Hotspot osobisty w iPhone 5 a automatyczne łączenie
Posted 10 June 2016 - 23:40
Mam pytanie, posiadam iPhona 5 i iPada mini. W iPhonie robie hotspot osobisty przez wifi i dzięki temu w iPadzie mam neta. Wszystko dobrze działa. Jednak gdy wygasze iPada i ponownie chce się połączyć to muszę w iPhonie wchodzić w ustawienia/hotspot osobisty. Jest to niezbędne żeby iPod widział sieć. Czy jest możliwość aby iPod łączył się automatycznie bez konieczności uruchamiania iPhona.
Posted 11 June 2016 - 08:15
EDIT: Chociaż sprawdziłem. Mój iPad widzi hotspota w iPhone bez włączania go. Hotspot w iPhone jest wyłączony, ale mogę z iPada się połączyć z nim i wtedy na czas połączenia sam się włącza.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach
Posted 11 June 2016 - 10:24
Szkoda, że Macbook nie jest na tyle inteligentny co Twój iPad. U mnie nie ma opcji żeby komputer połączył się z hotspotem na wyłączonym ekranie telefonu. Mówię tu oczywiście o przypadku z włączonym hotspotem, o wyłączonym nawet nie mam co wspominać.
Posted 11 June 2016 - 10:58
Oczywiście, że jest. Mój Mac widzi zarówno iPada jak i iPhone i mogę się zarówno do jednego jak i drugiego podłączyć. Oczywiście mówię o przypadku kiedy hotspot jest WYŁĄCZONY. Mac umie go włączyć sobie sam i po rozłączeniu wyłączyć. Tak samo iPhone->iPad i iPad->iPhone...
Posted 11 June 2016 - 12:41
Posted 12 June 2016 - 08:13
U mnie tak samo jak u kolegi OleYek, macbook widzi zarowno hotspot z iphone oraz ipada bez koniecznosci recznego uruchamiania hotspota, po prostu kilkam w macbooku na jedno z urzadzen i sam sie laczy
wuut? no miałem wcześniej połączony z hotspot, ale jak wyłącze tą opcje w tel to znika też na maku. Jak dziecku możecie wytłumaczyć bo wydaje się spoko sprawa. U mnie żeby to działało to trzeba odpalić w ustawieniach i chwile nie wyłączać i dopiero łączy. Na zgaszonym nie idzie
MacBook Pro 13 M1 | iMac 5K 27" 2017 | iPhone 12 Pro 128GB | ATV 3 gen | iPad Air Space Gray WIFI
Posted 12 June 2016 - 08:25
Posted 12 June 2016 - 08:29
A używasz na wszystkich urządzeniach tego samego AppleID, masz włączone WiFi i Bluetooth?
Jedno apple ID, na iP wifi i bluetooth włączone. A teraz zadam głupie pytanie.. Na maku też ma być bluetooth włączone?
MacBook Pro 13 M1 | iMac 5K 27" 2017 | iPhone 12 Pro 128GB | ATV 3 gen | iPad Air Space Gray WIFI
Posted 12 June 2016 - 08:53
Jedno apple ID, na iP wifi i bluetooth włączone. A teraz zadam głupie pytanie.. Na maku też ma być bluetooth włączone?
Tak. Włącz i zobacz czy zadziała.
Posted 12 June 2016 - 09:58
działa dzieki wielkie!
Posted 22 May 2017 - 22:08
a czy da sie zrobic tak zeby Mac z automatu laczyl sie z hotspotem iPada? tz bez wchodzenia w wifi i wybieraniu i ipada
Posted 24 May 2017 - 12:40
Nie da się i myślę że jest to celowe. Pozwy za drenowanie limitu gigabajtów posypałyby się lawinowo gdyby komputer zawsze łączył się z hotspotem iPhone i sobie z niego korzystał.
Edited by imrik, 24 May 2017 - 12:41.
Posted 24 May 2017 - 13:12
Nie da się i myślę że jest to celowe. Pozwy za drenowanie limitu gigabajtów posypałyby się lawinowo gdyby komputer zawsze łączył się z hotspotem iPhone i sobie z niego korzystał.
Rozumiem. To moze jest jakis trik lub program ktory by to umozliwil? zna ktos?
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users