Witam drogich forumowiczów.
Mam problem ze swoim IPHONE'm.
Chodzi dokładniej o aparat, który nie ma funkcji ostrości zdjęć. Zdjęcia robione z bliskiej odległości są dobrej jakości, natomiast zdjęcia z dalszej odległości wyglądają niczym te robione moim starym Sony Ericssonem K700i
Czy drodzy forumowicze pomogą pokonać mi ten dość uciążliwy problem, lub chociaż naprowadzą na dobrą drogę w kierunku naprawy telefonu?
Dodam, że telefon nie posiada już gwarancji producenta, a popularna na innych forach porada, aby stuknąć w aparat (o dziwo!) nie działa

IPHONE 6 / Brak ostrości w aparacie
Napisano 26 maja 2016 - 21:38
Napisano 26 maja 2016 - 22:09
...
Dodam, że telefon nie posiada już gwarancji producenta,...
Jak kupowałeś w sklepie jako osoba fizyczna to masz jeszcze rękojmię sprzedawcy.
Pomogłem ? - Lubię to
Napisano 26 maja 2016 - 22:38
Nie posiadam żadnego dowodu zakupu, telefon kupiłem jakiś czas temu jako telefon używany. Kompletny, tj. pudełko itp., ale bez paragonu, czy też faktury.
Napisano 26 maja 2016 - 23:16
Sprawdź czy szkiełko nie jest porysowane oraz spróbuj przetrzeć miękką ściereczką (tak, żeby nie porysować).
Napisano 06 czerwca 2016 - 21:02
Oczywiście, że próbowałem, nic to nie daje. Szkiełko praktycznie jak nowe.
Możliwym jest, aby uszkodzeniu uległo coś 'wewnątrz' aparatu?
Napisano 06 czerwca 2016 - 21:03
Zrób restore-czysty system-nie przywracaj kopii.
Napisano 07 czerwca 2016 - 20:02
To również nie pomogło, zrobiłem tak na samym początku gdy zauważyłem błąd.
Wylogowałem się z iCloud'a, wyzerowałem telefon, mimo to aparat nadal nie działał tak jak działać powinien.
Napisano 07 czerwca 2016 - 20:28
Napisano 08 czerwca 2016 - 22:17
Czy możesz bliżej określić, co wtedy Panowie z apple robią w przypadku takiej usterki? Domyślam się że w wersji Iphone 6+ traktowane jest to jaka wada fabryczna, leczy czy po okresie gwarancyjnym jest możliwość naprawienia tego?
Dodam, że nie koniecznie w możliwie jak najtańszy (czyt. darmowy) sposób, lecz w sposób taki, aby naprawa nie przekroczyła wartości telefonu
Napisano 08 czerwca 2016 - 22:23
Napisano 14 czerwca 2016 - 21:02
Czy możesz bliżej określić, co wtedy Panowie z apple robią w przypadku takiej usterki? ...
https://www.apple.co...s-isightcamera/
Pomogłem ? - Lubię to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych