Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Iphone 6 - odstający ekran

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 lisciu

lisciu
  • 31 postów

Napisano 25 maja 2016 - 17:22

Dzień dobry,

Panowie mój Iphone ma przypadłość odstającego ekranu z jednej strony, tak jakby odchodzi od ramki. Jest już po gwarancji niestety. Czy wiecie może, gdzie można naprawić taką usterkę i jaki to jest koszt? Czy to jest wymiana całego ekranu? Miał ktoś już taką przypadłość?

#2 Arekko

Arekko
  • 292 postów

Napisano 25 maja 2016 - 18:24

Dzień dobry, 

aby naprawić odstający ekran należy otworzyć telefon wyjąc większość podzespołów odkręcić śrubki mocujące obudowę i dobrze docisnąć ekran. Możesz to zrobić nawet sam przy odrobinie narzędzi oraz YouTube, jeśli nie to odwiedź serwis urządzeń Apple. iDoctor, iPort, maclife - to parę z listy wyników po wpisaniu do wyszukiwarki "naprawa iPhone". Koszt? myślę, że jeśli nie będzie żadnego uszkodzenia tylko jak jak napisałem powyżej - zapewne nie duży ;) w zależności też od modelu jaki posiadasz. 

#3 lisciu

lisciu
  • 31 postów

Napisano 25 maja 2016 - 19:48

Dziękuje, faktycznie też mam taką nadzieję, bo nie ma żadnych śladów używania nawet ;) zadbany Iphone. Rozchodziło się o moją 6. W piątek spróbuje właśnie podejść z urządzeniem ;)

#4 Arekko

Arekko
  • 292 postów

Napisano 25 maja 2016 - 21:13

Wymiana szybki w iPhonie 6 to około 400 zł z czego około 300 to sama szybka - ktora Tobie nie bedzie potrzeba.

Mysle ze jak znajdziesz profesjonalny serwis to zrobią Ci to za 50 zł max 100 ale pewnie nie ;)

Powodzenia ;)

#5 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 26 maja 2016 - 18:12

Dzień dobry,

Panowie mój Iphone ma przypadłość odstającego ekranu z jednej strony, tak jakby odchodzi od ramki. Jest już po gwarancji niestety. Czy wiecie może, gdzie można naprawić taką usterkę i jaki to jest koszt? Czy to jest wymiana całego ekranu? Miał ktoś już taką przypadłość?

Jeżeli kupiłeś w sklepie to nadal powinieneś mieć rękojmię sprzedawcy (pomimo, że gwarancja Apple już się skończyła).

Pomogłem ?   -  Lubię to 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych