się co dziwić, jak to przecież tak na prawdę jest chyba wersja Alpha tego systemu, choć nazywana jest Betą.

MacBook Pro 13" nTB 2017 256GB Silver | iPhone 13 mini 128GB Red | iPad Pro 11 (1st gen) 64GB Silver | iPod Shuffle 4 gen. Blue

Nie pomagam na PW

#273 sIDD

sIDD
  • 178 posts
  • SkądUrsus, Warszawa, Poland, Poland

Posted 18 June 2016 - 14:03

I co to mas być za test ?
Na 10 są inne efekty to po pierwsze a po drugie jak można porównywać coś co prawie jest doskonale z systemem który nie ma jeszcze oficjalnie bety...
Może odpalmy benchmarka

Edited by sIDD, 18 June 2016 - 14:04.

#274 maciek5s

maciek5s
  • 1108 posts
Posted 18 June 2016 - 14:33

a ja piszę właśnie o tej becie, czego nie rozumiesz? 

iPhone 5s Mac mini  Watch Series 1

#275 Bigkaban

Bigkaban
  • 400 posts
  • SkądSwiebodzin, PL

Posted 18 June 2016 - 14:46

u mnie w antutu 121717  na 6s  ios 10

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users