Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 6S - po podłączeniu do PC nie wyświetla zdjęć z rolki aparatu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Kana

Kana
  • 2 postów

Napisano 12 czerwca 2016 - 19:49

Witam! Mam nadzieję, że nie powielam tematu, ale przejrzałam forum i nie znalazłam podobnego problemu. Już piszę o co chodzi.

Od dwóch miesięcy jestem posiadaczką iPhone 6S. Wczoraj podłączyłam telefon do komputera, aby zgrać z niego wszystkie zdjęcia i tym samym zwolnić pamięć na telefonie. Robiłam podobnie z iPhone 4 i nie było z tym żadnego problemu. W przypadku 6S sprawa wygląda inaczej. Po podłączeniu telefonu, komputer, co prawda wykrywa urządzenie, jest widoczny folder DCIM, jednak w środku, zamiast całej zawartości (186 zdjęć), pojawia się zaledwie 20 zdjęć. Po wyrestartowaniu iPhone'a i podłączeniu go ponownie do komputera, sytuacja się powtarza, choć tym razem w folderze widoczne są 22 zdjęcia. Z tym właśnie problemem pojechałam dziś do iSpot'a. Po 30 minutach diagnostyki, zespół 3 osób przyznał, że iPhone ich pokonał i nie są w stanie stwierdzić, dlaczego tak się dzieje. Urządzenie było podłączone do dwóch Mac'ów, w obu przypadkach ilość wykrytych zdjęć była inna, na jednym 40, na drugim 20 zdjęć. Jedyną możliwością zgrania zawartości rolki ze zdjęciami jest zalogowanie się na icloud i pobranie ich z sieci, jednak przy 186 zdjęciach jest to nieporęczne i dość czasochłonne. Czy ktoś jeszcze ma problem ze zgraniem zdjęć z iPhone'a 6S na komputer? Dodam, że podobny problem z iPhone'm 6S ma moja siostra, u niej również komputer (zarówno Mac jak i PC) nie wyświetla całej zawartości rolki ze zdjęciami. Z góry dziękuję za pomoc.

#2 Dziadu1993

Dziadu1993
  • 728 postów

Napisano 12 czerwca 2016 - 19:54

A nie masz czasem zaznaczonej opcji "optymalizuj dysk iphone" w icloud -> zdjecia ? Z tego co wyczytalem ta opcja wysyla oryginaly zdjec na dysk icloud a na iphone fizycznie tego zdjecia nie ma wiec nie ma co zgrac

#3 Kana

Kana
  • 2 postów

Napisano 12 czerwca 2016 - 20:06

A nie masz czasem zaznaczonej opcji "optymalizuj dysk iphone" w icloud -> zdjecia ? Z tego co wyczytalem ta opcja wysyla oryginaly zdjec na dysk icloud a na iphone fizycznie tego zdjecia nie ma wiec nie ma co zgrac

Rzeczywiście, taka opcja jest u mnie zaznaczona i możliwe, że to jest źródło problemu, zastanawia mnie jednak ta wybiórczość w wyświetlaniu zdjęć na PC - wyświetla w folderze DCIM 20 ze 186 zdjęć, po kolejnym podłączeniu 22, itd. Spróbuję odhaczyć tę opcję i zobaczę co będzie. Dzięki.

#4 Dziadu1993

Dziadu1993
  • 728 postów

Napisano 12 czerwca 2016 - 20:21

Zaznacz "pobieraj i zostaw oryginaly" zrob kilka zdjec i wtedy podepnij iphone do pc i zobacz czy nowe zdjecia sa na telefonie

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych