Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jakie szkło hartowane na iPhone 6s...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Accus

Accus
  • 1 postów

Napisano 26 maja 2016 - 21:57

Siema, jestem nowym osobnikiem u Was na forum. Jako iż posiadam urządzenie z nadgryzionym jabłkiem postanowiłem napisać ten temat. Piszę ten temat gdyż mnie irytują już te szkła, naprawdę, mam 6s od 2 tygodni, zamówiłem szkło firmy NILLKIN CP+ z aukcji następującej: http://allegro.pl/nillkin-cp-szklo-hartowane-caly-ekran-iphone-6-6s-i6200818521.html

Przyszła mi pierwsza sztuka lecz po 2 dniach zaczęła się oklejać samoistnie... zgłosiłem ten fakt do sklepu z którego kupowałem, miły sklep kazał odesłać szkło i zaraz wysłali nowe które na drugi dzień już miałem u Siebie. Przyszło nowe szkło, postanowiłem nakleić, postępowałem znowu zgodnie z instrukcją, problem ten sam... nie dochodzi i jest widoczna tzn. para na ekranie w szkle, skąd? nie wiem... próbówałem docisnąć to, fakt, faktem zaczęło trochę łapać ten klej do ekranu aczkolwiek znowuż mi pękło w rogu... i znowu cały pies pogrzebany, niby pęknięcie nie wygląda tragicznie, mało widoczne lecz ta para mnie denerwuje, za czujniki u góry brud się dostaje co świadczy o braku łączności kleju z ekranem... to już drugie te szkło tak samo mam i postępuję zgodnie z instrukcją, jakie polecicie naprawdę godne szkło? Bo już nie mam siły i się zastanawiam czy nie wziąć takiego najtańszego za 5 PLN z allegro gdyż na 5s miałem takie i do dzisiaj jest przyklejone, lekko porysowane ale półtora roku już służy. Pozdrawiam.

#2 jacob31

jacob31
  • 365 postów

Napisano 31 maja 2016 - 23:18

Nie myślałeś o tym, żeby pójść do jakiegoś serwisu/stoiska, kupić takie szkło (ja na 6s kupiłem, z tego co pamietam, za 20zł) i poprosić ich o naklejenie - mają w tym wprawę, a jak zobaczysz że jest jakaś wada, pecherzyki z powietrzem po naklejeniu - to towaru z wadą nie przyjmiesz.

#3 burczybass-0636a41136

burczybass-0636a41136
  • 473 postów
  • SkądWars i Sawa

Napisano 01 czerwca 2016 - 01:55

Od siebie mogę polecić https://3mk.pl

Mam na iP 6+ InvissibleCase 3d i jest całkiem ok.

#4 inuictus

inuictus
  • 1 023 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 czerwca 2016 - 07:58

A po co zakładasz nowy temat? 

Zerknij do tego tematu, przeczytaj kilka ostatnich stron i coś wybierz. 

http://myapple.pl/fo...-szkła-opinie/

• nie_lubie_jablek lubi to

iPhone 12 Pro, MacBook Pro, iPad Air, Apple Watch, AirPods, AppleTV

#5 steo

steo
  • 278 postów
  • SkądWrocław / Wałbrzych

Napisano 03 czerwca 2016 - 10:22

Mam na iP 6+ InvissibleCase 3d i jest całkiem ok.

Miałem tą folie 3d od mk3 na iPhonie przez 2 miesiące, montowałem w ich firmowym punkcie w Arkadach (Wrocław), więc liczyłem że będzie ok, ale po tym czasie zaczeły sie odklejac te najmniejsze elementy na bokach, zbierały bród. W koncu zdecydowałem się sciągnąć, bo bardziej przeszkadzała niż pomagała.

Twitter: @steo85 | Game Center: Steo85! | Instagram: Steoenex
Macbook Air '13 | iPhone 8 Plus 64GB Space Gray | iPad Mini Retina 64GB Silver |  Watch Sport 42mm Space Gray | Apple TV 3

#6 Burczyk

Burczyk
  • 662 postów

Napisano 03 czerwca 2016 - 11:55

Kup najtańsze szkło za 5 zł i jak ci sie zacznie odklejać, czy rysować (co mało prawdopodobne) to kupisz sobie nowe za kolejne 5 zł, a nie przepłacisz tyle co za jakieś Nilkiny. Ja używam na iPhonach najtańszych szkieł i jestem bardzo zadowolony, bo takie szkło przeważnie wystarczy na całe zycie telefonu ( około 2-3 lata a potem odsprzedaż).

#7 RumburMK

RumburMK
  • 613 postów

Napisano 06 czerwca 2016 - 16:02

Ja pierdu, 2-3 lata z jednym telefonem, chciałbym tak  :) . iphone 5 to nie 6 i szkła jednak inaczej leżą, w sensie większe problemy są ze szkłami w ip6 bo ekrany są zaokrąglone i tutaj jest mały zonk. A różnica między szkłami za 5zł a nillkina jednak jest, na korzyść nillkina tzn te szkła mniej się palcują i palec lepiej chodzi "ślizga się" po ekranie :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych