Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Iphone 4 nie jest wykrywany przez Itunes

Najlepsza odpowiedź gawron952 , 26 maja 2016 - 20:01

Znalazłem winowajce oryginalny kabel był zepsuty i nie znalazłem przyczyny jego zepsucia, drugi kupiony z allegro za 1zł też się kiedyś popsuł, ale po zlutowaniu i podłączeniu go pod komputer telefon został wykryty. Dziękuje wszystkim za pomoc. Załączam przy okazji zdjęcie kabla, które mi pomogło (u mnie czarny kabel był biały). Apple%2Biphone%2BUSB%2BCable%2BPinout.pn

Przejdź do postu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 gawron952

gawron952
  • 12 postów

Napisano 25 maja 2016 - 20:45

Witam,

Mam nietypowy problem chciałem zrzucić sobie dzwonek na telefon przez Itunes i podczas synchronizacji telefon został odłączony i od tamtej pory nie działa a Windows podczas próby podłączenia wyświetla komunikat "Urządzenie USB nie zostało rozpoznane" a telefon założył sobie simlocka jest napisane "No Service"(język zmienił się na angielski przy zerowaniu). Co mam z tym zrobić ? Dopiero kupiłem ten telefon a wcześniej działał normalnie. Już próbowałem różnych rzeczy jak przeinstalowanie Itunes, odinstalowanie sterowników. Proszę o pomoc bo mnie strzeli c**j.

#2 Dziadu1993

Dziadu1993
  • 728 postów

Napisano 25 maja 2016 - 20:58

Jeśli podczas synchronizacji odłączysz iPhone to nic się nie powinno stać, po prostu nie będzie na nim zgrywanej muzyki/ dzwonka. iPhone nie może sam sobie nałożyć simlocka a "no service" nie oznacza simlocka tylko brak sieci 

#3 landr

landr
  • 1 396 postów

Napisano 25 maja 2016 - 21:15

Na początek odłącz telefon od komputera, zrób rest (przyciski home+power trzymane razem ok 15 sek ) następnie włącz telefon...

#4 gawron952

gawron952
  • 12 postów

Napisano 26 maja 2016 - 01:22

Reset już próbowałem i też wymazanie telefonu nic nie pomogło, a telefon został rozłączony przez itunes samoczynnie

#5 Arekko

Arekko
  • 292 postów

Napisano 26 maja 2016 - 10:56

Wprowadź telefon w tryb DFU wtedy musi już zostać wykryty i odtwórz go (Jeśli go odtworzysz to dobrze mieć wykonaną kopię danych i po odtworzeniu ponownie synchronizować telefon - odtworzenie kasuje dane)

Instrukcja wprowadzenia w DFU: http://myapplehelp.hcore.pl

Użytkownik Arekko edytował ten post 26 maja 2016 - 10:58

#6 gawron952

gawron952
  • 12 postów

Napisano 26 maja 2016 - 14:40

Telefon jest w trybie DFU, ale komputer i tak go nie widzi a po podłączeniu kabla tylko się ładuje

Po podłączeniu pod drugi komputer ten sam problem "Nie rozpoznano urządzenia USB"

#7 Arekko

Arekko
  • 292 postów

Napisano 26 maja 2016 - 15:23

Spróbuj na innym komputerze z odłączonymi urządzeniami peryferyjnymi - jedynie to co potrzebne. Spróbuj pod różnymi portami USB. Spróbuj z innym kablem łączącym iPhona z USB - też czasami pomaga.

#8 gawron952

gawron952
  • 12 postów

Napisano 26 maja 2016 - 16:11

Z różnymi portami też próbowałem a na dwóch komputerach a nawet odłączyłem wszystko od USB i podłączyłem sam telefon i nic nie pomogło mam drugi kabel, ale jest uszkodzony (3 kable do zlutowania), i tu mam kolejną prośbę po rozebraniu obydwóch kabli zobaczyłem że jest różnica w ich budowie a potrzebowałbym schematów końcówek jeśli ktoś posiada takie byłbym wdzięczny, ale będę ich szukał na własną rękę.

#9 Arekko

Arekko
  • 292 postów

Napisano 26 maja 2016 - 18:59

W takim razie niech Pan spróbuje z tym innym kablem. Jak nie zadziała to będziemy myślec dalej :)

#10 gawron952

gawron952
  • 12 postów

Napisano 26 maja 2016 - 20:01   Najlepsza odpowiedź

Znalazłem winowajce oryginalny kabel był zepsuty i nie znalazłem przyczyny jego zepsucia, drugi kupiony z allegro za 1zł też się kiedyś popsuł, ale po zlutowaniu i podłączeniu go pod komputer telefon został wykryty. Dziękuje wszystkim za pomoc. Załączam przy okazji zdjęcie kabla, które mi pomogło (u mnie czarny kabel był biały). Apple%2Biphone%2BUSB%2BCable%2BPinout.pn

#11 Arekko

Arekko
  • 292 postów

Napisano 26 maja 2016 - 20:16

Nie ma za co. Od tego jesteśmy :)

#12 gawron952

gawron952
  • 12 postów

Napisano 26 maja 2016 - 20:31

Dopiszę tylko to co ucieło mi w nawiasie "u mnie czarny kabel był biały" i jeszcze raz dziękuje temat do zamknięcia

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych