Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak rozpoznać oryginalny ekran iPhone 5 ?

Najlepsza odpowiedź Dziadu1993 , 02 czerwca 2016 - 22:27

Da sie, jesli wezmiesz do drugiej reki iPhone z oryginalnym ekranem, da sie wyczuc inne kolory oraz ja najlatwiej rozpoznaje to po jakosci szkla oraz jego dzwieku kiedy sie w nie "stuka" wiem ze to glupie ale jak mam do czynienia z zamiennikiem to po szkle jestem w stanie odroznic czy to podrobka czy oryginal. Mozesz tez szukac na panelu nazwy producenta ekranu Przejdź do postu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 McSelon

McSelon
  • 12 postów

Napisano 02 czerwca 2016 - 15:18

Witam

Czy jest jakiś sposób na rozróżnienie oryginalnego ekranu iPhone przed lub po zamontowaniu do urządzenia ?

Z góry dziękuje za odpowiedź

PS. Szukałem na forum i na google nie znalazłem podobnego tematu ani odpowiedzi :/

#2 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 02 czerwca 2016 - 16:54

Przed będzie prosto, bo nie ma oryginalnych ekranów innych niż demontaż.

Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#3 McSelon

McSelon
  • 12 postów

Napisano 02 czerwca 2016 - 21:54

Przed będzie prosto, bo nie ma oryginalnych ekranów innych niż demontaż.

Tak wiem, posiadam takowy ekran tylko zastanawiam się czy np nie demontowali zamiennika w iPhonie :/ Może zna ktoś Serwis_C z allegro ? posiadają oryginalne ekrany ? Pytam tylko z ciekawości jak odróżnić  takowe ekrany.

#4 harti

harti
  • 347 postów

Napisano 02 czerwca 2016 - 22:00

Tak wiem, posiadam takowy ekran tylko zastanawiam się czy np nie demontowali zamiennika w iPhonie :/ Może zna ktoś Serwis_C z allegro ? posiadają oryginalne ekrany ? Pytam tylko z ciekawości jak odróżnić  takowe ekrany.

na allegro to wszyscy posiadają wszystko ORYGINALNE... przynajmniej w opisach..

#5 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 02 czerwca 2016 - 22:17

Umówmy się, że nie ma na allegro oryginalnych ekranów (oczywiście mowa o oryginałach Apple, bo oryginały firm trzecich - czyli zamienniki zdarzają się).

Jeżeli ktoś oferuje "nowy, oryginalny ekran Apple" - to wciska podróbkę.

Apple nawet autoryzowanym serwisom nie sprzedaje ekranów do iPhone - bo na wymianę ekranu telefony są wysyłane do europejskiego centrum serwisowego Apple.

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#6 McSelon

McSelon
  • 12 postów

Napisano 02 czerwca 2016 - 22:20

Umówmy się, że nie ma na allegro oryginalnych ekranów (oczywiście mowa o oryginałach Apple, bo oryginały firm trzecich - czyli zamienniki zdarzają się).

Jeżeli ktoś oferuje "nowy, oryginalny ekran Apple" - to wciska podróbkę.

Apple nawet autoryzowanym serwisom nie sprzedaje ekranów do iPhone - bo na wymianę ekranu telefony są wysyłane do europejskiego centrum serwisowego Apple.

na allegro to wszyscy posiadają wszystko ORYGINALNE... przynajmniej w opisach..

Chodzi mi o to czy da się jakoś rozróżnić taki ekran od zwykłego zamiennika. Czyli chciałbym sprawdzić czy mój ekran który pochodzi z demontażu jest na pewno oryginalny.

#7 Dziadu1993

Dziadu1993
  • 728 postów

Napisano 02 czerwca 2016 - 22:27   Najlepsza odpowiedź

Da sie, jesli wezmiesz do drugiej reki iPhone z oryginalnym ekranem, da sie wyczuc inne kolory oraz ja najlatwiej rozpoznaje to po jakosci szkla oraz jego dzwieku kiedy sie w nie "stuka" wiem ze to glupie ale jak mam do czynienia z zamiennikiem to po szkle jestem w stanie odroznic czy to podrobka czy oryginal. Mozesz tez szukac na panelu nazwy producenta ekranu

#8 Arekko

Arekko
  • 292 postów

Napisano 02 czerwca 2016 - 22:27

Chodzi mi o to czy da się jakoś rozróżnić taki ekran od zwykłego zamiennika. Czyli chciałbym sprawdzić czy mój ekran który pochodzi z demontażu jest na pewno oryginalny.

W taj chwili zamienniki są robione już na takim dużym stopniu odwzorowania, że jest to bardzo trudne do rozróżnienia niestety. Nie warto patrzyć nawet na kolory jakie daje wyświetlacz ponieważ nawet dwa takie same iPhone z fabryki mogą mieć lekko inne odcienie no chyba, że ewidentnie widać, że pod kątem nic na ekranie nie widać.. 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych