Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 6s problem z mms w sieci plus

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 Konrad Uciechowski

Konrad Uciechowski
  • 2 posts

Posted 31 May 2016 - 21:31

Jestem w posiadaniu iPhone 6s jednak mam problem, telefon został kupiony przeze mnie w sieci play ale włożyłem do niego kartę z plusa. Internet oraz wszystkie usługi sieciowe działają poprawnie, problem pojawia sie przy wysyłaniu mmsow, skonfigurowałem ręcznie dane apn itd według zaleceń na stronie plusa jednak nadal nie mogę wysyłać i dostawać mmsów, czy ktoś zna jakies rozwiazanie tego problemu?

#2 pedros

pedros
  • 1392 posts
  • SkądWAW, PL

Posted 31 May 2016 - 21:48

Zna. Restart urządzenia po skonfigurowaniu apn. SOA#1... iOS 9.3.2.

#3 Arekko

Arekko
  • 292 posts

Posted 31 May 2016 - 21:56

Jestem w posiadaniu iPhone 6s jednak mam problem, telefon został kupiony przeze mnie w sieci play ale włożyłem do niego kartę z plusa. Internet oraz wszystkie usługi sieciowe działają poprawnie, problem pojawia sie przy wysyłaniu mmsow, skonfigurowałem ręcznie dane apn itd według zaleceń na stronie plusa jednak nadal nie mogę wysyłać i dostawać mmsów, czy ktoś zna jakies rozwiazanie tego problemu?

Dużo osób zgłasza ostatnio problemy z wiadomościami MMS - MMS dochodzą ale najczęściej po kilku dniach i żadne konfiguracje najczęściej nie pomagają. 

Można próbować jedynie najnowszego systemu..

#4 bee3

bee3
  • 3841 posts

Posted 31 May 2016 - 22:26

...

Można próbować jedynie najnowszego systemu..

Wprost przeciwnie: problem z MMSami w Plusie wraca jak bumerang właśnie po prawie każdej aktualizacji iOS

Edited by bee3, 31 May 2016 - 22:26.

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#5 Arekko

Arekko
  • 292 posts

Posted 31 May 2016 - 22:39

Wprost przeciwnie: problem z MMSami w Plusie wraca jak bumerang właśnie po prawie każdej aktualizacji iOS

Tak więc winą jest system, który ciągle ma problem z MMS - 

Pisałem, że najnowszy system mając na myśli, że na 9.3.2 może już jest dobrze a jak nie to poczekałbym na 9.3.3, który zapewne niedługo będzie dostępny ;)

#6 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 01 June 2016 - 00:34

Nie problemem nie jest system, tylko centrum wiadomości sieci Plus, bo jako jedyni mają problem z wiadomościami.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users