Witam!Zakupiłem nowego IP SE.Problem polega na tym,że jak sie z kimś rozmawia bardzo slabo sie go słyszy.Pogłośnienie na maxa z boku oraz aktualizacja zrobiona i dalej tak samo.Może jakas funkcja została wlączona.Mój 1 IP i jestem jeszcze z lekkak zielony.Dzieki

Iphone SE-głośnik
Napisano 23 maja 2016 - 18:49
Napisano 23 maja 2016 - 18:58
Iphone'y tak mają że często trafiają się wady fabryczne. Leć oddać na gwarancje
Napisano 23 maja 2016 - 22:16
Witam!Zakupiłem nowego IP SE.Problem polega na tym,że jak sie z kimś rozmawia bardzo slabo sie go słyszy.Pogłośnienie na maxa z boku oraz aktualizacja zrobiona i dalej tak samo.Może jakas funkcja została wlączona.Mój 1 IP i jestem jeszcze z lekkak zielony.Dzieki
A zdjąłeś folię z ekranu?
- jasiecki lubi to
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach
Napisano 24 maja 2016 - 08:18

Gość_przelon_*
Napisano 24 maja 2016 - 08:57
Daj komuś innemu telefon do ucha, może tylko Ty słabo słyszysz?
Napisano 24 maja 2016 - 09:27
Nie no chyba zdjął folię
Z doświadczenia forum wynika, że to nie takie oczywiste...
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach
Napisano 24 maja 2016 - 10:05
W SE głośność na pół gwizdka jest wystarczajaca do prowadzenia rozmów, dźwięk jest czysty i wyraźny bez szumów. Nie zwlekaj i oddaj na gwarancji. Aha jeszcze jedno, w innych fonach spotkałem się z kiepską jakością rozmów gdy ktoś używał bardzo starej karty sim.
iPhone SE (2016) + iPad Air M1 + Watch SE
Napisano 15 czerwca 2016 - 17:41
U mnie również słabo słychać, nawet na maksymalnym poziomie głośności.
Napisano 15 czerwca 2016 - 18:13
Ty to chyba jakis zlom masz, w kazdym temacie masz cos nie tak z tym telefonem, dziwota ze w ogole dzialaU mnie również słabo słychać, nawet na maksymalnym poziomie głośności.
Napisano 17 października 2016 - 11:42
Mam podobny problem. Mój SE ma dosłownie 2 miesiące. Moi rozmówcy mnie bardzo słabo słyszą. Raz już w serwisie byłem i serwis nie stwierdził żadnej usterki... Panowie powiedzieli że to widocznie problem u operatora. Włożyłem więc nową kartę innego operatora i problem był ten sam. Na stronie apple jest instrukcja sprawdzenia mikrofonu przez notatki głosowe. Zasadniczo wszystko działa, ale podczas rozmowy telefonicznej-nie. Jak przełączę na głośnik to dopiero wtedy jest ok, a jak trzymam "przy uchu" to znów problem wraca. Doradźcie coś proszę.
Napisano 17 października 2016 - 23:26
A siateczka głośnika jest czysta ?
Pomogłem ? - Lubię to
Napisano 21 października 2016 - 10:27
Karolu mam to samo przy swoim SE - rozmówca często skarży się, że słabo mnie słychać i pomaga wówczas gdy przełączę się na tryb głośnomówiący. Już nie mam pomysłu o co kaman Tak na marginesie to ostatnio rozmawialiśmy w grupce przyjaciół i po chwili koleżanka dzwoni do swojego znajomego i po ok 1,5 min rozmowy mówi "jak to mnie słabo słyszysz nic nie zasłoniłam rozmawiam cały czas tak samo" po skończonej rozmowie kumpel mówi do niej "co Wy macie z tymi iPhonami ile razy do kogoś z Was dzwonię to po ok 2 min dźwięk mam tak przytłumiony jakby ktoś z Was mikrofon ręką zatykał" Na początku pomyślałem sobie, że to może wina operatora ale po długiej konsultacji stwierdzili znajomi, że oni są u innego operatora niż ja i mają ten sam efekt
Jeśli ktoś wyczai o co chodzi to proszę dać znać.
Napisano 21 października 2016 - 10:32
Osobiście z głośnością problemów nie miałem ale jakość połączeń dużo lepsza na iOS 10
Napisano 01 lutego 2017 - 09:47
Witam wszystkich! Również stałem się posiadaczem SE i mam problem z mikrofonem podczas rozmów - moi rozmówcy bardzo słabo mnie słyszą. Nie wszyscy narzekają, zdarzają się przypadki że jest ok. Niestety nie znalazłem zależności. Telefon był w serwisie i nie wykryli żadnej usterki, zwalają na operatora, ale gdy dzwonię do tej samej osoby z tego samego miejsca i używam zestawu słuchawkowego to problem znika. Aby rozmówcy słyszeli mnie dobrze muszę dolną część telefonu trzymać na ustach, kiedy tylko lekko go oddalę od razu jest problem. Próbowałem również z wyłączoną redukcją szumów otoczenia, ale nie wpływa to w żaden sposób. Czy może ktoś już rozwiązał ten problem? Serwis nie pomaga, telefonu nie wymienią, a jest to cholernie uciążliwe. Pozdrawiam,
Napisano 01 lutego 2017 - 10:00
Przełącz w ustawieniach sieci komórkowej z 4G na 3G.
Napisano 01 lutego 2017 - 10:41
mam ten sam problem ze swoim SE - czasem, sporadycznie ale jednak, zazwyczaj przy dłuższej rozmowie, rozmówca narzeka że mnie słabo słychać.. Jak ktoś rozwikła tę zagadkę niech da znać
Napisano 01 lutego 2017 - 11:03
Przełącz w ustawieniach sieci komórkowej z 4G na 3G.
Dziękuję za odpowiedź. Przetestuję po przełączeniu na 3G, ale czy prędkość internetu nie będzie mniejsza? Z drugiej strony nie wiem czy przesyły które obsługuje 4G są mi potrzebne (o ile są dostępne). Pozdrawiam,
Napisano 01 lutego 2017 - 11:10
Prędkość pobierania spada o 20-30% co w niczym nie przeszakdza w normalnym użytkowaniu a jak już ktoś jest większość czasu pod wi-fi to w ogóle tego nie odczuje.
Napisano 25 lutego 2017 - 20:33
U mnie ten sam problem z Iphone SE. Rozmówcy raz mnie słyszą dobrze a raz źle. Co więcej - kupiłem drugą kartę i nagrywałem rozmowę na drugim telefonie. Ewidentnie słychać, że coś jest nie tak. Na mikrofonie głośnomówiącym mnie super słychać, a na zwykłym - dolnym, kiepsko. Oddałem telefon na podstawie "Rękojmi" i wymienili mi na nowy. Ale z nowym dzieje się to samo. Zauważyłem, że trochę pomaga zdjęcie etui z telefonu - lepiej słychać. Ale i tak gorzej niż na mikrofonie głośnomówiącym. Ktoś rozwiązał ten problem?
Napisano 26 lutego 2017 - 09:30
A może to etui przysłania mikrofon skoro twierdzisz, że jego zdjęcie poprawia jakość rozmowy?
Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl
ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków
kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91
Napisano 26 lutego 2017 - 15:55
Zobaczcie sami to etui "Cellular Line Cvisionsliphone5bk": https://www.morele.net/cellular-line-etui-vision-iphone-5-cvisionsliphone5bk-731757/
Nie zasłania mikrofonu, ale ewidentnie negatywnie wpływa na jakość działania mikrofonu dolnego w rozmowach telefonicznych. Nie wpływa na mikrofon głośnomówiący. Dziwne zjawisko. Tym dziwniejsze, że dyktafon wszystko ładnie nagrywa na tym dolnym mikrofonie zarówno gdy telefon jest w etui jak i bez niego. Tak jakby dochodziło do jakiejś interakcji materiałów z jakich jest zrobione etui z falami radiowymi wysyłanymi przez komórkę przez co dochodzi do "rozmagnesowania" dolnego mikrofonu i pogorszenia jakości rozmowy. Dziwna rzecz.
W etui jest mały magnes do zamykania, może to wpływać? Albo może zbytnie przyleganie do obudowy telefonu wpływa na działanie mikrofonu i fal radiowych.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych