Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 6s nie odtwarza nagranych filmów.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 iKo

iKo
  • 3 postów

Napisano 23 maja 2016 - 17:08

iPhone 6s nie odtwarza nagranych filmów

Próba odtworzenia filmu udaje się tylko chwilę po jego nagraniu. Później próba odtworzenia skutkuje jedynie wyświetleniem się preloadera i na tym koniec. To samo na icloud. Co więcej film pobrany na dysk z icloud nie odtwarza się (nieznany format pliku) ani w QuickTime ani w VLC. Nawet Adobe Premiere nie rozpoznaje pliku video (format to oczywiście  .mov). PC nie odtwarza żadnym softem a Mac tym bardziej.

Zresetowałem ustawienia sieciowe iPhona, ale skoro problem powtarza się na icloud nie mogło to w niczym pomóc i nie pomogło. Mam ok. 2GB luźnej przestrzeni dyskowej. Nie ma znaczenia czy korzystam z Wi-fi czy LTE. 

Ktos coś?

Konrad

#2 Arekko

Arekko
  • 292 postów

Napisano 23 maja 2016 - 17:18

Kiedy pojawił się problem? 

Próbowałeś reset telefonu? Tzn. przytrzymać Home + On/Off Button aż do wyłączenia się telefonu i pokazania się logo Apple?.

#3 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 23 maja 2016 - 18:23

iPhone 6s nie odtwarza nagranych filmów

Zresetowałem ustawienia sieciowe iPhona,

Tak z czystej ciekawości, jaki związek ustawienia sieci mają z nagrywaniem filmów? :)

Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#4 iKo

iKo
  • 3 postów

Napisano 23 maja 2016 - 19:25

Tak z czystej ciekawości, jaki związek ustawienia sieci mają z nagrywaniem filmów? :)

Jestem podpięty pod icloud więc uznałem, że może telefon ma problem z zaciąganiem materiału z chmury (chyba tak to działa?). Poza tym znalazłem taka poradę gdzieś na forum przy okazji podobnego problemu.

Kiedy pojawił się problem? 

Próbowałeś reset telefonu? Tzn. przytrzymać Home + On/Off Button aż do wyłączenia się telefonu i pokazania się logo Apple?.

Kalendarzowo, problem pojawił się tj. zauważyłem go 3 maja. Wówczas nie odtworzył mi filmu w slowmotion (ale tuz po wykonaniu nagrania działał bez zarzutu). Kilka godzin później było po zabawie. Długość filmu nie ma znaczenia - nie odtwarza 3 sec. nagrania i 10 min.

Tak, robiłem reset. Nie pomogło.

#5 Arekko

Arekko
  • 292 postów

Napisano 23 maja 2016 - 21:17

Wydawać by się mogło że wina softu ..

Jeśli chce Ci się bawić możesz podłączyć go pod iTunes zrobić kopię wszystkich danych, odłączyć od komputera, wyzerować wszystko i spróbować czy wtedy będzie działać, jak będzie śmigać to odtworzyć kopię zapasową z iTunes i będzie ok.

#6 iKo

iKo
  • 3 postów

Napisano 24 maja 2016 - 11:08

Wydawać by się mogło że wina softu ..

Jeśli chce Ci się bawić możesz podłączyć go pod iTunes zrobić kopię wszystkich danych, odłączyć od komputera, wyzerować wszystko i spróbować czy wtedy będzie działać, jak będzie śmigać to odtworzyć kopię zapasową z iTunes i będzie ok.

Oczywiście nie chce mi się mi się bawić ale skoro to jedyny trop to nie mam wyjścia. Tym bardziej, że nie używam iTunes (kopia zapasowa raczej w iCloud). Niemniej jednak zastanawia mnie dlaczego film pobrany z iCloud nie daje się odtworzyć! Nagrał się, działał, przesłał się na iCloud  a teraz nie ma możliwości odtworzenia. Jakby plik był uszkodzony - każdy plik filmowy. WTF?

#7 Arekko

Arekko
  • 292 postów

Napisano 24 maja 2016 - 11:59

Spróbuj z tym co pisałem jak nie bedzie działać to moze jeszcze odtworzenie systemu..

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych