Cześć wszystkim,
Chciałbym się poradzić w kwestii wymiany Apple Watch'a. Wyborem serwisu, oraz innymi problemami, które chciałbym rozwiązać przed zdecydowaniem się na wymianę.
Zacznę od początku: Zegarek Apple Watch Sport 42mm Space Gray zakupił mi znajomy w stanach we wrześniu ubiegłego roku.
Służył przyzwoicie do ubiegłego czwartku. Wypadek na rowerze ( leżę z pękniętą czaszka w szpitalu ), AW cały porysowany, ekran jakby ktoś dłutem pisał po nim, obudowa i koronka tragedia [*].
Zacząłem interesować się wymianą zegarka na nowy, przeszukałem trochę internetów, ale niestety nie uzyskałem odpowiedzi na wszystkie pytania, dlatego proszę o pomoc.
Na chwilę obecną, lakoniczne odpowiedzi uzyskałem od serwisu Cortland oraz MacWorks.
- Cortland - 1049,00 zł
- MacWorks - 1199,00 zł
Ceny astronomiczne, fakt. Nauczka żeby kolejnego AW odpowiednio zabezpieczyć oraz pomyśleć o AppleCare.
Czy ktoś ma pojęcie jak jest z gwarancją po takiej wymianie? Czy z racji tego, iż zegarek zostaje wymieniony na nowy gwarancja jest na rok od momentu zarejestrowania? Od koncultantki z MacWorks otrzymałem taką informację: "Jeśli zegarek został zakupiony po kwietniu ubiegłego roku to powinien otrzymać nową roczną gwarancję. W innym wypadku Apple udziela 3 miesięcznej gwarancji". Nie do końca rozumiem, jak można było wcześniej zakupić Apple Watch'a jeśli sprzedaż chyba ruszyła w kwietniu...
Przypuśćmy, że wymienimy zegarek i otrzymujemy roczną gwarancję na produkt. Czy istnieje w takim momencie możliwość dokupienia AppleCare? Tak, wiem że Apple Care nie można kupić w Polsce, ale chodzi mi o sam fakt po takiej wymianie. Kompletnie nie mam pojęcia na jakiej zasadzie działa AppleCare czy to musi być zakupione koniecznie przy zakupie AW czy jest możliwość dokupienia w jakimś czasie? Oraz czy istnieje możliwość zakupu w Polsce ze strony apple.de?
Liczę na pomoc z Waszej strony,
Pozdrawiam,
Michał