Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPad mini 3 Demo. iPad z ekspozycji.

• Please log in to reply
16 replies to this topic

#1 Hwk

Hwk
  • 19 posts

Posted 09 June 2016 - 20:30

Witam.

Początkowo planowałem zakup iPada mini 1, ale szybko wybiliście mi na tym forum ten pomysł z głowy.

W jednej z popularnych "sieciówek" mogę kupić iPada mini 3 w wersji demo. Chciałbym się dowiedzieć, czy ten produkt jest jakoś ograniczony? Czym się różni od "normalnego" iPada? Oczywiście google nie gryzą, znalazłem jakieś posty na ten temat, ale mocno nieaktualne, głównie odnoszące się iPada mini 1.

Dodam, że jest to iPad z ekspozycji. Czy są jakieś wady zakupu takiego urządzenia? Mi do głowy przychodzi jedynie kwestia baterii, ale nie jestem przekonany czy to koniecznie musi wpływać negatywnie na stan baterii, jeśli iPad był najprawdopodobniej cały czas podłączony do ładowarki?

#2 steo

steo
  • 278 posts
  • SkądWrocław / Wałbrzych

Posted 10 June 2016 - 09:31

Ja miałem iPad mini Retina z Demo, aczkolwiek nieuzywany w folii. Różnicy ogólnie nie ma, po wyciągnięciu z pudełka trzeba wgrać iOS na nowo, bo ten w wersjach Demo ma dodatkową zawartość (prezentacje i inne materiał marketingowe). 

Edited by steo, 10 June 2016 - 09:31.

Twitter: @steo85 | Game Center: Steo85! | Instagram: Steoenex
Macbook Air '13 | iPhone 8 Plus 64GB Space Gray | iPad Mini Retina 64GB Silver |  Watch Sport 42mm Space Gray | Apple TV 3

#3 Hwk

Hwk
  • 19 posts

Posted 10 June 2016 - 10:41

Ja miałem iPad mini Retina z Demo, aczkolwiek nieuzywany w folii. Różnicy ogólnie nie ma, po wyciągnięciu z pudełka trzeba wgrać iOS na nowo, bo ten w wersjach Demo ma dodatkową zawartość (prezentacje i inne materiał marketingowe). 

Dzięki za szybką odpowiedź.

Miałeś w swoim iPadzie gwarancje? Czy to nie jest czasem tak, że jeśli ten iPad którego chce kupić był na ekspozycji to musiał zostać aktywowany, a tym samym może nie mieć już gwarancji?

#4 steo

steo
  • 278 posts
  • SkądWrocław / Wałbrzych

Posted 10 June 2016 - 12:19

Nie wiem, nie interesowałem się gwarancją. 

Twitter: @steo85 | Game Center: Steo85! | Instagram: Steoenex
Macbook Air '13 | iPhone 8 Plus 64GB Space Gray | iPad Mini Retina 64GB Silver |  Watch Sport 42mm Space Gray | Apple TV 3

#5 Me_69

Me_69
  • 247 posts

Posted 10 June 2016 - 14:01

Dzięki za szybką odpowiedź.

Miałeś w swoim iPadzie gwarancje? Czy to nie jest czasem tak, że jeśli ten iPad którego chce kupić był na ekspozycji to musiał zostać aktywowany, a tym samym może nie mieć już gwarancji?

Jak kupujesz w popularnej 'sieciowce' to oni Ci dadzą 24m gwarancji bo ta od Apple to rok od aktywacji...

iPhone 6+ 128GB Silver / iPhone X 256GB Silver / AirPods

iPad Pro 12.9 (2017) 512GB + LTE / AppleTV 4 64GB

#6 Hwk

Hwk
  • 19 posts

Posted 10 June 2016 - 15:31

Jak kupujesz w popularnej 'sieciowce' to oni Ci dadzą 24m gwarancji bo ta od Apple to rok od aktywacji...

Zadzwonie i zapytam :)

Ktoś może kupował iPada z ekspozycji i może się wypowiedzieć co i jak?

Jeśli nie to chyba zakupie po prostu mini retina z allegro, bo z tego co się orientuje dużych różnic pomiędzy 2 i 3 nie ma.

#7 koliberek1

koliberek1
  • 1091 posts
  • SkądRadom, Poland

Posted 10 June 2016 - 15:45

Bzdura, wszystkie sklepy w Polsce (Mm, Euro itd) dają roczna gwarancję na sprzęt Apple. Można dokupić tylko dodatkowe ubezpieczenie.
Iphone 7 Black | Apple Watch Space Grey | Macbook Air 13 | iPad Air

#8 Me_69

Me_69
  • 247 posts

Posted 10 June 2016 - 22:48

Bzdura, wszystkie sklepy w Polsce (Mm, Euro itd) dają roczna gwarancję na sprzęt Apple. Można dokupić tylko dodatkowe ubezpieczenie.

tak, jako gwarancje Apple, ale sklep odpowiada 2 lata od sprzedaży za sprzęt i nie ważne czy producent dał rok czy pół roku czy 2 lata gwarancji

iPhone 6+ 128GB Silver / iPhone X 256GB Silver / AirPods

iPad Pro 12.9 (2017) 512GB + LTE / AppleTV 4 64GB

#9 koliberek1

koliberek1
  • 1091 posts
  • SkądRadom, Poland

Posted 11 June 2016 - 06:12

Tylko to nie jest gwarancja, tylko rękojmia. I nie jest to wcale takie proste po tym roku cokolwiek wyegzekwować od sprzedawcy. Nie działa to tak bezproblemowo jak zwykła gwarancja producenta.

Edited by koliberek1, 11 June 2016 - 06:13.

Iphone 7 Black | Apple Watch Space Grey | Macbook Air 13 | iPad Air

#10 Hwk

Hwk
  • 19 posts

Posted 11 June 2016 - 09:34

Dzwoniłem tam.

Jest to urządzenie, które było wykorzystywane do testów i nie ma applowskiej gwarancji, tylko rękojmia 24msc tak jak pisał @koliberek1.

Czy waszym zdaniem warto brać takiego iPada mini 3 za 600zł, który służył testom? Posiada tylko drobne rysy.

#11 Hwk

Hwk
  • 19 posts

Posted 11 June 2016 - 12:27

Chyba nie mogę edytować postu, a jeśli mogę to przepraszam za ślepotę :D

Dzisiaj byłem blisko zakupu mini 3 nowego za 999zł, zdarzają się okazję i planuje wyczekać coś fajnego :)

Mam jeszcze pytanie odnośnie: http://www.apple.com/pl/shop/browse/home/specialdeals/ipad <- Jakieś opinie ?

Nie wiem dlaczego ale nie mogę nikomu dać "Lubię to" w tym temacie, dziękuje wszystkim za pomoc :)

#12 Burczyk

Burczyk
  • 662 posts

Posted 12 June 2016 - 13:04

Za 600 zł to dobra cena za mini3

#13 as007

as007
  • 121 posts

Posted 12 June 2016 - 16:06

Ja kupiłem za 950 zł pół roku temu iPada mini 3 Cellular praktycznie nowego (2 tyg.). Zdarzają się okazje ;)

#14 Hwk

Hwk
  • 19 posts

Posted 12 June 2016 - 19:16

@Up Własnie byłem krok od zakupu nówki ip3 mini za 999zł, ale niestety ktoś mnie wyprzedził :(

Tej używki nie brałem, bo nie wiadomo jak długo to podziała.

Będę polować na jakiegoś mini retina / mini 3 na okazji, a jeśli nie trafie to chyba zdecyduje się na mini 1 nówkę z lte, na początek myślę, że da rade :)

Swoją drogą - jak z tymi iPadami po ekspozycji? Warto czy są jakieś przeciw odnośnie takiego zakupu? Konkretnie ciekaw jestem, czy cierpi bateria jeśli urządzenie najprawdopodobniej było cały czas podpięte do ładowania?

#15 Kuba2000

Kuba2000
  • 2043 posts
  • SkądKielce/Wrocław

Posted 13 June 2016 - 05:39

Baterie można wymienić, poza tym można sprawdzić stan baterii o ile w sklepie się zgodzą. Żadne iUrządzenie nie jest przeładowywane, bateria przestaje się ładować, zaczyna się ładować tak aby utrzymać 100%.

iPhone 15 Pro Max 512GB

#16 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2947 posts

Posted 13 June 2016 - 08:03

Pewnie że można wymienić baterię - tylko za taką usługę trzeba zapłacić - i to nie mało.

#17 bee3

bee3
  • 3841 posts

Posted 14 June 2016 - 20:16

Swoją drogą - jak z tymi iPadami po ekspozycji? Warto czy są jakieś przeciw odnośnie takiego zakupu? Konkretnie ciekaw jestem, czy cierpi bateria jeśli urządzenie najprawdopodobniej było cały czas podpięte do ładowania?

Uwzględnij również to, że dość często jako "towar z ekspozycji" w sieciówkach i sklepach internetowych sprzedawane są produkty (nie tylko Apple) pochodzące ze zwrotów reklamacyjnych. Najczęściej z niedającymi się ukryć śladami używania, czasem sprawne inaczej lub naprawione. Widziałem już nawet u autoryzowanych sprzedawców rzekomo "powystawowe" iPhone 6 z maksymalną pamięcią: 128GB , a niedawno był tu poruszany temat dotyczących komputerów Apple w MM w konfiguracjach specjalych, wyprodukowanych na zamówienie i sprzedawanych jako "z ekspozycji" (które oczywiście nigdy na wystawie przecież nie leżały).

Edited by bee3, 14 June 2016 - 20:17.

Pomogłem ?   -  Lubię to 

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users